2017 SAMSUN DEAFLYMPICS OYUNLARI HDK TOPLANTISI YAPILDI

08 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat (Deaflympics) Oyunları'nın Samsun için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bu organizasyon hem Samsun’un tanıtımı hem de ileriye dönük gelişimi açısından önemli bir yer teşkil edecek" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç,  Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen 2017 Samsun Deaflympics Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, toplantıda yaptığı açıklamada  Samsun'un  spor organizasyonu düzenleme konusunda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu  söyledi.
Samsun'da son dönemde yapılan uluslararası organizasyonları hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Şu anda  Samsun'da   2016 Rio Olimpiyatları Boks Avrupa Kota Elemeleri müsabakaları yapılıyor ve  bu organizasyon 1 hafta boyunca devam edecek.  Geçen hafta içerisinde  judoda Grand Prix müsabakaları yapıldı.  Daha önce de basketbolda  Cumhurbaşkanlığı  kupası finali oynandı.  Değişik branşlarda farklı uluslararası organizasyonların şehrimizde yapıldığı bir dönemdeyiz" diye konuştu.
"Samsun önemli bir sportif alt yapıya sahip"
Samsun'un  birçok farklı dalda  uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak alt yapıya sahip olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  "Aynı zamanda  şehrimizin bu konudaki dinamiklerinin de  bu organizasyonlara olumlu yaklaşıyor olması önemli.  Vatandaşımızın ev sahipliği,  Samsunlu hemşerilemizin gösterdiği misafirperverlik önemli bir gösterge" şeklinde konuştu.
Oyunların ilk olarak 1924 yılında Paris'te yapıldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Uluslararası İşitme engelliler federasyonunun 109 üye ülkesi bulunuyor.  Aynı zamanda davet edeceğimiz ülke sayısıyla birlikte toplamda 120 ülke oyunlara katılmış olacak.  Bundan önce Sofya'da yapılan son oyunlarda 90 ülkenin katılımı gerçekleşmişti.  Biz bu rakamı 120'ye taşıma hedefindeyiz" açıklamasında bulundu.
"AK Parti yürüyüşü, ortaya koyduğu sözleri yerine getirmesiyle anılıyor"
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
 "Ülkemizin 2002 yılından bu yana sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlatmış olduğu değişim, atılım ve gelişim hamlesiyle birlikte ekonomik ve sosyal gelişim çerçevesinde  spor alt yapısı ve sporcu gelişimi de  gençlikle beraber çok farklı bir noktalara  geldi.  Bizim yatırım bütçemiz de 13 yılda 15 kat arttı. Bu aynı zamanda sporcularımızın yetiştirilmesi, farklı illerimizde bu anlamda ortaya konan çalışmaların daha verimli olmasını sağladı.  Türkiyemiz’de,  81 ilimizde gençlerimize yönelik spor ve gençlik alanlarında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla birlikte büyük bir hamle yapmış durumdayız.  Sayın Başbakanımızın da bugün İstanbul'da açıklamış olduğu 64. hükümetimizin kurulmasından bu yana yapılan çalışmalarla ve  seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmiş olmasıyla ilgili yapılan toplantıda gördünüz ki biz verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz.  Bu AK Parti'nin çok önemli bir özelliğidir.  Sayın Cumhurbaşkanımızın Kurucu Genel Başkan ve liderimiz olarak ortaya koymuş olduğu o yürüyüş, şimdi Sayın Başbakanımızın Genel başkanlığında devam ediyor. AK Parti yürüyüşü, ortaya koyduğu sözleri yerine getirmesinden dolayı özellikle anılacaktır ve anılıyor."
"Oyunlarla ilgili çalışmalar birçok kurumun yakın takibiyle yürütülüyor"
Oyunlarla ilgili çalışmaların; Samsun Valiliği,  Samsun Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kurumların yakın takibiyle yürütüldüğünü kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  "Tabii memleketimiz olması hasebi ile Samsun’un bizim için öneminin ne olduğunu anlatmamıza herhalde gerek yoktur. Dolayısıyla çok yakından  takip ettiğimiz bu organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gücünün arkasında olduğu bir organizasyon olacaktır. Bu anlamda bugün yapacağımız 2017 Samsun Deaflympıcs Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu toplantısında özellikle oluşumun bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları ve  bundan kısa bir süre önce Lozan’da yapılan toplantının değerlendirmesini yapacağız. Aynı zamanda yakın dönemde CEO Mr. Dmitry Rebrov ‘un Samsunumuza yaptığı ziyaret değerlendirilecek. Rebrov, bu ziyaretinde Samsun’daki gelişme ve ilerlemelerden çok memnun kaldığını da belirtmiş ve şehrimizden mutlu ayrıldığını dile getirmişti" ifadelerini kullandı.
"Türkiye çok daha kısa zamanda bu tür büyük organizasyonları başarıyla tamamlamıştır"
İşitme Engelliler Federasyonu’nun  çok yoğun bir mesaisi olacağını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Federasyonumuzun üstlenmiş olduğu çok önemli bir rolü var. Bu organizasyona katkı veren, destek olan kurumlarımıza ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Tabii   Bizler de, Bakanlığımız ve Devletimizin tüm gücünü ortaya koyarak bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Türkiye çok daha kısa zamanda bu tür büyük organizasyonları başarıyla tamamlamıştır. Mersin Akdeniz Oyunları ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası bunun en önemli örneğidir.  2017 Samsun Deaflympıcs Oyunları’nın yanı sıra gelecek yıllarda yapacağımız Avrupa Basketbol Şampiyonası gibi organizasyonları da başarılı bir şekilde yapacağımıza inancım tam" dedi.
 Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizler bu kararlılık ve iradeyle, aynı zamanda tüm Samsunumuzdaki yerel dinamiklerimizi de harekete geçirerek yolumuza devam edeceğiz.  İnanıyorum ki Bu organizasyon hem Samsun’un tanıtımı hem de ileriye dönük gelişimi açısından önemli bir yer teşkil edecek."
Bakan Çağatay Kılıç,  toplantının sona ermesinin  ardından toplantıda  alınan kararları imzaladı.