BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ AK PARTİ SAMSUN GENÇLİK KOLLARI İLE BULUŞTU

09 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay muhalefet Partilerini yeni anayasa yapmak için müzakere masasına davet ederek,’’ Biz AK Parti olarak bu anayasayı değiştirme noktasında bir irade ortaya koyuyoruz. Milletimizin oylarıyla seçilmiş muhalefet partileri masadan kaçmak için uğraşıyorlar" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun'daki temasları çerçevesinde AK Parti Samsun Gençlik Kolları ile bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç buluşmada yaptığı açıklamada  Türkiye'nin geleceği için çalışmak adına burada olduklarını  belirtirken,  "2002 yılından günümüze kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu ilkeler doğrultusunda, AK Parti de tüm çalışmalarını ve programlarını bu çerçevede gerçekleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, diklenmeden dik duruşu  2002 ‘den bugüne kadar gelmiştir. Bu yürüyüş içerisinde önce Sayın Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Kendisi AK Partimiz içerisinden seçilmiş ilk cumhurbaşkanımız olmuştur. Ardından Anayasa Referandumu ile gerçekleştirdiğimiz değişiklikle, milletimiz bundan sonra cumhurbaşkanını kendilerinin seçmesinin yolunu açtık. İlk defa halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanımız, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52'si ile cumhurbaşkanı seçilmiştir" diye konuştu.
"Türkiye’de her şey demokrasinin ve kuralların gerektirdiği şekilde oldu"
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin  ardından,  AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresini yaptığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Kongremiz Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu seçmiş ve AK Parti bayrağını kendisi devralmıştır. Değerli kardeşlerim, bunları sizlere hatırlatmamdaki sebep ise; bu süreçlerin hepsinde Türkiye’de olağanüstü hiçbir şey yaşamadı. Halk tarafından ilk kez cumhurbaşkanı seçildi, iktidar partisi genel başkanını olağanüstü kongresini yaparak gerçekleştirdi. Türkiye’de her şey demokrasinin ve kuralların gerektirdiği şekilde oldu" ifadelerini kullandı.
Geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanlığı ve genel başkan seçimlerinde çalkantılı dönemlerden geçildiğini  belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Sizler ve biz genciz. Türkiye’de yakın tarihimizde gelişen bazı olayları kitaplardan ve duayenlerinden öğreniyoruz. Geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanlığı ve genel başkan seçimlerinde ne kadar çalkantılı dönemlerden ve yollardan geçerek geldik hatırlayamıyoruz. Sizler için artan bir demokrasi doğal bir şey. Bunun oluşması için verilen siyasal mücadelenin ve iradenin ne anlama geldiğini iyi anlamanız gerekmektedir. Onun için size şunları söylüyoruz; AK Parti gençliği kalem tutan, bilgisayar kullanan, fikri anlamda mücadele eden, ülkesi ve milleti için fedakârlık yapmaktan geri durmayan bir gençliktir. Bizde, sen ben kavgası olmaz" şeklinde konuştu.
"Bizde dava ruhu vardır, bizde birlik ve beraberlik vardır"
"AK Parti ‘de biz olarak yolumuza yürürüz, koşarız" diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"O yüzden bizler geçmiş dönemlerde yaşanan siyasal polemiklerden değerlendirilmemesini isteriz. Bizlerde, her zaman kardeşlik vardır. Bizde dava ruhu vardır,  bizde birlik ve beraberlik vardır. Kardeşlerimizde yanlış bir şeyler gördüğümüzde, onlarla otururuz konuşuruz. Kendi aramızda konuşuruz. Kendi içimizde bunu hallederiz. Müzakere gerekiyorsa kendi içimizde bunu da yaparız. Bizler müzakereyi sonuna kadar yaparız, MYK’da yaparız. MKYK’da yaparız. Ama müzakere bittiği zaman tek vücut olarak, hep beraber birlikte hareket ederiz. Bu AK Partimizin tüm illerindeki teşkilatları içinde de böyledir. 81 ilimizde örgütlenmiş ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan AK Parti’nin işleyiş tarzı budur."
"Biz her zaman vatandaşımızla, milletimizle bir arada olduk"
Her zaman vatandaşla ve milletle bir arada olduklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Biz, vatandaşlarımızla el ele, kol kola ve onların yanında olarak siyaset yaparız. Biz siyaseti köşklerde, saraylarda ya da köşelerde yapmıyoruz. Hiçbir zaman da yapmadık. Her zaman vatandaşımızla, milletimizle bir arada olduk. Böyle olmaya da devam edecek. Her zaman vatandaşlarımızdan gelen talepleri dinleyerek, değerlendirerek hareket ederiz. Türkiye’de geçmiş zamanda 367 diye bir şey yaşandı. Sizler o zaman çok gençtiniz. Ama bunları hatırlayın, unutmayın. Bu tip oyunların önünde neden dik durmamız gerektiğini iyi anlayın. AK Parti davasının ne anlama geldiğini de gerçekten özümseyin. Bunu özümsediğiniz zaman, yanınızdaki kardeşinizin hakkını korumanın ne kadar önemli olduğunu ve onun aynı zamanda sizin hakkınızı korumasının da ne kadar önemli olduğunu daha iyi idrak edeceğinizi düşünmekteyim" dedi.
"Türkiye’nin bölgemizde yaşanan gelişmelerle ilgili  her zaman söyleyeceği bir sözü  vardır"
Türkiye'nin dünyada  en iyi 20 ekonomi arasında yer aldığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç,  "G20 geçen yıl Türkiye’de yapıldı. Yani Dünyanın en büyük yirmi ekonomisinin bir araya geldiği toplantı Türkiye’de yapıldı. Türkiye’nin ev sahipliğinde... Bölgemizde yaşanan gelişmelerle ilgili her zaman Türkiye’nin söyleyeceği bir sözü, verecek bir katkısı vardır. Dünyanın birçok noktasında yaşanan zulümlere karşı sesini çıkartan bir Türkiye var. Bunlara karşı korkmadan, çekinmeden, doğrunun yanında olan, sözünü yerine getiren, söyleyeceği sözü açıkça dile getiren bir Türkiye var. Bazen eski resimler paylaşılıyor. Eski dönemlerdeki uluslar arası toplantılara baktığımızda ve birde bugünkülere baktığımızda eski dönemden gelen eski uluslararası toplantılardaki  durumlara baktığınız zaman  bir de bugüne baktığınızda aradaki farkı açıkça  görüyorsunuz.  Bunları başarmak AK Parti'nin  milletle olan bağından kaynaklanıyor.  Birlikteliğinden beraberliğinden kaynaklanıyor. Bazı eksikliklerimiz olabilir. Biz de insanız ama o eksiklikleri gidermek  müzakereyle olur.  Birlik, beraberlik ve kardeşlikle olur.  Birbirine karşı çekişme içine girerek değil" diye konuştu.
"Şu andaki anayasa 1980 askeri darbesinin izleri olan bir anayasadır"
Şu andaki anayasanın  birçok anlamda değiştirildiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Şimdiki anayasamız yenilenmeye çalışılmış ama artık  günümüzün şartlarına cevap vermeyen üstünde hala 1980 askeri darbesinin izleri olan bir anayasadır.  Biz AK Parti olarak bu anayasayı değiştirme noktasında bir irade ortaya koyuyoruz.  AK Parti olarak bizim anayasa değişikliğimizin içerisinde başkanlık sisteminin olması gerektiğini inanıyoruz.  Bunun müzakeresini istişaresini  yapmak istiyoruz.  'Buyurun masaya gelin' diyoruz.  Milletimizin oylarıyla seçilmiş muhalefet partileri masadan kaçmak için uğraşıyorlar" şeklinde konuştu.
"Başka dertlerle meşgul olunca milletin dertleriyle meşgul olmak diye bir şey olmuyor"
Yeni anayasa konusunda muhalefet partilerine çağrıda  bulunan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Yeni bir anayasa yapmak için, vatandaşımızın ve milletimizin bizden olan beklentisini hayata geçirmek için  uğraşıyoruz, çaba sarf ediyoruz.  Bunları iktidar partisi olarak yapıyoruz.  Tek beklentimiz, milletini temsil etmek için  oy aldığını iddia eden seçilmiş olan muhalefet partilerinin de bu noktada  görevlerinin farkına varıp müzakere masasına gelerek bu işi çalışmaktır.  Tabii başka dertlerle meşgul olunca milletin dertleriyle meşgul olmak diye bir şey olmuyor.  Milletin değerleriyle bir arada olamayanlar, anlamayanlar, ettikleri sözün ne anlama geldiğini bilmeyenler , bunu anlayamazlar.  Bunu da iyi değerlendirmek gerekiyor." 
"Önümüzdeki yıl 10 bine yakın misafirimiz olacak"
Samsun’da gençlik ve sporla ilgili önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,"2017 yılında Samsun'da ev sahipliği yapacağımız İşitme Engelliler  Olimpiyat Oyunları ile ilgili ilk HDK toplantımızı dün yaptık.  Spor altyapısıyla önemli bir noktaya gelmiş olan  Samsunumuzun misafirperverliğini de en üst  gösterecek ve bu anlamda büyük bir ev sahipliği yapacak.  İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'ndan sonraki en büyük spor organizasyonudur. Önümüzdeki yıl 10 bine yakın misafirimiz olacak.  Bunun ne anlama geldiğini iyi bilelim.  Samsunumuzun tanıtımına ve ekonomisine ne katacağını iyi anlayalım" değerlendirmesinde bulundu.
Bugün 2016 Rio Olimpiyatları Boks Avrupa Kota Elemeleri müsabakalarının açılışını yapacaklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu organizasyon için 40'a yakın ülkeden temsilciler Samsun'da bulunuyor.  Bundan önce judo ve tekvando organizasyonları vardı. Bu tip sportif müsabakaların bir şehrin gelişimi tanıtımı için nelere hizmet ettiğini iyi anlayalım.  Bunlar çok önemli çalışmalardır" dedi.
"2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için gönüllülere ihtiyacımız var"
2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için gönüllülere ihtiyaçları olduklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç,  "Bu anlamda İşaret diliyle ilgili yapılacak çalışmalara gönüllü olarak yer alacak  kardeşlerimizin öne çıkması lazım.  Burada ilk kez tanışacağınız kardeşleriniz olacak.  Bununla birlikte ilerleyen yıllarda onlarla iletişim halinde olabilirsiniz.  Yeri geldiğinde onları ziyaret edebilirsiniz" diye konuştu.
"Birlik ve beraberlik içerisinde  yürüdüğümüz zaman bu ülkenin neleri başaracağını iyi biliyorum"  diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"Çünkü tarihimizde neleri başardığımız ortada.  2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk 10 büyük ekonomi arasında yer almak için durmadan  çalışacağız.  Nereden nerelere geldiğimizi  bilerek geleceğe yürüyüşümüzü hızlandıracağız.  Ülkemizin birliği, beraberliği ve bu vatanın, milletin geleceği için  en büyük fedakarlıkları yaparak hayatlarını ortaya koyan  aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle anıyorum.  Yaralanan gazi kardeşlerimize acil şifalar, hayatlarında da  mutluluklar ve huzur diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği ve beraberliği karşısında el uzatacak herkes karşısında bizi bulur.  Buradaki bu birlikteliğimiz en büyük mesajdır."
"AK Parti'nin İnsan hakları ve özgürlükleri noktasında  neler yaptığını  iyi biliyorsunuz"
Teröre karşı hiçbir müsamahalarının olmadığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "İnsan hakları ve özgürlükleri noktasında AK Parti'nin neler yaptığını  iyi biliyorsunuz.  Biz bunun için mücadele ediyoruz.  Bizim aramızda farklılık yok.  Şu anda terör örgütünün hayatlarını  zora soktuğu kardeşlerimiz onların  karşısında ortaya konan mücadeleyi sonuna kadar  destekliyorlar.  Bölgeye gittiğimiz zaman genç kardeşlerimiz her zaman 'bizi bunlardan kurtarın' diyorlar.  Terör örgütünün ortaya koyduğu bu insanlık dışı duruşa karşı biz Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman gücümüzü ortaya koyacağız.  Devletin merhamet ve şefkat eli olduğu kadar  kudreti de vardır.  Bu noktada mücadelemiz sonuna kadar sürecek.  Bir taraftan da birliğimizi beraberliğimizi özgürlüklerle ilgili çalışmalarımızı kenara asla koymuyoruz.  Çünkü zulmün nelere yol açabileceğini  en iyi yaşamışlardanız.  Biz bunu biliyoruz. Dolayısıyla biz o şekilde asla olamayız."şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz sizinle yol yürümekten gurur duyuyoruz. Sizin gibi teşkilat üyelerimiz olduğu için  gurur duyuyoruz.  Sizlerden tek bir ricamız var; AK Parti davasının ne kadar önemli bir dava olduğunu lütfen iyi özümseyin. Türkiye Cumhuriyeti'nin  birer vatandaşı olarak üstünüzdeki en önemli görev ülkemizi 2023, 2053 ve 2071  taşımaktır.  Bunu hep beraber yapacağız."
Bakan Çağatay Kılıç,   daha sonra Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.