BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, SAMSUN'DAKİ ALÜMİNYUM KABLO FABRİKASININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

09 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun farklı alanlarda önemli yatırımların gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Bazen 'Samsun'da ne oluyor, Samsun ilerliyor mu, yatırımlar yapılıyor mu yapılmıyor mu' gibi bir takım fikir alışverişleri oluyor. İçinde bulunduğumuz bu tesis herhalde bu sorulara verilecek en büyük cevabın ete kemiğe bürünmüş halidir" dedi.

BORSAN Grup tarafından 110 milyon liralık harcamayla gerçekleştirilen ve sektöründe, üretim kapasitesi bakımından ikinci, teknolojik altyapı açısından da ilk sırada yer alan alüminyum kablo fabrikasının açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş tarafından gerçekleştirildi.
Bakan Çağatay Kılıç,Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi'ndeki töreninde yaptığı konuşmada, Samsun  ve Türkiye için çok önemli bir tesisin, yatırımın ve istihdam alanının açılışı için bir arada olduklarını söyledi.
"Samsunumuz Türkiye için çok önemli  bir şehirdir"
Gerçekleştirilen yatırımla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, "Tüm BORSAN ailesinin, gerçekten çok kısa bir süre içerisinde Samsunumuza, bölgemize ve ülkemize güç katacak bir tesisi kazandırmış olmanın gururu ve mutluluğu içinde olmalarını diliyorum. Bu tesiste çalışacak tüm emekçi kardeşlerime de hayırlı ve bereketli kazançlar temenni ediyorum" diye konuştu.
Samsun'un, Türkiye için çok önemli  bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Samsunumuz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda verilmiş olan mücadelenin başlangıç şehri, Sayın Başbakanımızın tabirleriyle meşale şehir ve her zamanda AK Parti iktidarlarına çok büyük destek vermiş bir şehirdir" ifadelerini kullandı.
"Panorama 1919 Müzesi'ni 19 Mayıs'a yetiştirme niyetindeyiz"
2019 yılının Samsun için  ayrı bir öneme sahip olacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Kurtuluş mücadelemizden cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda 100. yıl dönümü olacak. Bu anlamda yaptığımız yatırımlar ve çalışmalar içerisinde özellikle bir tanesini burada sizlerle paylaşmak isterim.  Büyükşehir Belediyemiz ile beraber yaptığımız bir kilometre taşını hayata geçiriyoruz. Şu anda şehir merkezinde eski Yaşar Doğu Spor Salonu'nun yerine inşa edilen Panorama 1919 Müzesinin çalışmaları devam etmektedir. Artık sona doğru yaklaştık. Bu müzemizi 19 Mayıs'a yetiştirmek niyetindeyiz" şeklinde konuştu.
"AK Parti iktidarları dönemlerinde çok büyük atılımlar yaptık"
"Samsun'daki siyasetin özel bir yeri  vardır" diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"Ülkemizde çok farklı siyasi düşünceler olabilir. Samsun'daki siyasetin özel bir yeri vardır. Bizlerin Samsun'da güzel bir siyaset örneği verdiğimizi düşünmekteyim. Bunu şu anlamda dile getiriyorum; Samsunumuz için bir şey söz konusu olduğu zaman tüm siyasi partilerin milletvekilleri bir araya gelmesi konusunda sıkıntı yaşamamaktayız. Tabii ki zaman zaman birbirimizi eleştirdiğimiz noktalarda oluyor, ama bunları her zaman belli bir seviyede yapmaktayız. Ben bu anlamda Samsun'daki tüm siyasetçilere teşekkür etmek istiyorum. Ama şunu da dile getirmek istiyorum. Bizler AK Parti iktidarları dönemlerinde Türkiye'de gerçekten çok büyük atılımlar yaptık. Samsunumuz için de gerçekten Panorama 1919 Müzesi'ni yapmanın  ne anlama geldiğini her halde anlatmamıza gerek yoktur. Biz bunu kurtuluş mücadelemize giden yoldaki kilometre taşı olarak çok önemli bir yatırım olarak hayata geçirmekteyiz."
"Samsunumuza Türkiyemize taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun"
Samsun'a çeşitli alanlarda önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminden itibaren 2002 yılından sonraki dönemde  ortaya koymuş olduğu  bir yaklaşım vardır taş üstüne taş koyanın başımın üstünde yeri var. Ben burada  Samsunumuza,Türkiyemize taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun diyorum.  Bu tesis 110 Milyon TL.  Bu yatırım Samsun'a yapıldı. Bazen Samsun'da ne oluyor, Samsun ilerliyor mu,  Yatırımlar yapılıyor mu yapılmıyor mu gibi bir takım fikir alışverişleri oluyor.  İçinde bulunduğumuz bu tesis herhalde bu sorulara verilecek en büyük cevabın ete kemiğe bürünmüş halidir" şeklinde konuştu. 
Geleceğe yürümek için büyük adımlar attıklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Birlik ve beraberlik içerisinde bunu başarmak için gece gündüz çalışıyoruz.  Bunun adımlarını da tane tane atıyoruz. bugün olduğumuz nokta bundan önceki yıllara göre  çok daha iyi bir yerde. İnşallah gelecekte çok daha iyi noktalarda olacağız. Bunu hep beraber yapacağız’dedi.
"Samsunumuza çok farklı sektörlerde farklı yatırımlar var"
"Samsun'da atılan adımları lütfen olumsuz anlamda göstermeye çalışmayalım" diyen Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Olumlu, güzel atılan adımları  ve ortaya konan çabaları eserleri, doğru şekilde değerlendirip,  bütün Türkiye'de bunları anlatalım.  Samsunumuza çok farklı sektörlerde farklı yatırımlar var.  Bu yatırımların desteklenmesi kendini geliştirebilmesi için  biz en yoğun şekilde çaba sarf ediyoruz.  Şu anda Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı ile beraber yakın temas içerisinde çalışmalar yapıyoruz.  Bunun dışında turizm ve kültür alanında yapacağımız çalışmalar var. Bununla beraber farklı sosyal aktiviteleri Samsun'a kazandıracağı farklılıklar  tanıtımı noktasında çalışmalar yapıyoruz.  Uluslararası organizasyonlar Samsun'a geldiği zaman hem tanıtım anlamında ortaya bir şeyler koyuyor hem de  şehrimizin ekonomisi ve sosyal hayatına da katkı veriyor.’’
"2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun'un tanıtımına çok büyük katkılar verecek"
2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın ilk HDK toplantısını dün yaptıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Toplantıda kararlarımızı aldık. Rabbim inşallah Samsunumuza Türkiyemize tüm spor camiasına hayırlı uğurlu eder.  İki haftalık kısa sürede 10 bine yakın misafirimizi Samsun'da ağırlayacağız.  O zamana kadar sürekli ziyaretler olacak.  Farklı uluslararası federasyonlardan temsilciler gelecek.  Bu, Samsun'un tanıtımına çok büyük katkılar verecek.  Hep birlikte yapacağımız çalışmalarla Samsunumuzun geleceğini  ülkemizin bölgemizin kalkınmasına bu adımlarla destek olacağız.  Bugün bizimle olmak için programını biz ayıran ve bütün gününü Samsun'da geçirmek üzere aramızda olan Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa  Elitaş Beye tekrar teşekkür ediyorum. "diye konuştu.
BORSAN Grup tarafından yapılan 21 bin metrekare alan üzerinde, toplam 40 bin 500 metrekare kapalı, 7 bin 500 metrekare açık alan, aylık 2 bin ton alüminyum ergitme kapasitesine sahip, yatırım tutarı toplam 110 milyon TL olan sektörünün ikinci büyük fabrikasının açılışına Bakan Çağatay Kılıç ve Ekonomi Bakanı Elitaş'ın yanı sıra Samsun ve bölge milletvekilleri, belediye başkanları, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.