BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, EKONOMİ ALANINDAKİ STK KURULUŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

09 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da istihdam noktasında cesur girişimlerin olduğunu kaydederek, "Bu bizim için bir şans. Yapmamız gereken, tüm Samsun dinamiklerini bir araya getirerek bu girişimcilerimizin önünü açmaktır. Samsun'u ziyaret edip ayrılanlar yeniden geldiklerinde Samsun'un gelişimini ve değişimini görüyorlar" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun'da ekonomi alanındaki  Sivil Toplum Kuruluşları İle  gerçekleştirilen ’’Hedef 2023 Ortak Akıl Toplantısı’’ programına katıldı. Bakan Çağatay Kılıç yaptığı konuşmada gün içerisinde  Borsan Grup tarafından yapılan fabrikanın açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu tarzdaki yatırımların Samsun'u ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak adımlar olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "2002 yılından itibaren Türkiye'de iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde, o zaman kurucumuz ve genel başkanımız olan, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu ilkeler doğrultusunda çalışan iktidarımız gerçekten özel sektörün özellikle kalkınmanın arkasındaki ana öğenin olası gerektiğini her zaman dile getirmiştir" diye konuştu.
Türkiye'de üretilen ürünlerin dünyaya  pazarlaması konusunda sürekli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde görev yaparken iş adamlarımızla, iş dünyamızın temsilcileri ile beraber sürekli  yurtdışında farklı pazarlara gidip, orada Türkiye'de üretilen ürünlerimizin pazarlaması konusunda onlara ön ayak olmaya çalışırdık. Bu aynen günümüzde de devam etmektedir. Sayın Bakanımız Mustafa Elitaş'ın aynı şekildeki çabaları ile sürekli dış dünyaya ürünlerimizi pazarlama ve Dünya pazarlarına çıkarılması ilgili yapılan çalışmalar devam etmektedir" şeklinde konuştu. 
"İş dünyamızın taleplerini ve sorunlarını her zaman dinleriz"
Samsun'daki girişimcileri her zaman dinlediklerini  ve yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  sözlerine şöyle devam etti:
"Girişimcilerimizin, iş dünyasının zaman zaman yaşadığı sorunları ve 'daha ileriye nasıl gidebiliriz' taleplerini her zaman dinleriz, yardımcı oluruz. Bu birlikteliğimiz her daim olacaktır. Sizlerle bazı rakamlar paylaşmak istiyorum  ve bu rakamların paylaşılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazen Samsunumuzda atılan adımların, gerçekleşen atılımların ne kadar önemli olduğunu ve önemli gelişmelerin yaşandığını görmek istemeyenler olabiliyor. Şöyle bir rakam vereyim; bu Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın kayıtlarının rakamlarıdır. 2016 yılının Ocak - Şubat döneminde açılan firma sayısı 2015 yılının Ocak - Şubat dönemine göre kıyaslandığında yüzde 23. 8 artmıştır. 2015 yılının Ocak - Şubat döneminde 130 adet yeni firma, 2016 yılının Ocak - Şubat döneminde ise 161 adet yeni firma kayıt yaptırmış. Bu rakamsal bir gerçektir"
Samsun'da İhracatın ve istihdamın daha fazla  artması gerektiğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç,  "Bazılarının aksini düşünerek ortaya koymaya çalıştığı gibi Samsun'da işler kötüye gitmemektedir. Ama bir taraftan da daha iyi olmamız gerektiğini de düşünmekteyim. Daha iyi olmalıyız. İhracatımız ve istihdamımız artmalıdır. Bunlar tartışılacak şeyler değildir. Bunları hep beraber yapacağız. Bunları hepimiz bir arada oturarak hayata geçireceğiz Biz, siyaset kurumu olarak nasıl size yardımcı olmak için çalışıyorsak, bunların üzerinde  de hep beraber çalışacağız. Milletvekilleri ve biz, yapmış olduğumuz tüm çalışmaların, ülkemizin gelişimi için yapılan çalışmalar olduğunun farkındayız" açıklamasında bulundu.
"İlk 3 aylık vaatlerimizin hepsini gerçekleştirmiş durumdayız"
Bakan Çağatay Kılıç, seçim dönemi içerisinde ortaya koydukları vaatlerin gerçekleşme oranına dikkat çekerken, "Vaatlerin gerçekleşme oranlarının ne olduğunu İstanbul'da dün Sayın Başbakanımızın yaptığı toplantıda  hep beraber gördük.  İlk 3 aylık vaatlerimizin hepsini gerçekleştirmiş durumdayız.  Bunun içerisindeki ana unsur, istihdamla alakalı olan  vatandaşımızın ve milletimizin doğrudan kendi ekonomik yapısıyla ilgili olan vaatlerdir. Gençlere verilen hibe destekleri, genç çiftçilerimize verilecek hibe destekleri, askeri ücretin artışı, gençlerimizin genel sağlık sigortasıyla ilgili borçlarının silinmesi noktasındaki çalışma, yeni girişimci olarak piyasaya giren gençlerimizin iş yerinin desteklenmesi,  bu anlamda piyasaya girenlerin maaşlarının bir yıl devlet tarafından ödenmesi...Bunlar hep istihdama ve çalışmalara ön ayak olacak çalışmalardır.  Girişimci ruhumuzu aynı zamanda inovasyonu yani Ar-Ge'yi de  desteklememiz, geliştirmemiz  noktasında hiçbir şüphemiz yok"  ifadelerini kullandı.
"Samsun'da istihdam noktasında cesur girişimler var"
Samsun'da istihdam noktasında cesur girişimlerin olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bu bizim için bir şans. Yapmamız gereken tüm Samsun dinamiklerini  bir araya getirerek bu girişimcilerimizin önünü açmaktır.  Samsun'u ziyaret edip ayrılanlar yeniden geldiklerinde Samsun'un gelişimini ve değişimini  görüyorlar.  Sayın büyükşehir Belediye başkanımızın bu noktada büyük hizmetleri olmuştur.  Bun anlamda Samsun'daki değişimin Türkiye tarafından iyi fark edildiğini de bilmek gerekir" dedi.
"Samsun, Karadenizimizin incisidir"
Samsun'un Karadeniz'in en büyük şehri olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun Karadenizimizin incisidir ama çok daha ileride olmak durumundadır.  Geçmişe nazaran çok daha iyi bir noktadayız. Bizim amacımız Samsun'u eğitimde çok kısa süre içerisinde Türkiye'deki ilk 10 şehir arasına taşımak ve verilen eğitim kalitesini daha da arttırmaktır.  Bu anlamda alt yapı yatırımlarına elimizden geldiği kadar destek oluyoruz.  Eğitimi üst seviyede olan Samsunlu hemşerilerimiz  Samsunumuzun ve Türkiyemizin geleceğe taşınması noktasında çok farklı  katkılar sunacaktır.  Biz bunların farkındayız ve bunların olabilmesi için de elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz’’ diye konuştu.
"Rakamlar geçmişten bugüne  daha iyi bir noktaya geldiğimizi ortaya koyuyor"
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Olumlu hava, olumlu ortam, olumlu düşünce her zaman daha fazla katkı getirir. Eksikliklerimiz olabilir. Bunları da aşmak için oturup sohbet edeceğiz, müzakere edeceğiz.  Atılması gereken adımlar olabilir. Bu, parlamento nezdinde olabilir, bakanlıklarımız nezdinden olabilir. Biz burada sizlerle beraber çalışmak için hazırız.  Her zaman kapımız açık. Biz hiçbir zaman sizlerden uzak olmadık.  Hep sizlerin içerisinde beraber olduk.  Gereken değişikler varsa nasıl yapılabileceği konusunda oturur konuşuruz.  Bu adımları da beraberce atarız.  Burada önemli olan olumlu düşünmektir ve cesur olmaktır. Samsun'un bugüne kadar her zaman ortaya koymuş olduğu cesur girişimcilerimizin desteklenmesi gerekmektedir. Biz Samsun'un çok daha iyi bir noktada olacağına inanıyoruz.  Rakamlar geçmişten bugüne  daha iyi bir noktaya geldiğimizi açıkça ortaya koymaktadır.  Bizim bu ivmeyi yükseltip geleceğe çok daha verimli, sağlam adımlarla yürümemiz gerekiyor.  Samsunumuzu hem Türkiye'de hem dünyada tanıtmamız gerekiyor.  Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek. "