BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, BOKSTAKİ BÜYÜK HEYECANIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

09 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün 2016 Rio Olimpiyatları Boks Avrupa Kota Elemeleri müsabakaları için Samsun'da bir arada olduklarını kaydederek, "Ümit ediyorum ki buraya gelen 38 ülkeden 300'e yakın sporcu, Samsunumuzda güzel zaman geçirir ve güzel müsabakalar ortaya koyar" dedi.

2016 Rio Olimpiyatları Boks Avrupa Kota Elemeleri müsabakalarının açılış törenine  katılan Bakan Çağatay Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyondaki konuşmasına, "Dün vefat  eden Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı, eski milli sporcu Mehmet Bülent Torpil'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Tüm spor camiamızın da başı sağolsun" diyerek başladı.
Türkiye'de ve Samsun'da büyük atılımlar içerisinde olduklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'den beri çizmiş olduğu  yolda ilerliyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da aynı şekilde, aynı kararlılıkla, aynı yolda yürümeye devam ediyor" diye konuştu.
Milli boksörler Onur Şipal ve Adem Kılıçcı'nın Rio 2016 vizesi aldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,  "Bugün Samsunlu Neriman Istık kardeşimiz müsabakaya çıkacak. Ümit ediyoruz ki kendisi burada başarılı olur.  İnşallah Rio 2016  Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'ndan madalyalar bekliyoruz.  İnşallah burada ağırlayacağımız çok değerli misafirlerimiz, iyi bir şekilde ağırlandıktan sonra mutlu şekilde ülkelerine dönerler. Bu müsabakaların Samsun'a kazandırılmasında emeği geçen federasyon başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın valimize ve büyükşehir belediye başkanımıza burada yaptıkları çalışmalar, verdikleri destekleri için teşekkür ediyorum. Samsun halkımıza hemşerilerimize ev sahipliği için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.