BAKAN KILIÇ: "GÜNDEMİ BELİRLENEN DEĞİL, GÜNDEMİ BELİRLEYEN BİR TÜRKİYE"

08 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı atılımlarla, bölgesel anlamda olduğu kadar küresel açıdan da bir güç haline geldiğini belirterek, "Artık her açıdan daha güçlü bir ülkeyiz. Geçmişte olduğu gibi gündemi belirlenen bir ülke olmaktan çıkıp, gündemi belirleyen bir güce kavuştuk." dedi.

 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Samsun'da, Yabancılar Çarşısı esnafı ile kahvaltıda buluşan Bakan Kılıç, konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı. Bakan Kılıç, bütün annelerin ve hanımefendilerin bu mutlu gününü tebrik ettiğini belirterek, "Biz, 364 gün unutup, 1 gün hatırlayanlardan değiliz. Hiçbir zaman olmadık, olmayacağız. Bizim medeniyetimiz cenneti annelerimizin ayağının altına koymuştur. Dolayısıyla kardeşlerimiz zamanı geldi kamu kurumlarına sokulmadılar, üniversitelere alınmadılar. En temel hakları olan eğitim haklarından yoksun bırakıldılar. Hamdolsun bunların hepsini aştık." şeklinde konuştu.

"DAHA BÜYÜK, DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDİYORUZ".

Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı seyahatlerine iş adamlarını da götürdüğünün altını çizerek, bu ziyaretlerde iş dünyası ve özel sektörler arasında önemli bir bağ kurulduğunu ve bu bağın Türkiye'nin dışa açılımında oldukça etkin rol olduğunu söyledi.
 
Başbakan Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin tek bir amaç doğrultusunda adımlar attığını vurgulayan Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Ulaşmak istediğimiz hedef açık ve net. Daha büyük bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bundan rahatsız olanlar var. Biz bunları biliyoruz. Bu millet, bizimle birlikte olduğu sürece, siz yanımızda olduğunuz sürece ve bize vekaleti verdiğiniz sürece hiçbir zaman vekaletinizi yere düşürmeyeceğiz. Bunu Samsun ölçeğinde yapıyoruz, Türkiye'de yapıyoruz, bunu dünyada yapıyoruz. Biz G-20'nin parçasıyız. Dünyanın ilk 20 ekonomisinin bir parçasıyız. Biz orada ülkemizin, bölgemizin ve milletimizin çıkarlarını en önde tutarak, onları temsil ederek ve en üst seviyede dile getirerek, dik durarak ama diklenmeyerek çalışıyoruz"

"SAMSUN 25 MART’TA TARİHİ BİR GÜNE TANIK OLACAK"

 
Bakan Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın yerle seçimler öncesinde Türkiye'nin dört bir yanında mitingler yaparak bugüne kadar yapılanları ve bundan sonrasına ilişkin hedefleri halka anlattığını kaydederek, 25 Mart'ta Samsun'un tarihi bir mitinge ev sahipliği yapacağını söyledi.
 
30 Mart yerel seçimlerine hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünün altını çizen Bakan Kılıç, "Ancak 30 Mart yerel seçimleri yerel seçim olmaktan çıktı. Milletin iradesine sahip çıkacağı, milletin iradesine dokundurmayacağı bir mesaj olarak girdi. Bugüne kadar beraber yürüdük ve yine beraber yürüyeceğiz. Biz her zaman dik durduk. Bundan sonra da dik duracağız. Samsun biliyorum ki en büyük mesajı verecektir." dedi.
 
Samsun'un, en üst seviyedeki katılımla tarihinin en büyük mitingini yapacağına inancını dile getiren Bakan Kılıç, Yabancılar Çarşısı esnaflarının sorunlarını dinleyerek , sorunların çözümüne yönelik gerekli adımların atılması için yetkililerle görüşeceğini de sözlerine ekledi.