GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ GAZİANTEP'TE

16 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep’in, Türkiye için tarihi değerinin çok farklı olduğunu belirterek, “Gaziantep; Suriyeli kardeşlerimize evini, yüreğini açan çok önemli görevler üstlenen bir şehrimizdir. Dünyada bu kadar yoğun bir misafiri ağırlama noktasında başarı gösteren az şehir vardır” dedi.  Bakan Çağatay Kılıç, bu çerçevede önümüzdeki hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gaziantep’e geleceğini açıkladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç iki günlük temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Gaziantep’te ilk olarak Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti. 

 

Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada Gaziantep’te Suriyeli göçmenler arasında düzenlenen “Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası”nın yarınki kapanış töreninde yer alacağını ifade ederken, “Ülkemizde misafir ettiğimiz, ülkemize sığınmış olan Suriyeli kardeşlerimizin bakanlığımızla bir araya getirmiş oldukları futbol takımıyla yarın yapacağımız maçla ilgili olarak da Gaziantep’e gelmiş bulunuyoruz. Ondan öncesinde bugün yapacağımız ziyaretlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan alt yapı çalışmalarımızı, gelecekte yapabileceğimizi çalışmaları ve bugüne kadar yapılan çalışmaların ne durumda olduğunu değerlendireceğiz” dedi.

 

“Gaziantep’in Türkiye için tarihsel anlamdaki değeri çok farklıdır”

 

Gaziantep’in Türkiye için tarihsel anlamdaki değerinin çok farklı olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Gaziantep, AK Parti’ye verdiği destek anlamında da bizim için çok önemli bir şehirdir. Aynı zamanda büyükşehir belediye başkanımızın nezdinde de bizim için çok farklı bir anlama sahiptir. Dolayısıyla buradaki çalışmalarımızın ve ortaya koyacağımız yeni atılımların da Gaziantep’imize en iyi şekilde hizmet edecek bir yapıda olması için gayret gösteriyoruz. Bütün bu özellikleriyle beraber Gaziantep, kendi halkını öldüren bir zalimin baskısı yüzünden kendi ülkelerini terk etmiş olan Suriyeli kardeşlerimize kucak açan evini, yüreğini açan çok önemli görevler üstlenen bir şehrimizdir. Bu anlamda Gaziantepli tüm hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Dünyada bu kadar yoğun bir misafiri ağırlama noktasında başarı gösteren az şehir vardır. Ülkemizin, milletimizin aynı zamanda Gaziantep’imizin değerlerinden kaynaklanan ve geçmişinden gelen bu özellikle bu görevimizi de en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Önümüzdeki hafta da Gaziantep’te önemli bir misafir ağırlayacağız. Almanya şansölyesi Sayın Merkel Türkiye’ye gelecek."

 

“Olimpik  yüzme havuzunu en kısa süre içerisinde Gaziantep halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz”

 

Bakan Çağatay Kılıç, Gaziantep’te yapımı devam eden Olimpik Yüzme Havuzunun bir an önce bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, “Uzun zamandır gündemde olan bir Olimpik kapalı yüzme havuzu konusu var. Bizim bu noktadaki irademiz açıktır. Bunun en kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi için bizim yapabileceğimiz ne varsa devreye girerek Gaziantep halkımızın ve sporcularımızın kullanımına sunmak istiyoruz. Hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Hükümetimizin Gaziantep ile ilgili yoğun çalışması ortada. Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziantep’e gösterdiği yakınlık ortadadır. Gaziantep’in de Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiği sevgide ortadadır” dedi. 

 

“Gaziantep’e farklı tesisler kazandıracağız”

 

Öğrenci yurtlarının yapımında Büyükşehir Belediye Başkanlığının kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı;

“Üniversitesi öğrencileri ile çok farklı noktada olan bir Gaziantepimiz var. Yurt yapımın ciddi adımlar attık. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanlığının bize büyük destekleri oldu. Yerel konusunda kendisinden talepte bulunduğumuzda hiçbir şekilde bundan geri durmadan hızlı bir şekilde bize yardımcı oldu. Biz de yatırımlarımızı çok daha hızlı yapabildik. Bundan dolayı da kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Gaziantep’te gerçekten güzel bir işbirliğimiz var. Yerel yönetimlerimiz, mülki idareler ve hükümetimizin birimleri arasında gerçekten güzel bir işbirliği var. İnşallah bu beraberlik ve birliktelikle Gaziantep halkımızla geleceğe çok daha kuvvetli yürüyerek Gaziantep’e farklı tesisleri de kazandıracağız”

 

Konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yapımı devam eden olimpik yüzme havuzu ile ilgili Bakan Çağatay Kılıç’a sunum yaptı. Vali Yerlikaya, Bakan Çağatay Kılıç’a ziyaretin anısına hediye takdim etti.