BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ GAZİANTEP’TE GENÇLERLE BULUŞTU

16 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine gençlerin ortaya koyacağı çalışma ve gayretle ulaşılacağını söyledi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep’te gençlerle buluştu. Gaziantep AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ‘Gaziantep Gençlik Buluşması’ nda konuşan Bakan Çağatay Kılıç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bakan Çağatay Kılıç, “Fatma Hanım Ankara’daki milletvekilliği dönemi içerisinde yaptığı çalışmalarla da çok farklı hizmetleri ortaya koymuş bir partimizin önde gelen üyesidir. Gaziantep’e verilen değerin bir göstergesi olarak  şu anda Gaziantep, bir başbakan yardımcısı konumunda temsil ediliyor. Ayrıca parti açısından genel sekreterlik seviyesinde temsil ediliyor. Genel sekreterlik, parti hiyerarşisi içerisinde en önemli  makamlardan ve ağır görevlerden birisidir. Abdülhamit Beye de bu anlamda ortaya koyduğu çalışmalar ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz”  şeklinde konuştu.

“Gençlerimizin çalışmalarını açıkça ortaya koymalarını teşvik eden bir yapıdan geliyoruz”

AK Parti’nin gençlik alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Gençlik olarak da baktığınızda partimizin ortaya koymuş olduğu çalışmalar aşikar. Biz gençlik kollarını ve gençlik çalışmalarını hiçbir zaman partinin tabiri caizse seçim zamanı poster asan, bildiri dağıtan, slogan atan gençliği olarak görmedik. Gençlerimizden özellikle fikri anlamdaki müzakereler içerisinde, ülkemizin geleceğiyle ilgili olan çalışmalarda hem fikirlerini hem de çalışmalarını açıkça ortaya koymalarını teşvik eden bir yapıdan geliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gençlere fırsat verildiği zaman neler yapabileceği ortada”

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında göreve başladığım zaman 27 yaşındaydım. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak ortaya koyduğu çalışmalar içerisinde yoğun bir tempodaydı. Üstümüze verdiği sorumluluk da gerçekten ağır bir sorumluluktu. Rabbim yardım etti. Biz bu sorumluluğun altından en azından kendi açımızdan bir sıkıntıya sebep olmadan  Sayın Cumhurbaşkanımıza da elimizden geldiği kadar hizmet ederek bu görevi tamamladık. Gençlere fırsat verildiği zaman neler yapabileceği ortada”

KYK’nın son bir yılda Gaziantep’te 115 etkinlikten 10 bin 500 gencin faydalandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Neler yapabildiğimizi görüyorsunuz. Ama daha önümüzde kat edeceğimiz çok yol var” değerlendirmesinde bulundu. ​

“2023, 2053, 2071 hedeflerine sizlerin ortaya koyacağı çalışma ve gayretle ulaşılacak”

Gençlere kendilerini iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, “Daha önümüzde kat edeceğimiz çok yol, yapacağımız çok iş var. 2023, 2053, 2071 hedeflerini ortaya koyduğumuzda bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu hedef doğrultusunda hepimize çok önemli görevler düşüyor. Çünkü sizlerin ortaya koyacağı çalışma ve gayretle hedeflere ulaşılacak. Bunun altyapısın bugünden hazırlamaya çalışıyoruz. Bunun için gece gündüz demeden uğraşıyoruz. Geleceğin gençlerindir. Ama bugün yaptıklarınız, aldıklarınız, eğitiminizle, ortaya koymuş olduğunuz çalışmalarla geleceğe yürüme imkanınız olacak. Eğer bugünden kendinizi geliştirmezseniz, kendinizi hazırlamazsanız o zaman gelecekte başarıya ulaşamazsınız. Bu yüzden elinizdeki imkanları iyi değerlendirmeniz lazım. Türkiye’nin ne kadar farklı bir yol kat ettiğini açıkça görebiliyoruz” dedi.

“Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı yine çaktı”

Bakan Çağatay Kılıç, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının yurt sayısının yetersizliği yönündeki eleştirilerine rakamlar ortaya koyarak cevap verdi. Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi;

“Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı geçenlerde yeterince yurt yapılmadığını söylemiş. Vereceğim rakamlar buna bir cevap olacaktır. Daha önce verdiğim rakamlara bir cevap da gelmedi. Gelebilecek durumda da değil zaten. Türkiye’de 2002’de Kredi ve Yurtlar Kurumu açısından söylüyorum 190 yurt vardı. Bu yurtların kapasitesi 180 bin civarındaydı. Şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 604 yurt var. Kapasitesi 460 bini aşmış durumda.  Devam eden yatırımlarımızla beraber sadece bu yıl artıracağımız kapasite 100 bine yakın. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde toplam 250 bine yakın bir kapasite artışı olacak. Demek ki Türkiye’de yurt yapılıyor. Bu rakamlara da itiraz edemeyeceklerdir. Hatırlarmısınız, Sayın Cumhurbaşkanımız bir kere mecliste, o zaman kendisi de partinin genel başkanıydı… Son haftalarda yaptığı açıklamalardan dolayı adını anmak konusunda biraz sıkıntı çekiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullanmış olduğu kelimeler, hükümetimizin üyesi olan bir hanımefendiye karşı kullanmış olduğu kelimeler ve bunların ısrarı ile alakalı tutumundan dolayı ismini anmak istemiyorum. Ana muhalefetin genel başkanı olarak değerlendiriyorum. Yanlış hatırlamıyorsam, mecliste bütçe görüşmeleri esnasında bazı konular olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman başbakan olarak demişti ki; ‘yine çaktı’ bu ortaya koyduğumuz rakamlardan sonra yine çaktı”

“Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak verdiğimiz burs ve kredi imkanları nereden nereye geldi”

Öğrencilerle ilgili olan konuları dile getiriyorlar. Değerli arkadaşlarım geçmişi unutmayacağız. Belediyelerin öğrencilere burs vermesi noktasında biz bir karar aldığımızda buna karşısına kim dikildi. Bunu Anayasa Mahkemesi’ne kim götürdü. CHP götürdü. Hem engel olacaksın hem ondan sonra neden bu öğrencilere yardım edilmiyor diyeceksin. Bizim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak verdiğimiz burs ve kredi imkanları nereden nereye geldi. 2002’de neredeydi, bugün nerede. Devletin verebildiği kredi ve burs aylık 45 Liraydı. Ve kaç kişiye verdi. Şu an da 400 TL. 45 TL’den 400 TL’ye. Nereden nereye. Bun artık görecek, bilecek yeri geldiği zaman dile getireceksiniz” diye konuştu.

Sözü yeni anayasa çalışmalarına getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Biz ülkemizin yeni anayasasını, sivil anayasa ortaya çıkarmak için ne dedik. Bütün siyasi partiler gelsin masaya bunu hazırlayalım. Masadan kim kaçtı? Yine ana muhalefet kaçtı” ifadelerini kullandı. Gaziantep AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ‘Gaziantep Gençlik Buluşması’ daha sonra basına kapalı devam etti.