BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, A SPOR’A KONUŞTU

16 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde özel yatırımları olacağını belirterek, “Bölücü terör örgütü tarafından kandırılmaya çalışılan gençlerimize, -ben onların kanmayacaklarını gayet iyi biliyorum- bu yatırımları yaparak onların kendilerini daha rahat geliştirmelerine imkan sağlayacağız” dedi.

 

Bakan Çağatay Kılıç, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep Stadyumunda A Spor’a  açıklamalarda bulundu. 33 bin seyirci kapasiteli Gaziantep Stadyumunun yapımında sona yaklaşıldığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu stadın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.  İnşaatta yüzde 90 seviyesini geçmiş durumdayız. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki sene Gaziantepspor bu stadyumda karşılaşmalarını oynayacak” diye konuştu.

“Bu güzel tesisimizi, yaşam merkezi olarak düşünüyoruz”

Gaziantep stadyumunun, kentin sportif  ve sosyal yapısına önemli katkı sağlayacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  “Stadyumumuz, sadece futbolla değil diğer spor branşlarıyla ilgili olarak da hizmet vereceği,  aynı zamanda sportif anlamdaki ticari konularda da destek olabileceği bir tesis olacak. Yani  stadyumumuzu, spor malzemesi satımı noktasında  aynı zamanda  Gaziantep’in çok meşhur olan mutfağını da tanıtabileceği bir alan olarak düşünüyoruz . Bu güzel tesisimizi, sadece belli zamanlarda  futbol oynanacak bir yer olarak değil Gaziantep’imizin sportif ve sosyal yapısına da katkı sağlayacağı bir yaşam merkezi olarak düşünüyoruz”  açıklamasında bulundu.

Türkiye’de 2002 yılına kadar yaklaşık 1500 spor tesisinin olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “2002’den sonra AK Parti hükümetlerindeki  dönem içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminden başlayıp bugün devam eden süreç içerisinde 1600’ün üzerindeki tesisi bu envantere ekledik.  Aynı zamanda kullanım ömrünü tamamlanmış olan bazı eski tesislerimiz de kapandı.  Yeni yaptığımız tesislerle spor alt yapısını çok farklı bir noktaya çekiyoruz” şeklinde konuştu.

“Stadyum yapımına hızla devam ediliyor”

Stadyum projelerinin de hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç  sözlerine şöyle devam etti:

“Şu anda bitme aşamasında olan Sivas, Eskişehir stadyumumuz var. Samsun Stadımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Trabzon Stadı tabiri caizse artık son düzlüğe gelmiş durumda.  Diyarbakır’daki stadın inşaatı devam ediyor.  Spor salonları, yüzme havuzları gibi farklı yatırımlarımıza da hızla devam ediyoruz. Gerçekten yoğun bir alt yapı çalışması içerisindeyiz.  Bu tesisler vatandaşlarımızın, sporcularımızın ve kulüplerimizin  kullanımı için  yapılıyor.  Tesis olmadan sporcu yetiştirmeniz mümkün değil ama sadece tesis yaparak da sporcu yetiştirmeniz mümkün değil. Dolayısıyla bu, beraberce yürüyecek çalışmalarla devam edecek bir süreçtir “

“ 6 ay gibi çok kısa süre içerisinde 900 tane semt tipi spor tesisleri yaptık”

Bakan Çağatay Kılıç,  AK Parti iktidarları döneminde spor yatırımlarının artıp- arttığı yönündeki soruya ise şu şekilde cevap verdi:

“Rakamlar, her şey ortada. Bütün illerimize ortaya çıkan farklı yatırımlarımız ortada. Aynı zamanda mahalle tipi diye tabir ettiğimiz futbol, basketbol, voleybol sahaları yatırımlarımız devam ediyor. Şu anda 900 sayısını geçmiş durumdayız. Biraz evvel Gaziantep Valiliğinde yapmış olduğumuz toplantıda Gaziantep’imizin farklı mahallerinde 20 tane daha semt tipi sahanın yapılması konusunda talimatlarımız oldu. Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız çalışmaları bize iletecekler. Bunlar, doğrudan mahalle içerisinde yapılan doğrudan gençlerimizin evlatlarımızın rahatlıkla her an kullanabilecekleri tesisler olacak. Türkiye genelinde 6 ay gibi çok kısa süre içerisinde 900 tane semt tipi spor tesisleri yaptık. Terörle mücadele konusundaki çalışmalarımız içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu direktifler doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapacağımız özel yatırımlarımız olacak. Bölücü terör örgütü tarafından kandırılmaya çalışılan gençlerimize,  -ben onların kanmayacaklarını gayet iyi biliyorum- bu yatırımları yaparak onların kendilerini daha rahat geliştirmelerine imkan sağlayacağız.”​