BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, GAZİANTEP STADYUMUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU

16 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Gaziantep’te inşa edilen 33 bin seyirci kapasiteli yeni stadyumla ilgili  değerlendirmelerde bulunarak,  “Gaziantep stadyumunun ilk koltuğun takma şansımız oldu. Şu anda yüzde 90’lık bir gerçekleşme oranı var. Mayıs ayının başında çim serilmesine başlanacak. Koltukların montesi devam ediyor bir taraftan. Haziran- Temmuz aylarında inşaat işinin bitmesini öngörüyoruz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, iki günlük temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Gaziantep’te inşası devam eden 33 bin kişilik yeni stadyumda incelemelerde bulundu.  Bakan Çağatay Kılıç, stadyumdaki ilk koltuk montajını da gerçekleştirdi.

Stadyumdaki çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  “Stadyumumuzun çatısı neredeyse tamamlanmış durumda. Gaziantepli hemşerilerimizin güzel maçlar izleyeceği ama sadece maç için değil, stadyumun yaşam alanı olarak hizmet vereceğini unutmamamız gerekiyor. Tribün altlarında farklı noktalarda salonların yapılması, sportif sosyal aktivitelerin yapılacağını hatırlatmak isterim. Burayı sadece futbol stadyumu olarak düşünmemek gerekiyor” diye konuştu.

“Ülkemizin 2002’den sonra ortaya koymuş olduğu ivmeden spor altyapısı da payını aldı”

Bakan Çağatay Kılıç, bir basın mensubunun Türkiye’nin her yerinde yapılan statların bitmesinden sonra Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonuna talip olunup olunmayacağının sorması üzerine,  “Biz ülkemizi fiziki altyapı olarak buna hazır görüyoruz. Uluslararası futbol kamuoyu da bunu biliyor artık. Bu noktada biz seçici davranıyoruz. Türkiye’ye önerilen her organizasyonun yapılması gibi bir durum değil, artık bizim yapmayı istediğimiz organizasyonlarla ilgili bir yaklaşım içerisindeyiz. Bunun içerisinde her türlü şampiyona, organizasyon olabilir. Türkiye’nin özellikle 2002’den sonra ortaya koymuş olduğu ivmenin içerisinde tabi ki spor altyapısı da bundan payını almış durumda. Yakın zamanda açılan tesisler bunun ispatıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden itibaren başlayan Türkiye’nin kalkınma ve ilerlemesinin bir yansımasıdır” karşılığını  verdi. 

“Sporcu fabrikası, sporcularımıza büyük hizmet verecek”

Gaziantep takımlarının futbol ve basketboldaki liglerde temsil edildiğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç,  “Hokey çalışmalarının da üst seviyede olduğunu biliyoruz.  Aynı zamanda yüzmeyle ilgili de ciddi atılımlar var.  Dün tabiri caizse ilk kazması vurulan bir sporcu fabrikası yatırımımız da var.  Bu tesis kendi içerisinde  bireysel sporlardaki antrenman amaçlı 11 spor salonunu barındıran  bir yatırım.  Bu tesis, inanıyorum ki  Gaziantep’imizin ileriye yönelik olarak yapacağı çalışmalar içerisinde sporcularımıza büyük hizmetler verecek” şeklinde konuştu.

“Fiziki imkan olmadan sporu geliştirmeniz mümkün değil”

“Fiziki imkan olmadan sporu geliştirmeniz mümkün değil” diyen Bakan Çağatay Kılıç,  “Ama sadece fiziki imkanları  inşa ederek de sporu geliştirmeniz mümkün değil.  Biz bunun da bilincindeyiz.  Dolayısıyla bunları el ele beraber götüreceğiz.  Bu tip yatırımları yapacağız ama bunların sporcularımıza en iyi şekilde hizmet vermesini sağlayacağız.  Kulüplerimizle antrenörlerimizle bu alt yapıyı iyi değerlendirip sportif anlamdaki alt yapımızı da geliştireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep’te Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin de olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “ Buradaki sporcularımız inanıyorum ki önümüzdeki yılarda   farklı branşlarda hem Gaziantep’i hem de Türkiyemizi uluslararası müsabakalarda temsil edeceklerdir” diyerek sözlerini tamamladı.