BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, YAKAKENT’TEKİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

22 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti"nin yaptığı yeni anayasa çalışmasının en önemli unsurlardan birinin başkanlık sistemi olduğunu söyledi. Gençlerin yeni anayasa istediğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Çünkü biz bu sistemle Türkiye’nin önünün açılacağına, bu şekilde çok daha hızlı yol alabileceğine inanıyoruz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’daki temasları çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin Yakakent’teki toplu açılış törenine katıldı.  Yakakent’e önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bugüne kadar söylenip de yapılmıyor diye iddia edilen konulara en büyük cevabı bugün burada veriyoruz. Büyükşehir belediyemizin farklı yerlerde ortaya koymuş olduğu beton yol çalışmaları İnşallah uzun seneler boyunca hizmet edecek. Bu yollar aynı zamanda sıcak asfaltlarda daha sağlam yapıya sahip olan yollar. Daha uzun ömürlü oluyorlar” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yakakent’e gerçekleştirdiği yatırımları da değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, “İlçemizdeki 250 kişi kapasiteli spor salonumuz,  2,5 milyon TL’lik bir yatırımla inşa edildi. 14 Kasım 2014’te temeli atıldı. Yaklaşık 1 sene sonra bitti. Şu an da kullanımda. Hayırlı uğurlu olsun. Sporcularımız ve gençlerimiz de inşallah burayı en iyi şekilde değerlendirirler. Hem ilçemizi hem de ilimizi temsilen ulusal ve uluslararası müsabakalarda görev yaparlar” şeklinde konuştu.
“2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize koşar adım ilerleyeceğiz”
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Sadece 250 kişilik spor salonumuzun açılışını bundan 15 sene önce öyle farklı yaparlardı ki herhalde bizim Samsun merkezde yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olan Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu   yapılmışcasına burada bunu sergilerlerdi. Türkiye artık o kadar hızlı yatırımlar içerisinde ilerliyor ki bakın atık su arıtma tesisleri yapılıyor. Bu da inşallah en kısa süre içerisinde Yakakent’e kazandırılacak.  Bu şekilde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize koşar adım ilerleyeceğiz”
“Başkanlık sistemiyle Türkiye’nin önünün açılacağına inanıyoruz”
Bakan Çağatay Kılıç, toplu açılış törenindeki konuşmasında yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Gençlerin yeni anayasa istediğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “O anayasayı biz de istiyoruz. Çünkü darbe sonrası yapılan anayasamızı bizim bir an önce değiştirmemiz gerekiyor. AK Parti olarak diyoruz ki bizim anayasa çalışmalarımızın içerisindeki en önemli unsurlardan birisi de başkanlık sistemidir. Çünkü biz bu sistemle Türkiye’nin önünün açılacağına, bu şekilde çok daha hızlı yol alabileceğine inanıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız şu anda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu 2002’deki atılım vizyonuyla şu anda Sayın Başbakanımızın sürdürdüğü aynı ivmeyle götürmeye gayret ettiği bizim de hükümet programımız çerçevesinde çalıştığımız bu yolda inşallah daha birçok yeniliklere imza atacağız. Samsun Milletvekillerimiz, Samsun’da sizlerden almış oldukları milli iradeyi en iyi şekilde temsil etmek üzere her zaman görev başındalar. Bu anlamda onlara teşekkür ediyorum” dedi.
“Yapılan eserler Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyonla hayata geçmektedir”
Türkiye büyük projelerin süratle hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın beraber açtıkları Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul’da Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan 3. Köprü. Denizin altından geçen Marmaray. Şimdi de motorlu araçlar için inşa edilecek tünel projemiz var. Başka büyük bir eser olan Osman Gazi Köprüsü son tabyası konularak hizmete açılmış oldu. İstanbul-İzmir arası 9 saatten 3,5 - 4 saate indi. 430 km’lik mesafeyi kısaltmış olduk. Bunlar 2002’den sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu vizyonla hayata geçmiş çalışmalardır. Ve bunlar devam edecek” diye konuştu..  
“Spor basınımıza buradan bir serzenişte bulunuyorum”
Milli Eğitim Bakanlığına ait tesislerin okul dışı zamanlarda gençlik ve spor faaliyetlerinde kullanılmasına ilişkin protokolün imzalandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, spor basınının  buna gerekli ilgili göstermediğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanı ile yaptığımız ile protokol ile okullardaki tesislerin kullanılmasındaki sıkıntı artık yaşanmayacak. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın altyapısı beraber hizmet verecek. Bunun spor basınında ne kadar az yer aldığını da buradan hatırlatıyorum ve bunun takdirini milletimize bırakıyorum. Türk sporunda devrim niteliğinde olan bu protokolün gençlerimiz için ne değerde olduğunun iyi anlaşılması gerekir. Spor basınımıza buradan bir serzenişte bulunuyorum. Bunu yeterince göremediler. Eleştiriye gelince bunu yoğun yapılıyor. Marifet iltifata tabidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın ülkemizde gerçekleştirdiği değişim sürecinde hayata geçirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
Samsun’a yapılan yatırımların ve bunun getirdiği ekonomik katkının herkes tarafından iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı:
“Samsun’da yapılan Avrupa Kıtası Boks Elemeleri, Tekvando, Judo, Basketbol müsabakaları ve şu anda devam eden Voleybol maçları… Bunların Samsunumuzun tanıtımı ve ekonomisine vermiş olduğu katkıyı iyi anlamamız gerekiyor. Gençler bunu sizin iyi anlamanız gerekiyor. Bu tesislerin neden yapıldığı sorusunun cevabını en iyi sizler vereceksiniz. Bundan sonraki uluslar arası müsabakalarda, olimpiyatlarda ortaya koyacağınız başarılarla sizler göstereceksiniz. Çalışmalarda emeği geçen Büyükşehrimize, yerel yönetimlerimize, Valiliğimize, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra çok büyük yatırımların devam gelecek. Geleceğe yürüyen Samsun’da herkesin bir arada olması, birlikte olması gerekiyor”