BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ‘ÖNDER İMAM HATİP GENÇLİK BULUŞMASI’NA KATILDI

28 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Önder İmam Hatipliler Derneği'nin "O gün, bugündür" temasıyla düzenlediği "Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması" etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etti.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte gençlere  seslenen Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün sizlerden birisi, sizlerin arasından çıkmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemek için buradasınız. Bu anlamda, buradaki bu güzel havayı bir an önce teneffüs etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızı dinlemek adına hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
 
Salonda sevgi gösterisinde bulunan gençlere gül ve karanfil atan Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere kürsüden hitap ederek, “Türkiye'de bir dönem inancından, tarihinden, kültüründen bize ait tüm değerlerden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulandı. Bunun için eğitim sistemimiz alt üst edildi. Bunun çilesini sizler çok çektiniz. Medyadan spora kadar her alanda bilinçli çalışmalar yürütüldü. Bugün hatırlandığında her biri utanç verici nice haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. İmam hatiplinin ayak bileklerine zincirler takıldı, zihnine zincirler vuruldu. 'Katsayı uygulaması' dediler, bununla beraber önünü kestiler. Bilmiyorlardı ki milletin bağrında yetişen bu tohumların boy vermesinin, meyveye durmasının önüne geçilemez" diye konuştu.
 
“İmam hatip gençliği ise işte burada, hamdolsun dimdik ayakta” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
 
“Milletimiz eline geçen her fırsatta bu okullara destek oldu.İmam hatipleri adeta küllerinden yeniden inşa etti. Kapısına kilit vurulmak, öğrencilerinin geleceği karartılmak istenen imam hatipler bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat yetiştiren seçkin eğitim kurumlarına dönüştü.  Daha yakın zamanda, 28 Şubat döneminde, boğulmak istenen, öğrenci sayıları 600 binden 60 bine indirilen imam hatip nesli, günümüzde kolejlerle yarışıyor. Bu okullara mecbur kalan veya mecbur bırakılan değil, kendisine iyi bir gelecek hazırlamak ve bunu inancına, kültürüne, tarihine, medeniyetine sahip çıkarak yapmak isteyen gençlerimiz gidiyor. Sayısı 60 bine düşen imam hatip okulları öğrenci sayısı, bu yıl itibarıyla 1 milyon 207 bine ulaştı."