BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, KUT'ÜL AMARE ZAFERİ'NİN 100. YILI ANMA TÖRENİNE KATILDI

29 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, tüm cepheleriyle Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşının milletimizin kıyamı olduğunu belirterek,"Yani ayağa kalkışı, şahlanışıdır. Tarih kitaplarında bizim milletimiz için ne denir? Asker millet veya ordu millet ifadesi kullanılır. Çünkü biz gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alabilen bir milletiz. Yani bizim ordumuz sadece muvazzaf değildir. Ayrıca bizim bir de mobil ordumuz vardır. O da milletin ta kendisidir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Kut'ül Amare etkinliklerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na alternatif gibi gösterildiğini söyledi. Bu bayramların birbirinin ayrılmaz cüzleri ve birbirinin takipçileri olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Kut'ül Amare'yi anlamayan, Çanakkale Savaşı'nı anlamayan 23 Nisan'daki milli iradeyi, milli egemenliği de idrak edemez. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da hepimizin bayramı, Kut'ül Amare de hepimizin zaferidir.Fakat eski Türkiye anlayışı uzun yıllar bu zaferi hatırlamak istemedi. Adeta, sistemli bir şekilde unutturmaya çalıştı. Kut'ül Amare şehitleri ve gazilerimizin o destansı mücadelesi İstiklal mücadelemizle kurulacak Türkiye Cumhuriyetine ruh ve mana vermiştir" diye konuştu.
Programın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen  tiyatro gösterisi sergilendi.