BAKAN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KOCAELİ PROGRAMINA EŞLİK ETTİ

13 Mayıs 2016

Kendisine verilen Fahri Doktora töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurt Kurumu’nun atılımlarını değerlendirirken, “2002 yılında 190 olan yükseköğrenim yurt sayısı, 14 yılda 424 adet ilave ile 614'e çıktı. 182 bin olan yurt yatak kapasitesi, 14 yılda 294 bin ilaveyle 476 bine ulaştı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’ndeki ilk programına, Kocaeli Üniversitesi’nde kendisine verilen  fahri doktora tevcih törenine katılarak başladı.  Kocaeli Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanı için rektöre ve üniversite senatosuna teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitedeki programdan sonra 1,5 milyar lira yatırım bedeli olan eserlerin toplu açılış töreninde vatandaşlarla bir arada olacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımlar arasında Kocaeli Üniversitesinin İlahiyat Fakültesi binası ve atletizm pisti, futbol sahasının yer aldığını belirterek, hizmete alınacak tüm yatırımların hayırlı olmasını diledi, eserleri şehre kazandıran bakanlıklarla büyükşehir belediyesini tebrik etti.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurt Kurumu’nun atılımlarını değerlendirirken,  “2002 yılında lisans öğrencilerine verilen aylık kredi burs miktarı sadece 45 lirayken, bugün 400 liraya yükseldi. Ayrıca beslenme yardımı var. Bu beslenme yardımıyla rakam daha da yükseliyor. Ayda 270 lira beslenme yardımı var. Dolayısıyla 670 liraya çıkıyor. Bunu bursluya da veriyoruz, krediliye de. 2002 yılında 190 olan yükseköğrenim yurt sayısı, 14 yılda 424 adet ilave ile 614'e çıktı. 182 bin olan yurt yatak kapasitesi, 14 yılda 294 bin ilaveyle 476 bine ulaştı. Yurtlarımız koğuş sisteminden 1, 3 ve 4 kişilik, içerisinde banyosu, tuvaleti, buzdolabı, interneti bulunan otel konforunda odalara dönüştü" dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’ndeki temasları çerçevesinde Perşembe Pazarı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. 1999 depremiyle büyük acılara ve büyük bir yıkıma maruz kalan Kocaeli'yi ayağa kaldırmak için 2003 yılı başından beri, her alanda kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yılda 8 bin 700 yeni derslikle şehrin eğitim altyapısını yenilediklerini,üniversiteyi yeniden inşa ettiklerini, yapılanlara ilave olarak bu yıl 4 bin 544 kişilik 4 adet, önümüzdeki 2 yıl içinde de 5 bin kişilik 2 adet olmak üzere toplam 6 yeni yurdu şehre kazandıracaklarını söyledi.
Kocaeli genelinde 15 ayrı spor tesisini gençlerin hizmetine sunduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yüzme havuzları, spor salonları ve futbol sahaları gibi hizmetlerin tamamlandığı ifade ederek, "Şimdi gençler bir sinyal veriyorum. İnşallah ağustos sonuna kadar 30 bin kişilik Kocaeli Stadı'nı bitiriyoruz. Bugün de Gençlik ve Spor Bakanıma sordum. Hatta biliyorsunuz o 33 bin kişilik. Kocaeli de bunun hakkını vermesi lazım. Gençler ona göre, yeniden ayağa kalkması lazım Kocaeli'nin. Böylece bugün Kocaelimizde 1,5 katrilyon liralık yatırımın resmi açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu yatırımların şehrimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum"  diye konuştu.