GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

15 Mayıs 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın başkanlığında, Bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir özel defterini imzalayan Bakan Çağatay Kılıç, deftere yazdığı mesajda “Cumhuriyet değerlerini muhafaza ederek daima huzuru ve barışı önemseyeceğimize gençlerimizle birlikte söz veriyoruz” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Gençlik Haftası, yurt genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.
 Anıtkabir’deki törene, Bakan Çağatay Kılıç başkanlığında Bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler katıldı. Heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi.
Bakan Çağatay Kılıç’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet fotoğraf çekiminden sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir özel Defteri’ni imzalayan Bakan Çağatay Kılıç, deftere şunları yazdı:
 “Aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayacağımız Gençlik Haftası’nın ilk gününde huzurunuzdayız.
Ülkemizi gençliğimiz ile birlikte muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışmak ve yaktığınız bağımsızlık meşalesini nesillerden nesillere aktarmak için müheyya nöbetteyiz.
Gençlik ve spora gösterdiğiniz hassasiyeti şiar edinerek bir spor ülkesi haline getirdiğimiz Türkiye’mizin dört bir yanında inşa ettiğimiz tesislerde kendi evlatlarımızı başarılı birer sporcu olarak yetiştirmekteyiz.
Kayıtsız şartsız egemenlik sahibi aziz milletimiz ile Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta, Malazgirt’te ve Kut’ül Amare’de olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisindeyiz ve bu eşsiz vatanın yılmaz savunucusuyuz.
Sahip olduğumuz kadim kültür ve medeniyetimizden aldığımız güçle Türkiye'mizi, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’e en iyi şekilde hazırlayacağımıza, Cumhuriyet değerlerini muhafaza ederek daima huzuru ve barışı önemseyeceğimize gençlerimizle birlikte söz veriyoruz.
Gençlik Haftamız ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle zat’ı âlileriniz ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Ruhunuz şad olsun.”