BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK'E ÖZEL İLGİ

20 Mayıs 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde gösteri yapan Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu ekibi sohbet etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da gerçekleştirilen  19 Mayıs Atatürk'ü Anma  Gençlik ve Spor  Bayramı etkinliklerinde gösteri yapan Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu ekibi sohbet etti. Yaptıkları akrobatik hareketlerle tüm dünyada adından söz ettiren uçuş ekiplerini tebrik eden Bakan Çağatay  Kılıç, “Onlar göklerde sergiledikleri performansla bizim gururum oldular ve olmaya da devam edecekler” dedi.
 
Bakan Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Samsun’a yaptığı ziyarette Türk Yıldızları ve Solo Türk Gösteri Uçuşu Ekibi ile yakından ilgilendi. Kendisi ile aynı anda havaalanında bulunan her 2 uçuş ekibinin de yanına giden Bakan Çağatay Kılıç, pilotlarla sohbet etti. Her 2 uçuş ekibini  tebrik eden Bakan Çağatay Kılıç, “Hem Türk Yıldızları, hem de Solo Türk, Samsun’da yüz bin civarında insan önünde birbirinden güzel hareketler sergiledi. Öncelikle kendilerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine renk kattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Her 2 gurubun da gökyüzünde yaptıkları gösterilerin takdire şayan olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“Pilotlarımız, bu işlerle ilgilenen birçok insanın yapmaya cesaret edemediği akrobatik hareketleri hem kolaylıkla, hem de cesurca gerçekleştiriyor. Kendileri sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada adlarından söz ettirmiş pilotlar. İnşallah bundan sonra da kazasız belasız bir şekilde uçuşlarına devam edip bizlerin göğüslerini kabartmaya devam edeceklerdir. Onlar göklerde sergiledikleri performansla bizim gururumuz oldular ve olmaya da devam edecekler."
 
Bakan Çağatay Kılıç, Solo Türk gösteri ekibinin kullandığı jetin pilot kabine  de çıktı. Kendilerine gösterilen yakın ilgilenen memnun kaldıklarını belirten jet pilotları ise Bakan  Çağatay Kılıç ile birlikte özçekim yaptı.