BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN ABD'YE TEPKİ

28 Mayıs 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ABD askerlerinin YPG'nin PYD'nin amblemlerini üniformalarında taşımalarına tepki göstererek, "Bu son derece yanlış bir hareket. Yakışıksız olmuştur. Bizim bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  ABD askerlerinin YPG'nin PYD'nin amblemlerini üniformalarında taşımalarına tepki göstererek,  "Bu son derece yanlış bir hareket. Yakışıksız olmuştur.  Bizim bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir.  Hepsinin bu konudaki davranışlarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz.  Terörün iyisi kötüsü diye bir şey olamaz.  Bu mücadelenin içerisinde müttefiklerimizin ve dostlarımızın da doğru yerde durmaları gerektiğini onlara  tekrar hatırlatıyoruz" dedi. 
Bakan Çağatay Kılıç, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Samsun’da AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Toplantısı’nda partililerle buluştu. 
Bafra Öğretmen Evinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti’nin 2. Olağanüstü Genel Kongresinde çıkan sonucun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın seçilmiş olması ve görev dağılımı inşallah hayırlara vesile olur. Samsun Teşkilatına kongredeki katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Bizleri gururlandırdınız ve Samsun’un gücünü bir kere daha gösterdiniz. Sayın Başbakanımızın önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla tekrar Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunuyorum. Bu tabi sizlerin bizlere vermiş olduğu güçle ve Samsunumuzun gücünden kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı destek ve dualarınız için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerle birlikte birçok önemli hizmetlere imza atacağız inşallah” diye konuştu.
Danışma Meclisi toplantılarının teşkilat üyelerinin bir arada olduğu fikirlerin paylaşıldığı, uyumlu birer istişare toplantısı şeklinde geçtiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “İstişare yapmadan kendi kafanıza göre iş yapıyorsunuz diye ihamda bulunanlar oluyor. Onlar gelsinler bizim ilçe danışma toplantılarına ondan sonra anlarlar bizim nasıl çalıştığımızı” şeklinde konuştu.  
Yarın 65. Hükümetin güven oylamasının olacağını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, tüm AK Parti Milletvekillerinin desteğiyle hiçbir eksiklik yaşanmadan 65. Hükümetin görevine resmen başlayacağına inandığını vurguladı. 
“HDP’liler 'dokunulmazlıklarımızı kaldırın’ demişlerdi.  Biz de gereğini yaptık”
Türkiye Büyük Millet Meclisinde dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili oylamayı anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde ana muhalefet partisinin tutumunu eleştirerek, şunları söyledi: 
“Terör örgütüyle bağını koparamayan, ve sırtını oraya dayamış olan siyasi partinin milletvekilleri 1 Kasım seçimlerinden önce ‘dokunulmazlıklarımızı kaldırın’ demişlerdi. Böyle bir ricada bulundular. Biz de gereğini yaptık. MHP Milletvekillerinin açık desteğiyle dokunulmazlıklar kalktı. Onlara teşekkür ediyorum. CHP’nin tutumunu sizler de takip ettiniz. Önce destek vereceği, sonra da destek versek mi acaba dediler. Daha sonra vermeyeceklerini belirttiler. Bazıları destek vereceğini bazıları vermeyeceğini ifade etti. Sonra Meclise geldiler. Milletvekillerinin yanlış oy vermemeleri için nasıl nasıl takip ettiler. Bizim her şeyimiz açık, şeffaf. Duruşumuz da partimizdeki arkadaşlarımızın düşüncesi de belli. Siz kendinize bakın. Dokunulmazlık oymasından sonra kampa gittiler. Sonra genel başkanları ‘bunu Anayasa Mahkemesine toplu halde götürmek yok’ dedi. Sonra bireysel başvurular yapıldı.Bu nasıl iştir. Bu ne zigzaglar içerisinde karşılıklı ne yaptıklarını bilmedikleri bir yapı içerisinde siyaset yapmaya çalışıyorlar ya da yaptıklarını zannediyorlar.” 
“Bizim 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var, bunlar nelerle uğraşıyor”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup toplantısında Genel Başkanın konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hareket içerikli sloganlara tepki gösteren Bakan Çağatay Kılıç, “CHP Grup Toplantısında Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı olan zat kürsüdeyken, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun yol arkadaşlarına, bizlere, hepimize hakaret ve küfürler edildi. Genel Başkan kürsüde, milletvekilleri orada oturuyor. Biri kalksın da susun desin. Bu kadar da acizler. AK partinin teşkilatı, Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları, herkes gereken cevabı verecektir. Hukuken de bunun hesabını vereceksiniz. Siz hareket ve küfür edeceksiniz ve 78 milyonun gönlünde taht kurmuş olan Cumhurbaşkanımızın şahsı ve AK Parti davası susacak öyle mi? Yok öyle. Cevabını veririz. Bunun peşini bırakmayacağız. Bizim 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var, bunlar nelerle uğraşıyor. Bunlara takılmayacağız ama cevabını da vereceğiz. 18 yaş altında olan CHP Teşkilat üyelerinin grup toplantısına gitmesi sakıncalıdır. Çünkü o edilen küfürleri onların duymaması gerekiyordu. Orada çocuklar olsa kulakları kapatılırdı" açıklamasında bulundu. 
Önceki dönemde Başbakanlık görevinde bulunan Ahmet Davutoğlu’na da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, “AK Parti’nin 2. Olağanüstü Genel Kongresinden sonra bayrak değişimi oldu ve Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye Genel başkanlık görevini devrettiniz. Başbakan olarak Sayın Binali Yıldırım Bey görevinin başındadır. Bu bir bayrak ve dava yarışıdır. Bu şekilde de devam edecektir. Başkaları gibi bağıra çağıra, mahkeme kapılarına giderek bu işleri yapmayız"  ifadelerini kullandı.
"Teröristin iyisi kötüsü olmaz" 
Yakın zamanda Avrupa'da yaşanan sıkıntılara değinen Bakan Çağatay Kılıç, "Fransa'da yapılan bazı gösterilerde  Fransız polisi göstericilere orantısız güç kullanmıştır.  Biz bundan kaygılıyız.  Göstericilere karşı Fransız polisinin göstermiş olduğu tutum kaygı vericidir.  Yerlerde sürüklenen göstericiler,  atılan gaz bombaları... fakat ne hikmetse basın görmemeye çalışmış.  İnternet var artık. Biz bunları gördük.  Fransız polisi, Google'ın Fransa'daki merkezine  yargının verdiği karar doğrultusunda baskın düzenlemiş. Bundan da kaygılıyız.  İnternet erişimi noktasında ortaya konan bu şeylerden biz kaygılıyız.  Tabii sebeplerini bilmiyoruz.  Açıklasınlar, terörle ilgili olarak bir şey varsa o noktada biz onlara destek veririz.  Çünkü biz teröristin iyisi kötüsü olmaz dedik.  Teröristlerin hepsi teröristtir " açıklamasında bulundu.
"Bölücü terör örgütünün çadır kurmasına izin verenler dönüp kendilerine baksınlar"
Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaya koymuş olduğu  terörle mücadelede herkesin yanında durması gerektiğini söylediklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  "Biz görevimizi yapıyoruz ama Belçika'da Avrupa Parlamentosu bahçesinin birkaç metre ötesinde bölücü terör örgütünün çadır kurmasına izin verenler de kendilerine dönsün baksınlar.  Ben burada Sayın Martin Schulz'a tekrar sesleniyorum;  Türkiye'de terörle mücadele yasasıyla ilgili fikir beyan edeceğinize önce gidin de bahçenizde kurulan terör örgütünün çadırına müdahale edin. Oradaki mücadelenizi doğru yapın.  Ondan sonra biz sizinle konuşalım. Bu noktada da hiçbir çekincemiz yok" şeklinde konuştu.
 "Bizim ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimize bakmak konusunda hiçbir sıkıntımız yok" diyen Bakan Çağatay Kılıç,  sözlerine şöyle devam etti:
"Bugüne kadar 10 milyar dolara yakın bir maddi kaynak ayrıldı.  Biz yine bu görevimizi yaparız.  Biz bunu tarihten aldığımız bilincimizle yapıyoruz. Ensar olma bilinciyle yapıyoruz.  Avrupalıların bu noktada ortaya koydukları bir takım söylemlere hiç ihtiyacımız yok.  Bazıları İslam'ın Avrupa'da yeri yok diye konuşuyor. Bunlar da  İslamofobik tipler. Biz buna da karşıyız.  Buna karşı da hep beraber mücadele etmemiz lazım.  Alman dostlarımıza da buradan sesleniyorum. Bir provokasyona geliyorlar.  2 Haziran'da Alman Parlamentosunda milletvekillerinin önerisiyle sözde Ermeni soykırımı tasarısı görüşülecek.  Bu, son derece büyük bir hatadır."
"Tarihi incelemek, araştırmak  tarihçilerin işi" 
Tarihi incelemenin tarihçilerin işi olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Arşiv araştırması yapmak onların görevidir.  Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde  Ermenistan Cumhurbaşkanı'na bir mektup yazdı.  Arşivleri buyurun inceleyelim dedi.  Biz arşivlerimizi açtık ve çıkacak sonucu kabul etmeye hazırız dedik ama daha Ermenistan'dan bir ses yok.  Bizim Türkiye'de yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yok. Bizim partimizde Ermeni kökenli milletvekilimiz var. Bu son kongrede kendisi MKYK üyesi oldu.  Partimizin en üst kurulu.  Çok güzel de hizmetleri, çalışmaları var.  Bu milletin, devletin geleceği için gece gündüz çalışıyor.  Avrupa'daki bazı cenahlar provokasyona geliyor.  Biz buradan Alman Parlamentosundaki milletvekillerine ve hükümetine sesleniyoruz;  bu provokasyona gelmeyin.  Türkler orada ciddi anlamda bundan rahatsız olmuş durumda"  değerlendirmesinde bulundu.
"Sen siyasetçisin, milletvekilisin.  Senin tarih araştırmalarıyla ne işin var?"
Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i eleştiren  Bakan Çağatay Kılıç, "Sen siyasetçisin, milletvekilisin.  Senin tarih araştırmalarıyla ne işin var? Onu tarihçiler, bilim insanları, üniversiteler yapacak.  Sen o işe karışma.  Sen oradaki siyasetine bak.  Biliyorum sonra diyecek ki ben Almanya'da siyasetçiyim... Değilsin demiyoruz ki. Ama kökünü de unutma.  Çünkü bu millet kendisiyle beraber olanı da bilir. Kendisine ihanet edeni de bilir.  Almanya'da bazıları beni eleştirecek. Diyecekler ki Almanya'daki bir siyasetçiye bunu demek doğru değil. Neden? Bu benim fikrim.  Fikir hürriyeti yok mu? Ben de fikir hürriyeti çerçevesinde bunu söylüyorum.  Katılmayabilirsiniz ama benim görüşüm bu. İnanıyorum ki TBMM'de temsil etmekten şeref duyduğumuz milletimiz, bu noktada benimle aynı düşünüyor.  Dolayısıyla bizim duruşumuz ortadadır" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç'tan ABD'ye tepki  
Bakan Çağatay Kılıç,  konuşmasına şöyle devam etti:
"Maalesef ABD askerlerinin YPG'nin PYD'nin amblemlerini üniformalarında taşımaları son derece yanlış bir hareket olmuştur.  Son derece yakışıksız olmuştur. Bizim bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. Hepsinin bu konudaki davranışlarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz.   Terörün iyisi kötüsü diye bir şey olamaz.  Bu mücadelenin içerisinde müttefiklerimizin ve dostlarımızın da doğru yerde durmaları gerektiğini onlara  tekrar hatırlatıyoruz." 
Samsunlu gençlerden Bafra'daki alt yapı imkanlarını en iyi şekilde kullanmalarını isteyen Bakan Çağatay Kılıç, "Kültürümüzden ve medeniyetimizden aldığımız güçle inşallah geleceğe yürüyüşümüz hiçbir şekilde aksamadan devam edecek.  Bizim 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var.  Bunları hep beraber yapacağız"  diyerek sözlerini tamamladı.