BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ FETİH KUTLAMALARINA KATILDI

29 Mayıs 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı kutlamaları için düzenlenen programa katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı kutlamaları için düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik etti.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şölen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelmesiyle başladı.
Okçular Tekkesi'nde eğitim alanlar, etkinlikler öncesinde performans icra ederken, Okçular Tekkesi’nin tanıtan bir kısa film gösterildi.
Hz. Muhammed ile Sa'd bin Ebu Vakkas arasında ok atmayla ilgili geçen anektod vatandaşlara aktarılırken, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu ve Merasim Takımı ve TSK Mehteran Birliği de birçok marş seslendirdi.
Saat 17.00 sularında Yenikapı Miting Alanı tamamen dolarken, Erdoğan ve Yıldırım'ın gelmesiyle kalabalığın coşkusu daha da arttı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları ile devam eden programda Türk yıldızları da yaklaşık 20 dakikalık bir gösteri yaptı.