BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

05 Haziran 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mahalle tipi tesislerin sayısının bini geçtiğini belirterek, ''Mahallelerin içerisinde gençlerimizin, çocuklarımızın, rahatlıkla ulaşım sağlayabilecekleri, ailelerin de çocuklarının nerede ve nasıl olduklarını bilmeleri açısından onlara kolaylık sağlayacak olan mahalle tipi tesislerin inşası için ciddi bir çalışma içerisindeyiz '' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,Samsun Atakum ilçesinde 10 tesisin hizmete kazandırıldığı toplu açılış törenine katıldı.
''Mahalle tipi tesislerin sayısı bini geçti''
Konuşmasına şehitlerimizi anarak başlayan Bakan Çağataya ''Vatanımız için, milletimiz, bayrağımız, inançlarımız için canını siper eden, feda eden tüm şehitlerimize Alllah’tan rahmet diliyorum, Allah onlardan razı olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum’’ diye konuştu. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı yatırımların ve çalışmaların Samsun ayağını oluşturan birçok farklı tesisin, yerel yönetimlerle beraber hayata geçirilmesinin önemine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç,’’ Fakat özellikle bizim Türkiye’de mahalle tipi olarak tabir ettiğimiz ve mahallelerin içerisinde gençlerimizin, çocuklarımızın, rahatlıkla ulaşım sağlayabilecekleri, ailelerin de çocuklarının nerede ve nasıl olduklarını bilmeleri açısından onlara kolaylık sağlayacak olan bu tip tesislerin inşası için ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Futbol, basketbol ve voleybol sahası olan tesislerimizin şu anda sayısı bini geçti. Buradaki  tesis de onlardan bir tanesi. Yerel yönetimlere özellikle teşekkür ediyorum; çünkü yer tahsisi konusunda bize verdikleri destekle bunları hayata geçiriyoruz.'' seklinde konuştu.
''Yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz''
Samsun’da Yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
''Atakum Belediyesi’nin özellikle mahalle evleri, farklı alanların burada resimlerini görmüş olduğunuz hepsi inşallah sosyal anlamdaki ve aynı zamandaki milletimizin bir arada kaynaşmasını sağlayacak yatırımlar olacaktır diye ümit ediyorum. Yoğun bir çalışmayla işlerimize devam ediyoruz ama yerel yönetimlerin özellikle en önemli alanlarından birisi olabilecek olan bazı çalışmaların mübarek ramazan ayında yapılacağını hepimiz biliyoruz. Rabbim şimdiden ramazan ayınızı mübarek eğlesin, tutacak oruçlarını kabul eğlesin manevi iklimi ile tüm milletimize hayırlar getirsin diye niyaz ediyorum.''
 
''Milletimizin birlik ve beraberliği her şeyi aşacak güçtedir.''
Gümüşhane'de meydana gelen saldırıda şehit düşen uzman çavuş Özgür Tok’un  haberini üzüntüyle öğrendiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç  ''Konuşmamı kısa tutacağım üzücü bir haber aldık Gümüşhane'de ki saldırıda bir kardeşimiz şehit oldu. Rabbim inşallah bu hainlerin milletimizin, devletimizin birliğine karşı haince planlar kuranların planlarını boşa çıkaracaktır. Milletimizin birlik ve beraberliği her şeyi aşacak güçtedir. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. İnşallah bayramı da hep beraber idrak etmemizi rabbimden niyaz ediyorum. '' ifadelerini kullandı.
Bazı muhalefet partilerinin meclisi çalıştırmamak için gayret göstermesini eleştiren Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı;
 ''Mecliste yapılan çalışmalarda milletin iradesini birliğini beraberliğini temsil eden milletvekillerimizin çabaları ile geçen günlerde saat 6:30 da biten bir kanun görüşmesini sonlandırdık.  Milletvekillerimize de oradaki çalışma ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu kanununun ve başka kanunların çıkmaması için meclisi çalıştırmamak üzere hareket eden siyasi partiyi ve partileri de sizlerin huzurunda sizlere hatırlatıyorum. Onlara da şunu söylüyorum en büyük fedakarlığı gösteren şehitlerimizin hatıraları sizlerin yol göstericiniz olur. Bir parti var ki onları hiç hesaba katmıyoruz onlar iradelerini de sırtlarını da başka yere dayamışlar. Bu güzel tesise tabi isminin de Prof dr Aziz Sancar verilmesini takdir ediyorum. Ben de böylesine bilim insanlarının hatırlanması açısından önemlidir diye düşünüyorum tesisimizin samsunumuza Atakum'umuza sizlere hayırlı olmasını diliyorum.''
Açılış töreninde özellikle engelli vatandaşlar ile yakından ilgilenen Bakan Çağatay Kılıç açılan tesislere isimleri verilen şehit yakınlarına çeşitli hediyeler Türk bayrağı verdi.
Toplu açılış töreninde, Prof . dr. Aziz Sancar spor Tesisler, Çakırlar Korusu Spor Tesisleri, Çakırlar Korusu Kır Düğün Alanı, Şehit Yılmaz Dikmen Parkı, Şehit Önal Ertürk Parkı, Şehit Özgür Ekinci Parkı, Duygu Gürcan Parkı, Alanlı Mahalle Parkı, Çatalçam Parkı, Balaç Örnek Köy, tesisleri hizmete girdi.