BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN A MİLLİLERE MORAL ZİYARETİ

11 Haziran 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Takımımızın Paris'te Parc des Princes Stadyumu'ndaki antrenmanını izledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında yarın Hırvatistan ile karşılaşacak olan A Milli Takımımızın Paris'teki Parc des Princes Stadyumunda yaptığı  antrenmanını izledi. Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Takıma güvendiğini belirterek, "Ümit ediyoruz ki turnuvaya damga vuran milli takımlardan biri de Türkiye Milli Takımı olacak" dedi.
A Milli Futbol Takımımız, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçına yarın çıkıyor. D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşacak olan Ay Yıldızlı Ekibimiz son çalışmasını maçın oynanacağı Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda yaptı. A Milli Takım'a moral vermek için Fransa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Millilerin son antrenmanını izledi. İdman öncesi futbolcularla tek tek selamlaşan Bakan Çağatay Kılıç, Teknik Direktör Fatih Terim'den takımın son durumu hakkında bilgi aldı, Milli futbolculara zorlu müsabaka öncesinde başarılar diledi.
Antrenman sırasında TRTHaber canlı yayınında soruları yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Takıma güvendiğini belirterek, "Ümit ediyoruz ki turnuvaya damga vuran milli takımlardan biri de Türkiye Milli Takımı olacak" dedi. 
Bakan Çağatay Kılıç, "Öncelikle tüm vatandaşlarımıza ricada bulunuyoruz. Herkes inşallah duasıyla Milli Takımımızı destekleyerek buradaki başarıya pay sahibi olacaklardır. Takımımız antrenmanına başladı. Yarın ilk maçına çıkacak. Biz ümitliyiz. Takımımıza güveniyoruz. Teknik Direktörümüze güveniyoruz. Ümit ediyoruz ki turnuvaya damga vuran takımlardan biri de Türkiye Milli Takımı olacak." diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın şampiyon olup olamayacağı şeklindeki soruyu şu şekilde yanıtladı;
"Ümidimiz o yönde. Daha önceki görüşmelerimizde ve açıklamalarımızda dile getirdik. Burada sadece futbolcular ve takım olarak değil aynı zamanda hakem olarak  Cüneyt Çakır da burada.  O da Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalacak. Türk sporunun en iyi şekilde temsil edilmesi sonucunda ben kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın ve takımımızın gerçekten en üst seviyede mücadele edeceklerini biliyorum. Tabi, Kadın Basketbol Milli Takımımız da Olimpiyat Kotası için mücadele ediyor. Onları da inşallah desteklemek için yanlarında olacağız. Onlara da tekrar başarılar diliyorum. Bu yaz içerisinde inşallah güzel başarıları elde edip yolumuza devam edeceğiz"
"İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda turnuvaya damga vuran takımlardan biri oluruz"
Hırvatistan maçı öncesi oyuncular ve teknik heyetle yaptığı sohbetlerde morallerin en üst seviyede olduğunu görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Moralleri gayet iyi. Motivasyonları da üst seviyede. Konuşup sohbet ettiğimizde gerçekten buradaki önemin farkındalar. Türkiye için ne kadar önemli olduğunun bilincindeler ve bunu gerçekten yüreklerini ortaya koyarak sahaya yansıtacaklarından eminim. O havayı gördüm. İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda turnuvaya damga vuran takımlardan biri oluruz" diye konuştu.
"Galibiyet olsun, bizim olsun"
Bakan Çağatay Kılıç, yarınki maç ile ilgili skor tahmini yapılması yönündeki soruyu "Galibiyet olsun, bizim olsun. Bu bizim için yeterlidir diyelim. İnşallah yarın galip gelip buradaki en iyi başlangıcı yapmak niyetinde olalım." şeklinde yanıtladı.