BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN HIRVATİSTAN MAÇI ÖNCESİ DEĞERLENDİRME

12 Haziran 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye – Hırvatistan maçı öncesi fiziksel ve psikolojik üstünlüğün millilerimizde olduğunu belirtirken, “İnşallah galip gelerek ülkemizi, milletimizi sevindirip yolumuza devam ederiz.” dedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımımızı desteklemek için Fransa’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ay Yıldızlı Ekibimizin Hırvatistan ile oynayacağı D Grubu ilk maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.
“Fiziksel ve psikolojik anlamdaki üstünlüğün bizde olduğunu düşünüyorum”
İlk olarak TRTSpor’a konuşan Bakan Çağatay Kılıç, turnuvada kolay rakip olmadığını belirterek, “Bu seviyeye geldikten sonra kolay rakip yok. Çünkü finallerin oynandığı müsabakalar. Her takım belli rakipleri aşarak, başarı elde ederek finallere geldi. Tabi ben Teknik Direktör değilim ama, gördüğüm kadarıyla ilk maçta iki takım da birbirinin gücünü kontrollü bir şekilde test ederek teknik direktörlerin vermiş oldukları taktiğe göre hareket edeceklerdir. Dengeli bir maç olacağını düşünüyorum. Bun anlamda Milli Takımımızın ortaya koyabileceği teknik, taktik kabiliyetler var. Fiziksel ve psikolojik anlamdaki üstünlüğün bizde olduğunu düşünüyorum. Güzel bir maç olacağını, çok kapalı bir olmayacağını düşünüyorum. Hep beraber göreceğiz. Güzel bir futbol bekliyoruz” dedi.  
“İnşallah galip gelerek ülkemizi sevindirerek yolumuza devam edeceğiz”
Skor tahmini yapmak istemediğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Ülkemizde söylenen bir söz vardır; 1-0 olsun bizim olsun. Bu bir turnuva. Tabi ki 3 sonuç mümkün. Bizim amacımız, isteğimiz galibiyetle buradan ayrılmak. Turnuvaya galibiyetle başlamak. Fazla gollü olacağını düşünmek iyimserlik olur. Ama hiç belli de olmaz. Çünkü her iki takım kontrollü olacaktır. Her takım ilk maçını kazanmak ister. İnşallah galip gelerek hem ülkemizi hem milletimizi sevindirerek yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.   
Bakan Çağatay Kılıç, finale yükselmeleri durumunda rakip kim olur şeklindeki soruyu şöyle cevaplandırdı;  
“Biz kendimizi düşünüyoruz şu anda. Kendimizle ilgili hesaplar yapıyoruz. O seviyeye geldikten sonra rakibin kim olduğu bizim için fark etmez. O yükselişi yakalarsak ki, yakalayacağımıza inanıyorum. Kim gelirse yolumuza devam ederiz diye düşünüyorum”
“Sayın Cumhurbaşkanımız milli takımı takip eden en büyük taraftardır”
Turnuvanın ilerleyen günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa’ya gelerek Milli Takıma destek verebileceğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız her spor branşı ile özellikle de futbolla da yakından ilgileniyor. Milli Takımımızla yakın görüşmeleri oldu. Biz de buradaki son durumu kendisine aktardık. Şu anda ekran başında milli takımı takip eden en büyük taraftardır kendisi. Tabi kendisinin yoğun bir programı var. ABD’de Muhammed Ali’nin cenaze töreninden yeni döndük. Daha ileriki maçlarda buraya gelme ihtimali mevzubahis. Sayın Başbakanımız da yoğun gündemden dolayı burada olamıyorlar. Ama en üst seviyede takip edildiğini biliyorsunuz. İnşallah burada güzel bir sonuç alarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ileriki müsabakalarda buraya gelmesi notasında iyi bir adım atılır” dedi.  
“Moraller iyi, burada herkes kenetlenmiş durumda”
A Spor’a da değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Takımda morallerin üst seviyede olduğunu vurgulayarak, “Dün akşam son antrenmanda milli takımız ile beraberdik. Moraller iyi, burada herkes kenetlenmiş durumda. Güzel bir birliktelik var. Türkiye'den tüm vatandaşlarımızın duaları ile inşallah burada milli takımımız büyük bir başarı elde ederek bu turnuvaya başlayacak diye umut ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, herkes çok yakından takip ediyor. İnşallah burada Fransa'da futbolda başarılı sonuçlar alırız. Bir de biliyorsunuz Kadın Basketbol Milli Takımımızın olimpiyat elemeleri müsabakaları var, Türk sporu için güzel bir hafta olacağını ümit ediyorum” dedi.
“Her türlü organizasyonu en iyi şekilde yapabilecek kabiliyete sahibiz”
Bakan Çağatay Kılıç, bir soru üzerine bu tür organizasyonları ülke olarak rahatlıkla düzenleyebileceklerini ifade ederek, “Biz Türkiye'de her türlü organizasyonu en iyi şekilde yapabilecek kabiliyete sahibiz. Bu noktada hiç bir sıkıntımız yok. Altyapımız ve organizasyon kabiliyetimiz açısından. Daha önce Türkiye'de dünyanın en büyük zirvelerinden birisi olan G-20'yi çok başarılı bir şekilde yaptık. Tüm dünya liderleri Antalya'daki G20'nin dünyadaki en güzel G-20 olduğunu açık açık dile getirdiler. Bizim organizasyon yapma konusunda herhangi bir eksiğimiz veya yapamayacağımız bir durum yok” şeklinde konuştu.
“Türk Sporu geçmişe göre çok farklı bir noktada”
Türk sporunun geçmişe göre farklı bir noktada olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Çok daha üst noktalara doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Gideceğimiz Rio 2016 olimpiyatlarına en üst en çok fazla katıldığımız branşta katılıyoruz. Şu anda sporcularımızın kota mücadelesi devam ediyor. Onun da sonuçları temmuz ortası gibi belli olacak. Burada tabi yapılan yatırımların son 14 yıldaki ivmenin etkisi var. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapacağımız çalışmalar neticesinde İnşallah çok daha fazla sayıda,  daha genç yaşta sporcu yetiştirmek ve onları uluslararası müsabakalara hazırlamak istiyoruz” dedi.