BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, KIRŞEHİR'DE

14 Haziran 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda TBMM'nin üzerine düşen görevi yaptığını ve bu sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemeyi onaylamasıyla ivme kazandığını belirtirken, "Biz verdiğimiz sözü sonuna kadar tuttuk. Millete ne dediysek onu yaptık. Vatanı, milleti sonuna kadar savunmak noktasında hiçbir zaman geri durmayız"

Bakan Çağatay Kılıç, Kırşehir'deki temasları çerçevesinde AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç burada yaptığı konuşmada, 2002 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan olarak başlatmış olduğu AK Parti davasının durmadan devam edeceğini ifade etti. 

Türkiye'yi geleceğe taşımak için gece gündüz demeden taşıyacaklarını  belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Burada hepimize düşen görevler var. Burada hepimizin üzerinde olan sorumluluklar var. Bunlardan en önemlisi milletimize, tarihimize ve medeniyetimize karşı olan sorumluluğumuz. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu dönemde hep söylerdi. Ve bunu hala dile getiriyorlar; 'Biz 1400 yıllık bir medeniyetin bugünkü temsilcileriyiz ve bu medeniyeti geleceğe taşımak üzere gece gündüz demeden koşacağız. Ne dedi Başbakanımız; 'Az laf çok iş. Konuşmayacağız iş yapacağız" dedi.

 

"Biz verdiğimiz sözü sonuna kadar tuttuk. Millete ne dediysek onu yaptık"

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda verdikleri sözü yerine getirdiklerini ve dokunulmazlıkların TBMM'de  kaldırıldığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  dokunulmazlıklar konusunda  CHP ve HDP'nin tutumunu eleştirerek, şunları söyledi:

"Oylama sürecinde kimin neye, nasıl karşı durduğunu da, durmadığını da açıkça gördük. Biz bu işin arkasındayız diyenlerin meclisten nasıl kaçmaya çalıştığını gördük. Ama biz verdiğimiz sözü sonuna kadar tuttuk. Millete ne dediysek onu yaptık. Şimdi diyorlar ki; 'zamanında siz bunlarla mücadele etmediniz' 'Mücadele etmediniz' ne demek.  Biz ne dedik; 'Silahlarınızı kenara koyun. Her şeyi bırakın. Bu milletin tarihine yakışır şekilde geleceğe beraber yürümeyi el ele kol kola yapıyoruz' dedik. Hayır dediler. Biz tabii ki vatanı, milleti sonuna kadar savunmak noktasında hiçbir zaman geri durmayız"

 

"Bölge halkı terörle mücadelede bize tam destek veriyor"

Bakan Çağatay Kılıç, hükümet olarak terörle mücadeleye hız kesmeden devam edeceklerini belirtirken, bölge halkının da kendilerine tam destek verdiğini söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

 “Rabbim bu vatan için canını ortaya koyan şehitlerden razı olsun, gazilerimize Allah şifa versin. Şunu hep söylüyoruz; biz terörle mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Şu anda bölge halkı da gerçekten bize çok büyük bir şekilde destek veriyor. Onlar da bu noktada sağlam duruyorlar.  En son Diyarbakır’da patlayan kamyonu hatırlıyorsunuz. 50 tonluk kamyonu havaya uçurdular. 14 kişiden geriye 60 kilo kaldı. Bunu PKK yaptı ondan sonra çıkıp konuşuyorlar; ‘Biz bölge halkı için buradayız’ Ne alakası var, siz öldürüyorsunuz. Öldürdükleri, katlettikleri o  köydekilerin kahir ekseriyeti AK Partiliydi. Neden orayı seçtiklerini de anlayın işte. Devletin, milletin yanında durdukları için orada güya beraber olduklarını iddia ettikleri o köylü vatandaşlarımızı katlettiler. Bunlar katil. Dolayısıyla bunlara olan mücadelemiz devam edecek"

 

“Biz arşivlerimizi açtık, saklayacak bir şeyimiz yok”

Alman Meclisi’nde kabul edilen sözde Ermeni iddialarına ilişkin kararı da eleştiren Bakan Çağatay Kılıç,  sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünlerde yurtdışıyla ilgilide bazı şeyler konuşuluyor.  O parlamento şöyle demiş, bu parlamento böyle demiş... Bunlar bizi hiç bağlamaz. Biz işimize bakarız. Biz arşivlerimizi açtık. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok. Öyle tarih kitaplarını karıştırmaya başlayıp da eskiden yapılanlara bakacak olursak biz en son geliriz konuşulacak masada. Daha çok konuşulacak, ülkeler, devletler, milletler olur. Biz onunla da ilgilenmiyoruz. Ne diyoruz; tarih, tarihçilerin işidir. O parlamentoların değil, siyasilerin değil. Yok hükmünde olan kararlarla uğraşacak halimiz yok."

 

"Biz buraya gazete manşetleriyle gelmedik"

AK Parti’nin 2071 hedefini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç hükümet olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, “Bu teşkilat çalışmalarında  içerisinde gençlik ve kadın kollarımızın gerçekten çok yoğun bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde emek sarf ettiğini biliyoruz. Ana kademenin koordinasyonu içerisinde bu işleri yaptığınızı biliyoruz ama sizden bir ricam var. 14 yıldır Türkiye’de en üst sorumluluğu üstlenmiş olarak yürüyoruz. İki cumhurbaşkanı, dört başbakan çıkaran bir siyasi partiyiz. Üzerimizde çok farklı sorumluluklarımız var. Hedeflerimiz 2023, 2053, 2071. Küçük basit işlerle uğraşmayalım. Biz buraya birbirimize protokol yaparak gelmedik. Biz buraya gazete manşetleriyle de gelmedik. Yaptığımızdan emin olacağız, yolumuzda yürüyeceğiz, kenetleneceğiz, kol kola gireceğiz. 'Sen öne, sen arkaya' dediğimiz zaman şu anda bakın bir genel başkanlık için kongre yapamıyorlar. Biz bir hafta içerisinde olağanüstü kongre yapıp, genel başkan değiştirdik. Bunların devam etmesi için birbirimize kenetleneceğiz, destek olacağız. Kırşehir’de bu gerçekten biliniyor, Kırşehir’de böyle bir birlik, beraberlik, belediye, yerel yönetim, milletvekilleri, teşkilatın arasında olduğu biliniyor. Bundan dolayı da işlerimiz iyi gidiyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kırşehir'e Stat Müjdesi

Kırşehir'e büyük bir stat kazandıracaklarının da  müjdesini veren Bakan Çağatay Kılıç, “Allah’ın izniyle stat işini de bitiriyoruz. Bir de Kırşehir Belediye Başkanımızın çok güzel bir projesi var Külliye diyoruz ona. İnşallah biz de ondan gururlanacağız ‘AK Parti Kırşehir Belediye Başkanının ortaya koyduğu eser’ diye. Çünkü siz oy verdiniz, destek verdiniz, arkasında durdunuz. Milletvekillerimiz de Kırşehir’i mecliste en iyi şekilde temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Çağatay Kılıç, iftarda vatandaşlarla bir araya geldi

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından, meydan iftar çadırında iftar yemeğine katılan Bakan Çağatay Kılıç,  burada yaptığı konuşmada, Kırşehir ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizde yaşamak istiyoruz" diyen Bakan Çağatay Kılıç, şehitleri anarak devam ettiği konuşmasında şu sözlere yer verdi:

‘’Bu akşam bizlerle birlikte olan şehit ailelerimiz var.  Rabbim onların sabrını artırsın. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin ve Rabbim bizleri onların şefaatine nail eylesin. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizde yaşamak istiyoruz. Ramazan ayı içerisinde bu birliktelik ve beraberliğimizin en önemli göstergelerinden birisi de işte böyle güzel iftar sofralarında bir araya gelerek lokmamızı paylaşmak. Bugün sizlerle bir arada olmak için Kırşehirimize geldik. Ahi Evran’ın, Neşet Ertaşı’ın memleketine geldik. Sizlerle bir arada olmaktan mutluyuz. İnşallah 2023, 2053, 2071 hedeflerimize hep beraber ilerleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sayın Başbakanımızın ve genel başkanımızın başbakanlığında, inşallah bu yolda yürüyeceğiz. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için hep beraber mücadele vereceğiz. Rabbim ramazana kavuşturduğu gibi sevdiklerimizle inşallah bayrama kavuşmayı da nasip eylesin."