BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ELAZIĞ STADYUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

02 Temmuz 2016

“Şahsi kanaatim bu stadın şu andaki olduğu yerde yeniden tribün tribün inşası şeklinde modern hale getirilip Elazığımıza kazandırılmasıdır”

Bakan Çağatay Kılıç, Tunceli’deki programının ardından helikopterle geçtiği Elazığ’da gazetecilere Elazığ stadyumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Elazığ’da bazı görüşmeler gerçekleştireceğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu görüşmeler sonunda önümüzdeki dönem içerisinde Elazığ’da yapacağımız bazı  yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulunacağız. Sayın Valimize Belediye Başkanımıza ve bizimle olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Elazığ bizim için önemli şehirlerimizden. Aynı zamanda bölgenin içerisinde farklı bir konumu olan bir ilimiz. Daha önceki dönemler içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak  yoğun bir yatırım programımız var. Buna devam ediyoruz” diye konuştu.
Mahalle tipi olarak adlandırdıkları spor tesislerinin Elazığ’da yapımının büyük bir hızla devam edeceğini  belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bu yatırımımızın ivedi şekilde daha çok Elazığ’da mahallelere yapılması konusunda belediyemizle beraber çalışıyoruz. Burada onlar bize mahalleler içerisindeki yerleri temin edecekler. Biz de yatırımını inşallah yapacağız. Spor tesislerini ve alt yapı yatırımlarını  böylece vatandaşımızın gençlerimizin ayağına götürmüş olacağız” şeklinde konuştu.
 “Elazığ’ın modern bir stada kavuşmasıyla ilgili bir tereddüt yoktur”
Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biliyorum ki Elazığ’ın bizim bakanlığımızla ilgili olarak yoğun bir farklı noktada  beklentisi var. Ama Elazığ içerisinde bunu olumsuz anlamda kullanmaya çalışanların neden olduğunu da hala anlamış değilim. Farklı siyasi partilere mensup  kişiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın  atırım alanına giren bazı konularla ilgili olarak neden şöyle olmadı, böyle olmadı diye bir takım konuları gündeme getiriyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kurucu genel başkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı, 12. Cumhurbaşkanımızdır. Bu anlamda kendisinin dile getirmiş olduğu bir konu bizim açımızdan talimattır. Bunun da artık tartışması bunun herhangi bir şekilde olacak mı olmayacak mı noktasındaki müzakeresi söz konusu değildir. Elazığ Stadyumu bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirmiş olduğu gibi yeniden yapılması ile ilgili modernizasyonuyla ilgili  Elazığ’ın modern bir stada kavuşmasıyla ilgili bir tereddüt yoktur.  Lütfen artık bunun tartışmasını kimse Elazığ’da yapmasın.”
Elazığ’da stadyum çalışmasının yapılacağının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, ”Bu stadımızı mevcut stadımızın olduğu yerde yeniden bir  modernizasyonla  farklı bir standarta kavuşturulup yapılması mı, yoksa şehrimizin farklı bir yerinde  yapılması mı  yönünde bir çalışma vardır. Bunun dışında yapılıp yapılmaması tartışılmamaktadır. Şahsi kanaatim bu stadın şu andaki olduğu yerde yeniden tribün tribün  inşası şeklinde  Elazığımıza modern hale getirilip kazandırılmasıdır.  Bu benim kanatimdir ama bununla alakalı olarak tabii ki belediyemizle görüşüyoruz,  valimizle görüşüyoruz. Kulübümüzle de bu anlamda bir görüşme yapıp  yolumuzu ortaya koyup yürüyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
 “Yerinde modernize  etmek ve tribün tribün  tekrar inşa etmek  tarzında  bir şeyi de  olumsuz anlamda kullanmayı  kimse lütfen kalkmasın” diyen Bakan Çağatay Kılıç, “Dünyada bunun  birçok örneği vardır. Dünyada birçok büyük kulüp bunu yapmıştır. Çünkü bu çok daha ekonomik bir yoldur ve aynı zamanda çok daha hızlı ve kolay yapılması mümkün olan bir yoldur.  Dolayısıyla yöntemimizi belirledikten sonra bunun yürüyüşünü yolunu yapacağız” dedi.
“Biz, bizi eleştirenler gibi  boş konuşmuyoruz”
Çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet tarihi dönemi içerisinde en çok spor yatırımı  ve gençlik alt yapısı yatırımı yapmış AK Parti hükümetlerinin  bu noktada herhangi bir şekilde geri kalması söz konusu değildir. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Yapacaklarımız bunun önünde aynı şekilde devam edecek. Ama biz, bizi eleştirenler gibi  boş konuşmuyoruz. Şu anda Türkiye’de inşa edilen stadyumlar  ortadadır, spor salonları ortadadır, yüzme havuzları ortadadır. Herkes bunları görüyor. İnşa ettiğimiz mahalle tipi spor kompleksleri 1000’i aşmış durumdadır.  Dolayısıyla AK Parti iktidarı her zaman olduğu gibi  bunun da yerine getirilmesi noktasında hareket edecektir. Sayın Başbakanımızla yapacağımız son görüşmeyle beraber  yolumuzda yürüyeceğiz” diye konuştu.