‘‘ TERÖRLE İSLAM DİNİNİN ADINI YAN YANA GETİRMEKTEN VAZGEÇİN’’

05 Temmuz 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle mücadele konusunda tüm dünyaya çağrıda bulunarak, ’’Terörle İslam dininin adını yan yana getirmekten vazgeçin. Teröristlerin hiçbir prensibi, inancı, kutsalı yok’’dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’daki temasları çerçevesinde AK Parti İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma törenine katıldı.  Bakan Çağatay Kılıç,  törende yaptığı konuşmaya milli birlik ve beraberlik için en büyük fedakarlığı yapan ve göğsünü siper eden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.
Bu hafta içerisinde çok üzücü olaylar yaşandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “İstanbul’da teröristler tarafından, caniler tarafından bir intihar eylemi gerçekleştirildi. İstanbul’da gerçekleştirilen bu intihar saldırısının yeni farklı bir tarz olduğunu da hepimizin görmesi gerekir.  Gözü dönmüş caniler, teröristler mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmek üzere farklı yöntemler kullandılar. Güvenlikten dolayı terminal binasına giremeyeceklerini anlayınca  dışarıda bir şekilde bir şey meydana getirip orada çok fazla insanı katletmek istediler. Bu anlamda İstanbul’daki saldırı gerçekten nasıl bir cani, katil bir örgütle karşı karşıya olduğumuzu tüm dünyaya tekrar maalesef hatırlatmış oldu.  Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Hastanede tedavisi devam edenlere acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
“Terör kelimesiyle İslam dininin adını yan yana getirmekten vazgeçin”
Irak’ta da çok büyük bir terör saldırısı olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “200’e aşkın insan orada hayatını kaybetti. Bunların üstüne dün hepimizi derinden etkileyen Mescid-i Nebevi’nin  hemen önünde  peygamber efendimizin kabrinin hemen yanı başında caniler, katiller, insanlıktan nasibini almamış olanlar,  bu sefer orada  iftar öncesi anladığımız kadarıyla  bir intihar saldırısı gerçekleştirerek orayı da kana bulamak istediler.  Suudi Arabistan’ın başka kentlerinde de bazı saldırılar oldu. Bu bize şunu gösteriyor;  İslam dünyası bir saldırı altındadır ve inananlar olarak bizlerin bu canilere karşı en üst seviyede sesimizi yükseltmemiz farzdır.  Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır söylediği bir şey var;  PKK, DEAŞ, El Nusra, PYD bunların hepsi terör örgütüdür. İnsan katleden ölüm örgütleridir.  Bunlar katildir.  Bizimle uzaktan yakından da alakaları yoktur.  Bütün dünyaya buradan tekrar sesleniyorum;  artık terör kelimesiyle İslam dininin adını yan yana getirmekten vazgeçin.  Bu islamofobik yaklaşımı terk edin. Bu, hiç kimseye hiçbir şey kazandırmaz” ifadelerini kullandı.
“Bizim dinimiz barış ve huzur dinidir”
 “Bizim dinimiz barış dinidir.  Bizim dinimiz huzur dinidir” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim inancımızda bir insanı öldüren tüm insanlığı katletmiştir.  Bir insana yardım eden de tüm insanlığa yardım etmiştir. Dolayısıyla eğer Dünya içerisinde bu teröre karşı kazanacaksak ancak birlik beraberlik içerisinde kazanırız.  Paris’te, Brüksel’de, Londra’da, Madrid’te, New York’ta, Moskova’da, Japonya’da nerede olursa olsun biz terörün her zaman karşısında olduk.  Şunu da hep söyledik; eğer bugün bu teröristlere gerekli şekilde karşılık vermezseniz, ülkenizde faaliyetlerine göz yumarsanız  bunlar gelir bir gün sizi de vururlar.  Çünkü bunlar cani.  Bunların hiçbir prensibi, inancı, kutsalı yok.  Dolayısıyla yaratılmışların en şereflisi olan insanı öldürmekten başka bir amacı olmayan bu canilerin karşısında hepimizin, tüm dünyanın küresel anlamda durması gerekiyor.”
“İnşallah çok kısa süre içerisinde tüm dünyada bu teröristlerin kökü kazınır”
Bakan Çağatay Kılıç, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İstanbul’daki saldırıdan sonra bir saygı duruşu yapıldığını hatırlatırken,   “Doğru olan buydu.  Önce tereddütler vardı.  Yapalım mı yapmayalım mı diye…  Sonra bazı sorular çıktı; talep edildi mi edilmedi mi diye... Tüm dünyadaki spor camiasına bir kere daha şunu hatırlatmak istiyorum;  bu tip olaylarda talep beklemek yanlış.  Talep beklenmek diye bir şey olamaz.  Dostumuz, müttefikimiz dediğiniz bir ülkede böyle bir hunharca katliam yapılırsa hepimiz bir olacağız ve onun karşısında duracağız.  Nasıl ki Paris’teki saldırıda biz yine bir olarak, beraber olarak  karşı durduysak, ülkemizde yapılan herhangi bir terör saldırısına karşı da müttefiklerimizden, bize dost olduklarını söyleyenlerden  bizim yanımızda durmalarını istemek, beklemek hakkımızdır.  Biz bunu istiyoruz.  İnşallah çok kısa süre içerisinde tüm dünyada bu teröristlerin kökü kazınır. Huzur içerisinde tüm insanlık farklı düşünceleri ve inançlarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce başlatmış olduğu Medeniyetler İttifakı projesindeki yer vermek istediği ve yapılmak istenendeki gibi bir arada ve beraberce yaşarız” şeklinde konuştu.
“Kişisel ve farklı hesaplar içerisinde birbirimizle uğraşmıyoruz”
Ramazan ayında AK Parti olarak yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Ben buradan tüm Samsun teşkilatımıza, hepinizden Allah razı olsun diyorum.  Bu davanın bayrağını 2001 yılında kurulduğumuzda, kurucu genel başkanımız, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan dalgalandırmaya başladığında bu yolda hep beraber  bu inançla yürüdük.  Biz bu yolda yürümeye devam ediyoruz.  Bizim işimiz, diğer siyasi partilerdeki gibi kişisel ve farklı hesaplar içerisinde birbirimizle uğraşmak değil. Bunu zaten yapmıyoruz.  Bizim işimiz belli, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşarak ulaşması için hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ortaya koymuş olduğu program çerçevesinde ilerleyeceğiz. Biliyorsunuz bir sözü vardır;  “Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyanlardan olacağız” diye… Yani iş yapacağız” dedi.
‘’Belli yerlere gelip de bayrağımızı dalgalandıramayanlar,  kendilerine  dönüp baksınlar”
Bakan Çağatay Kılıç, toplumdaki farklılıkların zenginlikler olduğunu, hiçbir zaman ayrılıklardan yana olmadıklarını herkesin bildiğini söylerken, “Ülkemizin hiçbir köşesindeki hiçbir kardeşimize ayrı gözle bakmadık.  Hiçbir ilimize farklı bir gözle bakmadık.  Her yere hizmet götürmek, koşmak için çalışıyoruz.  Kardeş il projemiz çerçevesinde Samsun teşkilatımız iki kere Tunceli’ye gitti.  İkincisindeki gidişte ben de bulundum.  Tunceli’deki teşkilatımızın ve vatandaşlarımızın sevgisi, mutluluğu görülmeye değerdi.  İnşallah onlar da şimdi Tunceli’den Samsun’a gelecekler ve biz onları inşallah burada en iyi şekilde ağırlayacağız.  Biz Türkiye’nin her yerindeyiz.  Biz ay-yıldızlı bayrağımızı her toplantımızda dalgalandırıyoruz.  Biz, AK Parti bayrağını da her toplantımızda dalgalandırıyoruz. Belli yerlere gelip de bayrağımızı dalgalandıramayanlar var, onlar kendilerine dönüp baksınlar.  Biz her zaman şunu söyledik;  bölücülerin, bu ülkenin vatandaşlarının canına kast edenlerin aramızda yeri yok” diye konuştu.
“Söylediğinizin de hukuki karşılığı neyse gideceksin onun hesabını vereceksin”
HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklar konusunda seçim dönemindeki sözlerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Seçim döneminde ne diyorlardı, 2015’te, HDP milletvekilleri ve onların genel başkanı, ‘kaldırın dokunulmazlıklarımızı biz dokunulmazlık istemiyoruz…’ Bunu kendisi söyledi mi? Söyledi.  Milletvekilleri söyledi mi? Söyledi.  ‘Tamam dokunulmazlıkları kaldırdık, buyurun yargılanın’ dedik.  Şimdi ne diyorlar;  ‘gelmeyiz, gitmeyiz, bu yanlış...’ Ne oldu? Farklı iki tane şeyi neden ortaya koyuyorsunuz? Saklayacağınız bir şey var, değil mi?  7 Haziran seçimlerinden sonra, 1 Kasım seçimlerinden önce bunların bazı milletvekillerinin açıklamalarını hatırlıyoruz.  ‘Tükürükle boğarız’ diyorlardı. Bunu bir HDP milletvekili söyledi.  Kayıtlarda aynen var.  Şimdi artık neyin inkarı içerisindesiniz? Meclise gelip orada bizim arkadaşlarımızı bir takım ithamlarla germeye çalışıyorlar.  Gerginlik çıkarmaya çalışıyorlar.  Böyle bir şey olabilir mi? Önce ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak.  Söylediğinizin de hukuki karşılığı neyse  gideceksin onun hesabını vereceksin “ dedi.
“Kimisi paralelle beraber yürüyor, kimisi farklı örgütlerle yürüyüşler içerisinde yer alıyor”
“Başka bir siyasi partinin milletvekili de İstanbul saldırısından sonra bir twit atmış” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Gezi olayları esnasında da  bir tanesi İngilizce twit atmıştı. Şimdi bu arkadaş da milletvekili diyor kendine demiş ki; onların deyimiyle ‘AKP terörle işbirliği içerisinde’ Sen önce bir dön de mecliste oturduğun zaman etrafındaki grubundaki arkadaşlara bak. Kimisi paralelle beraber yürüyor, farklı farklı örgütlerle yürüyüşler içerisinde yer alıyor.  Ondan sonra geliyorsun bize terörle işbirlikçisi diyorsun.  Bunu İstanbul saldırısından sonra atıyorsun.  Bunların birleştirmek, bir olmak, beraber olmak gibi dertleri yok.  Hepsine haksızlık etmeyelim. Aralarında mutlaka onların da yaptıklarını tasvip etmeyenler vardır.  Milletvekilleri arasında olduğunu biliyorum ama zaten seçmenler arasında çok var. Zaten tasvip etmedikleri için de durdukları yer belli.  Aldıkları oy belli.” 
“Bizde 7 seçim kaybeden genel başkan var, hala partisinin başındalar”             
Yakın zamanda İngiltere’de Avrupa Birliği ile ilgili referandum olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç,  “Sonuç, İngiltere’nin referandumla beraber Avrupa Birliği’nden ayrılması yönünde çıktı. İngiltere Başbakanı David Cameron bu referanduma giderken İngiltere’nin yani birleşik krallığın Avrupa Birliği’nde kalması yönünde kampanya yapıp da o yönde oy kullanacağını açıkladı. Kampanyasının başarılı olmadığını, referandumdan söylediği tezin başarılı çıkmadığını düşündüğü için -seçim demiyorum referandum- görevden ayrılma kararı aldı. Bizde 7 seçim kaybeden genel başkan var, hala partisinin başındalar. Bizim açımızdan sıkıntı yok. Ama oy verenler, kardeşlerimiz, vatandaşlarımız şöyle bir düşünsünler baksınlar. Biz hep ne dedik kuvvetli, iyi bir muhalefet ülkenin kalkınmasına fayda sağlar. Biz hep bunu söyledik” dedi.
“Bu birlikteliğin beraberliğin değerini çok iyi bilmemiz lazım”
Çalışmaya, koşmaya, bir olmaya beraber olmaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Bakın kaç yıl oldu aramızı bölmek için ne yaptılarsa hep boş çıktı. Hep boş çıktı. Allah’ın izniyle de bu hep böyle olacak. Ama bunun değerini iyi bilmemiz lazım. Bu birlikteliğin beraberliğin değerini çok iyi bilmemiz lazım. Başkaları gibi günlük hesaplar içerisine düşersek onlar gibi oluruz. Biz hep büyük düşündük.  Liderimiz ne dedi 2023, 2053, 2071. Biz o hedeflere koşuyoruz. İşte Osmangazi Köprüsü yeni açıldı. Kenan Sofuoğlu üstünde 400 km hız yaptı. Kapalı kontrollü alanda yapılan bir denemeydi, normal bir yolda değil. Sakın kimse denemesin” diye konuştu.
Bayram tatili dolayısıyla trafiğe çıkan vatandaşlardan dikkatli araba kullanmasını rica eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bayramdayız,  yoğun bir seyahat var. Duble yollar biliyorsunuz milletimizin birbiriyle kucaklaşması, sevenleriyle aileleriyle daha hızlı  ve rahat bir şekilde buluşması için yaptığımız bir yatırım. Tüm vatandaşlarımızdan bir kez daha özellikle genç kardeşlerimden rica ediyorum. Çünkü bu dönemlerde genç kardeşlerimiz direksiyona daha çok geçiyorlar.  Kurallara uyalım. Başbakanımızın dediği gibi ‘yolların kralı olmaz kuralı olur.’ Buna uyalım, kurallara uyalım. Sevdiklerimizle beraber gideceğimiz hedefe ulaşalım, üzülmeyelim” şeklinde konuştu.
“Birlikteliğimizin,beraberliğimizin ve AK Parti ilkelerinin çevresinde hep beraber koşacağız”
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz bu birlikteliğimiz ve beraberliğimizle yürüyeceğiz inşallah ve bizde görev değişiklikleri de oldu. İşte yakın zamanda 21 ay görev yapan eski Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olağanüstü kongre ile görevi Sayın Binali Yıldırım’a devretti.  Bir hafta içerisinde sükunetle tamamlandı. Demokratik kurallar çerçevesinde kongremizin aldığı kararla bu iş oldu ve biz yolumuza hızlanarak devam ediyoruz. Şimdi bazı partilerde genel başkan değişiklikleri ile ilgili konular var. Mahkemeler, oralar, buralar… Allah yardımcıları olsun bir şey demiyorum. Ama bunların bizde yaşanmamasının sebebinin ne olduğunu iyi bileceğiz. Birlikteliğimizin,beraberliğimizin ve AK Parti ilkelerinin çevresinde hep beraber koşacağız. Koşacağız ki ülkemizi de, ilimizi de daha güzel yarınlara hep beraber götürebilelim.”
“Yeni ekonomi paketinde birçok farklı kesim için müjdeler var”
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni ekonomi paketi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, “Başbakanımız bakanlar kurulu toplantısı sonrası canlı yayında bazı müjdeler verdi. Bunların içinde çiftçilerimize, gençlerimize, esnafımıza, birçok farklı kesimlere müjdeler vardı. Yatırımcılara yönelik olan bazı konular vardı. Genel gündelik yaşamımızı etkileyecek çok önemli konular vardı. Rabbim hayırlı uğurlu etsin. En önemli sloganlarımızdan birisi nedir?  Durmak yok yola devam. Dolayısıyla bunu iyi bileceğiz. Tüm sevdiklerinizin ve sizlerin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Hepinize çalışmalarınız ve fedakarlığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Biz sizlerle yolda yürümekten gurur duyuyoruz. İnşallah daha çok yapacağımız, başaracağımız işler olacak. Görevlerimizin bilincinde olacağız. Ülkemizin, partimizin neferi olduğumuzu her zaman hatırlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.