BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, İŞİTME ENGELLİLER DÜNYA ŞAMPİYONALARI AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

18 Temmuz 2016

“Şu anda çok büyük bir ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz. Demokrasi için, birlik ve beraberlik için örnek bir duruş sergileyen, dünyaya örnek olan bir ülkedesiniz. Yıllar sonra ne kadar önemli bir dönemde Türkiye’de olduğunuzu hatırlayacaksınız ve ‘biz oradaydık’ diyerek bununla gurur duyacaksınız”

 

Samsun'da 18-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları açılış töreninde yurt dışından gelen misafirlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, “şu anda çok büyük bir ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz. Demokrasi için, birlik ve beraberlik için örnek bir duruş sergileyen, dünyaya örnek olan bir ülkedesiniz. Yıllar sonra ne kadar önemli bir dönemde Türkiye’de olduğunuzu hatırlayacaksınız ve ‘biz oradaydık’ diyerek bununla gurur duyacaksınız” dedi.
Samsun beş farklı branşta dünyanın en özel sporcularını ağırlıyor. 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları'nın açılış töreni , Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti.  
“Demokrasi için dünyaya örnek bir duruş sergileyen ülkedesiniz”
Bakan Çağatay Kılıç, İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nın Samsun'da düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin demokrasi, birlik ve beraberlik için dünyaya örnek bir duruş sergilediğini söyleyerek, “Öncelikle yurt dışından gelen misafirlerimize şunu söylemek istiyorum; şu anda çok büyük bir ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz. Demokrasi için, birlik ve beraberlik için örnek bir duruş sergileyen, dünyaya örnek olan bir ülkedesiniz. Yıllar sonra 2016 yılının bu akşamında Samsun’da, Türkiye’nin 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için yapılan programda ve 5 branştaki dünya şampiyonalarının açılışında Türkiye’de olduğumuzu hatırlayacaksınız ve ne kadar önemli bir dönemde Türkiye’de olduğunuzu hatırlayacaksınız. ‘Biz oradaydık’ diyerek bununla gurur duyacaksınız. Çünkü biz şu anda sizlerin burada olmasıyla çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. 
“Samsun’da çok güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz”
18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında yine Samsun'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda bir kez daha bir arada olunacağını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “ümit ediyorum ki Samsun’da çok güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz bundan hiçbir şüphem yok. Önümüzdeki yılda 2017 yılında 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı’nda Samsun’umuzda, Türkiye’mizde yine bir arada olacağız” dedi.
“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın selamını getirdim”
Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdiğini de vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç Sayın sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Hepinize tekrar Samsun’umuza, Türkiye’mize ve bu aziz milletimizin misafirleri olarak hoş geldiniz diyorum. “
30 ülkeden 500'ü aşkın sporcunun mücadele edeceği İşitme Engelliler Şampiyonaları 8-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında yine Samsun'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları (2017 Deaflympics) için prova niteliği taşıyacak