BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA KÖPRÜ AÇILIŞINA KATILDI

08 Eylül 2016

Bakan Çağatay Kılıç, “Doğru bildiğimiz yoldan kusura bakmayın asla dönmeyeceğiz. Kim ne derse desin, kim bizi neyle itham ederse etsin her soruya, her atılan iftiraya da verecek cevabımız var. Ortaya koyduğumuz sabır, edebimizden kaynaklanır. Biz uluslar arası anlamda da kimlerin nelere ne sabır gösterdiğini biliriz. Uluslar arası kurallar çerçevesinde neler yapılması gerektiğini de biliriz.” dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Bafra İlçesindeki 25 köyü birbirine bağlayan 260 metre uzunluğundaki Türbe-Kalaycılı Köprü açılışına katıldı. Konuşmasına Samsunluları selamlayarak başlayan Bakan Çağatay Kılıç, “Güzel ülkemizin geleceğine Samsunumuzun geleceğine Bafra'mızın geleceğine katkıda bulunacak olan eserin açılışı için böyle güneşli güzel bir günde, geleceği aydınlatan, aydınlıkla geleceğe yürüyen ülkemizin durumunu da tasvir eden güzel bir ortam bir atmosfer var. Bugün Burada Bafra'nın Türbe Kalaycılı Köprüsü açılışında bir aradayız. Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşürken özellikle dediler ki bayram öncesi Bafralıların bu 22 kilometrelik alandaki arkadaşlarımızın dört gözle beklediği, bu açılışı hep birlikte yapalım. Ben de kendilerine dedim ki; ‘Başkanım, siz milletin ayağına böyle bir hizmeti götürmüşsünüz. Bizim görevimiz de elimizden geldiğince milletimizin yanında olmaktır. O sebeple bu gün buradayız. İnşallah bu akşam hemen döneceğiz bazı programlarımız var yarın erteleyemediğimiz bayramda tekrar hemşehrilerimizle birlikte olacağız.” ifadelerini kullandı.
-“Halkımız tüm dünyaya bir demokrasi ve hukuk dersi vermiştir. İnsan hakları dersi vermiştir”
Birlik ve berberliğin önemine değinen Bakan Çağatay Kılıç, “15 Temmuz gecesi özellikle FETÖ’cü terör örgütünün başını çektiği darbe girişimizde milletimizin tüm farklılıkları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Sayın Başbakanımızın daveti ile hemen refleks gösterip sokağa inerek meydanlara çıkarak, hava alanlarına giderek, bu darbeci teröristlere karşı duruşu ile tüm dünyaya bir demokrasi ve hukuk dersi vermiştir. İnsan hakları dersi vermiştir” şeklinde konuştu.
- “251 şehit verdi bu ülke, Siz hala neyin hesabını sormaya çalışıyorsunuz”
Batı'nın darbe girişiminin ardından sergilediği tavra da değinen Bakan Çağatay Kılıç, “Ne acıdır ki özellikle batılı dostlarımızdan uzun süre ‘tamam bir şeyler oldu Türkiye’de. Ama, şunlara dikkat etseniz…’ Darbe girişiminde bulunduğunu söylediğiniz kişiler ne durumda, önce seçilmiş hükümetin üyeleri, seçilmiş hükümetin başbakanı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanın sağlığı, sıhhati ne durumda, milletin sağlığı ne durumda’ onu sor önce. 251 şehit verdi bu ülke o gece. Meclisimiz teröristler tarafından bombalandı. Siz hala neyin hesabını sormaya çalışıyorsunuz? Ama biz neyin peşinde olduğunuzu biliyoruz. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu ülkenin milletini birbirine kırdıramayacaksınız.” diye konuştu.
-“Eğer sizlerin parlamentoları bombalansaydı ne yapardınız?”
Ülkeyi ziyaret eden yabancı misafirler olduğunu da hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Meclise gidenler, Başbakanımızı ziyaret edenler, Cumhurbaşkanımızı ziyaret edenler, bizleri ziyaret edenler. Meclisimizdeki manzarayı, oradaki durumu görünce hepsi şoke oldu. Hepsinin ağzından ülkelerine dönünce istisnasız şu kelimeler çıktı, ‘Türkiye’de yaşanan olay çok büyük bir felaketmiş. Ama millet bunu engellemiş. Cumhurbaşkanını, seçilmiş hükümetinin yanında durarak tarihinin ve geleceğinin yanında durarak bunu engellemiş. Ama düşünün ki bizim parlamentoları bombalansaydı biz ne yapardık.’ İşte bu soruyu soruyorum. Eğer sizlerin parlamentoları bombalansaydı ne yapardınız? Bu sorunun cevabını kendiniz bulursunuz" dedi.


-“Milli iradeden aldığımız sorumluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız”
“Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şanlı üniformasını, milletin emaneti olan o şanlı üniformayı giyip onların içine saklanmış olan hainlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin şerefli onurlu, bu milletin öz evladı olan tüm mensuplarını ayırıyoruz” açıklamasında bulunan Bakan Çağatay Kılıç, “Bunun içerisinde hainler olduğunu biliyoruz; o hainleri de şimdi ayıklıyoruz. Ayıklamaya da devam edeceğiz. Başbakanımız ne dedi ‘İnce bir çalışmayla yapacağız.’ Cumhurbaşkanımız bakanlar kurulu toplantısında tekrar bunun altını çizerek dile getirdiler. İnce eleyip sık dokuyacağız. Hep beraber biz mücadelenin içerisindeyiz. Bu konuda müsamaha olmayacak. Adil olacağız, ama müsemma göstermeyeceğiz. Kim bunlarla işbirliği yaptıysa, kim bunların yanında yer aldıysa gereken cezayı hukuk çerçevesinde alacaktır. Herhangi bir yanlışlık olmaması için en ince ayrıntıya kadar inceleme yapılacaktır. Doğru bilgiler ışığında ilişkileri olmayanlarında hakkı yenmeyecektir. Bu terazi iyi kurulacaktır. Çünkü biz adil olmak için buradayız. Adaletle hükmetmek için milli idareden aldığımız sorumluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız” dedi.
-“Türbe-Kalaycılı Köprüsü'nü sembol bir isim ile taçlandırmalıyız”
İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışını üç hafta önce yapıldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dört gidiş ve dört geliş olmak üzere yolu bulunan ve ortasında da raylı geçiş sistemi geçen bir köprüdür. Daha öncesinde de İzmit Körfezi’nde yer alan Osmangazi Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirmiştik. Samsun’da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Bafra Türbe-Kalaycılı Köprüsü'nün açılışındayız. Belediye Başkanımdan buraya sembol bir isim bulmamızı istiyorum. Bu büyük eseri sembol bir isim ile taçlandıralım. Köprüye bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hemfikir oldukları bir isim verilmesi gerektiğini düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.

-“Yapacağımız yatırımlarla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz”
“Ülkemizdeki ekonomik kalkınmanın ve gelişiminin sembolü olan bu yatırımlar sonuna kadar devam edecektir” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hiç kimse bizi bu yatırımlardan geri koyamayacaktır. İlk finansal kriz çıktığında Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan olarak ‘Kriz Türkiye’yi teğet geçecek.’ demişlerdi. Hatırlıyor musunuz o günleri, ne demişlerdi? ‘Sayın Başbakan herhalde ekonomi hakkındaki çalışmalarda yeterince bilgilendirilmiyor, niye böyle söylüyor? Dünya bu krize girerken bizi nasıl teğet geçecek?’ Bu kriz Türkiye’yi teğet geçti. Biz kalkınma ve yatırımlarımız ile 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Biz bunu sizlerle, milletimiz ile beraber yapacağız. Yerel yönetimlerimiz ile beraber gerçekleştireceğiz.”
Türkiye’de çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun’da sizlerin yıllardır beklediği bu güzel yatırımı AK Parti belediyeciliği gerçekleştirdi. Sayın Başbakanımızın, ‘yolları böldük ama ülkemizi böldürmeyiz’ diye bir sözü vardır. Gönülleri birleştirdik. Bu çalışmanın üzerine biz devam edeceğiz.  Çanakkale Boğazı’nı birleştiren bir yeni köprünün çalışmasının da başlatıldı. Sayın Başbakanımız bu kararın altını imzaladı. Dolayısıyla o da hayırlı uğurlu olsun. Bizim, Türkiye’de  yapmak istediğimiz çalışmalar işte bunlar. Yol, elektrik, köprü… Bunları yapıyoruz. Milletvekillerimize yerel siyasetimizle, ilçelerimizle, yerel yönetimlerimizle farklı siyasi partilerimizin tüm mensuplarıyla oturacağız konuşacağız. Geleceğe yönelik olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

-“Uluslararası kurallar çerçevesinde neler yapılması gerektiğini biliriz”
“Şunu hep söyledik; doğru bildiğimiz yoldan da kusura bakmayın asla dönmeyeceğiz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, “Kim ne derse desin, kim bizi neyle itham ederse etsin her soruya, her ithama her atılan iftiraya da verecek cevabımız var. Ortaya koyduğumuz sabır, edebimizden kaynaklanır. Biz uluslar arası anlamda da kimlerin nelere ne sabır gösterdiğini biliriz. Uluslar arası kurallar çerçevesinde neler yapılması gerektiğini de biliriz. Bizi hiç bu noktalarda sınamaya gerek yok. Biz bunların bilincindeyiz.” açıklamasında bulundu.
-“Tüm liderler artık 15 Temmuz’da Türkiye’de neyin yaşanmış olduğunu anlamış görünüyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ Terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimini G 20 zirvesinde tüm dünyaya anlattığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız, geçen hafta G20 zirvesindeydi. Çin’de muhatapları ile bir araya geldi. 15 Temmuz gecesi ile ilgili bilgileri birinci elden verdi. Tüm liderler artık 15 Temmuz’da Türkiye’de neyin yaşanmış olduğunu anlamış görünüyorlar. FETÖ Terör örgütünün tüm mensupları ile ilgili yaptığımız çalışmada uluslar arası anlamdaki en üst işbirliğini beklemek de milletin ve bu milletin iradesini temsil eden bizlerin hakkıdır. Biz sizlerden teröre karşı bir ve beraber olmanızı bekliyoruz.” dedi.

-“Türk ordusunun nelere kadir olduğunu tüm dünya görmüş oldu”
Darbe girişimine rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünden hiçbir şey kaybetmediğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “1,5 ay önce böyle bir travmadan geçen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için “bu travmayı atlatması uzun sürer’ diyorlardı. Suriye’de gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı tüm dünyaya bunun cevabını en açık şekilde vermiştir. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman askerleri Suriye’de uluslar arası haklarımız çerçevesinde DAİŞ, PYD, YPG teröristlerine karşı bütün duruşunu ortaya koymuştur. Koalisyon güçleri ile beraber DAİŞ’in ilerleyişini durdurmuştur ve onları Türkiye’nin hattından çıkarmıştır. Türk ordusunun nelere kadir olduğunu tüm dünya böylece görmüş oldu. Biz bunu müttefiklerimizle beraber uluslar arası kurallar çerçevesinde yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da ülkemizin hiçbir şekilde tehditler altında kalmasına müsaade edilmeyecektir. 3 milyon Suriyeliyi de misafir eden yine aziz Türk milleti olmuştur. Tüm vatandaşlarımıza bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, 7,5 milyon lira maliyetle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çabaları ile hayata geçirilen Türbe-Kalaycılı Köprüsünün hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. Ardından Türbe-Kalaycılı Köprüsünün açılışı gerçekleştirildi.