BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA EĞİTİM KAMPÜSÜNÜN AÇILIŞINDA KONUŞTU

08 Eylül 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “15 Temmuz gecesi Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dünyaya haykırdığı bir gecedir. Bize boyun eğdiremeyeceksiniz ve demokrasimiz hepinizin sandığından daha kuvvetli diye tüm dünyaya haykırdık. Dünya ile entegre ve iç içe olacağız. Ama kendi değerlerimizi de açık şekilde ortaya koyacağız.'' dedi.

 

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da Bahçeşehir Okullarının 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında hizmete girecek olan yeni Kampüsünün açılış törenine katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına 3 Eylül’de Çukurca’da gazi olduktan sonra bu akşam tedavi gördüğü hastanede şehit olan Yavuz Mete’ye Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

 

 

-“Eğitim, sağlık, sportif yatırımlar 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hızlı bir şekilde ilerlememizi sağlayacak”

 

 

Açılan kampüs ile Samsun’un önemli bir kazanım elde ettiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu akşam Samsunumuz için önemli bir yatırımın, bir eğitim kurumunun açılışında hep beraberiz. Bu yatırımda emeği geçenlere samsunlu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Önemli bir gelişimin açılışında bir aradayız. Bafra İlçemizde ulaşım açısından yıllardır büyük bir sorun halinde olan bizleri uzun bir yol kat etmek durumunda bırakan köprü eksikliği ile karşı karşıyaydık. Ama yerel yönetimimizin katkısıyla bugün açmış olduğumuz köprü ile 22 mahalle birbirine bağlanmış oldu. Köprü açılışı ile mahalleler arası mesafe kısaldı. Bu tip yatırımlar, eğitim yatırımları, sağlık yatırımları, sportif yatırımlar ve gençliğimize yaptığımız yatırımlar, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize kuvvetli ve hızlı bir şekilde ilerlememizi sağlayacak.” dedi.

 

 

-“Samsun milli mücadelenin ilk adımının atıldığı ilimizdir”

 

 

Samsun’un Türkiye açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun milli mücadelenin ilk adımının atıldığı ilimizdir. Gazi Mustafa Kemal İlkadım ilçemizden Samsun’a ayak basıyor. Oradan istiklal ateşini yakarak meclisimizin açılışına, Cumhuriyetimizin ilanına ve 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılına muasır medeniyetler seviyesine hep beraber taşıyacağımız Türkiye Cumhuriyeti devletimiz kurulmuş oluyor.  Samsun’un Karadeniz’in en büyük şehri olması, en geniş alana sahip olması sebebiyle gerçekten en önemli illerimizden birisidir. Türkiye’nin sayılı tarım illerinden ve aynı zamandan çok önemli bir medikal sanayisi vardır. Bunların gelişmesi için sanayi ile beraber atılacak adımlardan biri, gençlerimizin kendilerini yetiştirebilecekleri bu tip eğitim kurumlarının kurulması” diye konuştu.

 

 

-“15 Temmuz gecesi millet devletini yıkmaya çalışanlara geçit vermedi”

 

 

15 Temmuz gecesi milletin devletini yıkmaya çalışanlara geçit vermediğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “FETÖ’cü terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden bu yana neredeyse 2 ay geçti. Keşke 15 Temmuz olmasaydı. Fakat, 15 Temmuz gecesinden çıkaracağımız çok önemli sonuçlar var. Nasıl ki 19 Mayıs’ta bu ülke bu millet gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde esarete hayır dediyse, 15 Temmuz gecesi bu millet kesinlikle teröre, devletini yıkmaya çalışanlara, cumhuriyetini, demokrasisini, hukuk düzenini yıkmaya çalışanlara, geçit vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Sayın Başbakanımızın daveti ile vatandaşlarımız akın akın sokaklara indi. Biz Samsun’da da tüm siyasi parti il başkanları ile beraber ve tüm farklı noktada duran vatandaşlarımızın katılımı ile bir mitingde yaptık. 15 Temmuz gecesi de 81 ilimizde olduğu gibi Samsun’da da birdik beraberdik, hiçbir farklılığımız yoktu. Tek bir şey söylüyorduk. Bu devletin milletin geleceğini biz bir avuç teröriste teslim etmeyeceğiz ve etmedik” şeklinde konuştu.

 

 

15 Temmuz gecesinden çıkarılacak çok farklı dersler olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Biz eğitimlerimizi, öğretimlerimizi hayata geçirirken medeniyetlerimizin geleneklerimizin inancımızın gereği olan ve kültürümüzden gelen bu özelliklerimizi de geleceğe taşıyacağız. Çünkü 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan canını veren 251 şehidimizin ortaya koyduğu duruş; medeniyetlerinden aldıkları inançlarından aldıkları ve bu milletin bu devletin hainlere teslim edilmeyeceğinin en büyük göstergesiydi. Ömer Halisdemir hiçbir tereddüt göstermeksizin silahını çekip darbeci teröristi anlından vurup ben bu devleti size teslim etmem diyebildiyse, sivil şehitlerimiz meclisin önünde genelkurmayın önünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, birçok ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan meydanlarında korkmadan durup, canlarını verebildiler ise işte, bu birliğin ve beraberliğin bu inancın bu milli ve manevi şuurun onlara verdikleri güçle olmuştur.” dedi.

 

 

-“Demokrasimiz hepinizin sandığından daha kuvvetli diye dünyaya haykırdık”

 

 

Yaşananların gelecek nesillere iyi bir şekilde aktarılması gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü;

 

 

“Evlatlarımızın bunları iyi anlaması ve gelecekte nereden gelirse gelsin istiklalimize ve istikbalimize yönelik hiçbir tehdidin önünde boyun eğmeyeceklerini tüm dünyaya haykırmaları gerekiyor. 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dünyaya haykırdığı bir gecedir. Bize boyun eğdiremeyeceksiniz ve demokrasimiz hepinizin sandığından daha kuvvetli diye biz tüm dünyaya haykırdık. Evet dünya ile entegre ve iç içe olacağız. Ama dünyaya entegre olmuşken de kendi değerlerimizi açık şekilde ortaya koyacağız. Bunları ortaya koyarken de kendimizden emin medeniyetimizden demokrasimizden emin ve hepsinden önemlisi milletimizin gücünden emin olarak bunları ortaya koyacağız.”

 

 

-“Fırat Kalkanı Operasyonu TSK’nın gücünü tüm dünyaya göstermiştir”

 

 

Fırat Kalkanı Operasyonuna da değinen Bakan Çağatay Kılıç, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu hain darbe girişiminin üzerinden henüz 2 ay geçmeden çok önemli bir harekatı Fırat Kalkanı Operasyonu’nu çok başarılı bir şekilde Suriye’de icra etmektedir. DAİŞ teröristlerine karşı, El Kaide teröristlerine karşı, El Nusra, YPG, PYD teröristlerine karşı bu ülkenin, bu vatanın 910 kilometre sınırını korumaktadır. Uluslararası haklarımızdan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullanmaktadır. 15 Temmuz gecesi sonrası bazıları TSK’nın bu tramvayı atlatamayacağını ve uzun süre toplanamayacağını düşünmüşlerdi. Bu milletin evlatları bunun böyle olmadığını ve TSK’nın içerisine sızmış olan bu hainlerin ayıklandıktan sonra ki bu hızlı bir şekilde ayıklanmıştır. Ayıklandıktan sonra ne güçte olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Tüm güvenlik güçlerine Rabbim muvaffakiyetler versin inşallah ve şu anda emniyet teşkilatımız yargımız.” İfadelerini kullandı.

 

 

Terör örgütü ile mücadelede millete karşı sorumlulukları olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Son derece kararlı bir şekilde hiçbir şekilde müsamaha göstermeksizin adaletle bu terör örgütünün de üzerine gidilmektedir. Bizler Sayın Başbakanımızın da dile getirmiş olduğu gibi elimizdeki tüm verileri hata yapmamak için en ince ayrıntısına kadar değerlendirerek kararlı bir şekilde yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu noktada milletimize karşı bir sorumlulukla karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

 

 

- “Siyasiler olarak hepimizin hedefi, bu aziz milletimizi ve cennet vatanımızı en üst seviyelere taşımaktır”

 

 

15 Temmuz gecesi, halkın milli iradeyi temsil eden siyasilere birlik olun çağrısı yaptığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “7 Ağustos Yenikapı ruhu işte bunu ortaya koymuştur. Yenikapı’da Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı, Genel Kurmay Başkanımız, ülkemizin milletimizin en üst noktasındaki temsilcilerinin bir araya geldiği ve hep beraber dünyaya bu millet geleceğe beraber yürüyecek haykırışını yaptıkları bir gün olmuştur. Bizim üzerimizde bunun sorumluluğu vardır. Bu noktadaki kararlı duruşumuz da devam edecektir. Diğer siyasi partilerden farklı düşündüğümüz konularda var. Farklı düşündüğümüz konular olmasaydı zaten mecliste ayrı partilerde siyaset yapmıyor olurduk. Bu farklılıklar 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmamız için belirleyeceğimiz yöntemlerin müzakere yollarını açan şeylerdir. Yoksa bizim hedeflerimiz aynıdır. Siyasiler olarak hepimizin hedefi, bu aziz milletimizi ve cennet vatanımızı en üst seviyelere taşımaktır.” açıklamalarında bulundu.

 

 

- “15 Temmuz gecesi tüm siyasi partilerin milletvekilleri, gazi ve aziz Meclisimizin dimdik ayakta durduğunu tüm dünyaya göstermişlerdir”

 

 

“G20 Liderler Zirvesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın, 15 Temmuz gecesi yaşananları tüm dünya birinci elden tekrar anlatma imkanı olmuştur” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Buradan Batı dünyasına da seslenmek istiyorum. Bir araya gelmiş olduğunuz Avrupa Birliği değerleri söz konusu olduğunda konuşmaktan asla geri durmuyorsunuz. Bu doğrudur. Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde AK Parti hükümetleri döneminde yapılan çalışmalar ortadadır. 15 Temmuz gecesi demokrasi, hukuk ve millete karşı silah çekenlere, bu devleti yıkmaya çalışanlara karşı bu milletin yanında durmalılar. Darbeyi önledikten hemen sonra bunlar darbecilere ne oldu düşüncesine kapıldılar. Öncelikle seçilmiş Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Milletvekillerinin ve siyasi partilerin durumunu sormalıydılar. Öncelikle değerlendirilmesi gereken konular bunlardı. Demokrasimizin ne kadar sağlam olduğunu görmeleri gerekmekteydi. Ondan sonra farklı noktalardaki konular üzerine konuşmalıyız. Meclisimizin hainler tarafından bombalandığı o gece, tüm siyasi partilerimizin milletvekilleri oradaydı. Gazi ve aziz meclisimizin dimdik ayakta durduğu tüm dünyaya göstermişlerdir. Bunu görmeliler. Meclisimize gelip inceleme yapan yabancı devlet adamları da keşke daha önce gelseymişiz söylemlerinde bulundular. Geç geldiklerini ve bizlere karşı ayıp ettiklerini söylemek zorunda kalmışlardır. Keşke onlar bunları söylemek zorunda kalmasaydı, biz de onlara niye geç geldiniz demek zorunda kalmamış olurduk. Gelecekte bu tür adımları erken atmaları konusunda bu olay onlara ders olmuştur diye düşünmekteyim.”