BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, KURBAN BAYRAMI İÇİN SAMSUN’DA

12 Eylül 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Kurban Bayramı’nın ilk gününü memleketi Samsun'da geçirdi. Samsun’da sabah saatlerinde bayram ziyaretlerine başlayan Bakan Çağatay Kılıç, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nı ziyaret ederek kurum personelleri ile bayramlaştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un Atakum ilçesindeki Mimar Sinan Cami'nde kıldığı bayram namazının ardından bayram ziyaretlerine başladı.  İlk olarak halkla bayramlaşan Bakan Çağatay Kılıç,  daha sonra İl Jandarma Komutanlığına giderek Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, askeri personel ve erlerin bayramını kutladı.  Herkesin tek tek bayramını kutlayan Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı açıklamada, “vatan nöbetinizi bu bayrak uğruna, bu devlet uğruna verdiğiniz emeği yaptığınız fedakarlığı, ömür boyu inşallah rabbim sizin şeref nişanesi olarak ömrünüze  taşımasını nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne geçen Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindekiler polislerle bayramlaştı. Sahil Güvenlik Karadeniz Komutanlığını da ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç,  vatani görevini Samsun’da yapan askerlerle sohbet ederek “Rabbim inşallah burada askerlik vazifesini yerine getiren kardeşlerimize hayırlı bir dönem nasip eder. Ailelerinize, sevdiklerinize, huzur içerisinde askerliğinizi yaptıktan sonra ulaşmanızı nasip eder. Samsun’da hepiniz bizim misafirimizsiniz ama aslında Samsun artık sizin de memleketiniz. İnşallah askerlik vazifeniz bittikten sonra da Samsun’a olan bağınız devam edecek. Burada görev yapan subaylarımız da artık Samsunlu oldu. İnşallah uzun yıllar aramızdaki bağ devam edecek. Hepinizin bayramı tekrar mübarek olsun” şeklinde konuştu.
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Ersan Gürpınar'ın ailesini de ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım’ın şehit ailesine yazdığı mektubu da aileye verdi. Şehidin babası, Bakan Çağatay Kılıç’a oğlu için Çatı Katında özel olarak hazırladığı odayı gezdirdi. Şehidin kendisine ait özel eşyalarının bulunduğu odada duygu dolu anlar yaşandı.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE BAYRAMLAŞMA
Kurban Bayramı nedeniyle Bakan Çağatay Kılıç'ın katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bayramlaşma merasimi düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi'ne giderek burada düzenlenen bayramlaşma programına katılan Bakan Çağatay Kılıç,  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Kılıç, kendisi ile bayramlaşmaya gelen çocuk ve gençlerle yakından ilgilendi. 
Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Bakan Kılıç'a eşlik etti.