OLİMPİYAT’TA SATRANÇ MİLLİLER TARİH YAZDI

15 Eylül 2016

Satranç A Milli Takımı, 42. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda tarihi bir zafere imza atarak 6. oldu. Satranç A Milli Takımımız, olimpiyat tarihinde Türkiye’nin aldığı en büyük başarıyı yakaladı.

 Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 12 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olan Dünya Satranç Olimpiyatı’nda, A Milli Satranç Takımı, Hindistan ve Norveç ile eş puanla 6’ıncı sırayı aldı. Rusya’dan Amerika’ya, Çin’den Kanada’ya, Fransa’dan İngiltere’ye toplam 176 ülkeden 180 milli takımın yarıştığı olimpiyatlarda, Türk Satranç A Milli Takımında GM (Büyükusta) Michale Krasenkow antrenörlüğünde GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen ve GM Emre Can yarıştı. A Milli Satranç Takımı, 16 puana ulaşarak Türkiye’yi 4. ile eş puanda 6’ıncı sıraya çıkardı.


Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Satranç Takımını Tebrik Etti



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda 6. olarak olimpiyat tarihinde Türkiye'nin aldığı en büyük başarıyı elde eden A Milli Satranç Takımı için tebrik mesajı yayımladı.



Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen ve 176 ülkeden 180 takımın mücadele ettiği 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda A Milli Satranç Takımımız, 6. olarak olimpiyat tarihinde ülkemizin aldığı en büyük başarıya ulaştı. Türk satrancı, son yıllarda ortaya koyduğu başarı grafiğine bir yenisini ekledi. Bizlere uluslar arası arenada büyük mutluluk yaşatan GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen ve GM Emre Can'dan oluşan A Milli Satranç Takımımız ile gurur duyuyoruz. Elde edilen tarihi başarıda emeği geçenleri kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türk satrancının yükselişinin süreceğine ve daha büyük başarılar kazanılacağına yürekten inanıyorum."