BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ BREZİLYA’DA

16 Eylül 2016

Bakan Çağatay Kılıç, '’Paralimpik oyunları da güzel gidiyor. Bir bronz madalya daha kazandık masa tenisinde. İnşallah daha da iyi şeyler olacak. Bu arada milli sporcularımız bayrağımızı,milletimizi temsil ettiklerinin bilincinde olarak en iyi mücadelelerini ortaya koyuyorlar'' dedi.

Rio 2016 Paralimpik oyunlarında sporcularımıza destek vermek için Brezilya’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımımızın ABD karşılaşmasını ve Masa Tenisinde bronz madalya kazandığımız müsabakaları izledi. Bakan Çağatay Kılıç daha sonra da milli sporcularımızın kaldığı olimpiyat köyünü de ziyaret etti.

Bakan Çağatay Kılıç, ilk olarak, Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı’nın yarı finalde ADB ile karşılaştığı mücadeleyi karşılaşmayı tribünden izledi.

Milli takımızın ABD'ye 74-54 kaybettiği karşılaşmanın ardından, Milli Takımımızı, gösterdiği mücadele azminden dolayı kutlayan Bakan Çağatay Kılıç, Büyük Britanya ile bronz madalya maçına çıkacak sporculara başarılar diledi.

Millilerimizin masatenisinde bronz madalya için mücadele ettiği, Türkiye ile Çin arasında oynanan 4.5 Class Erkekler Bronz Madalya maçında sporcularımızın yanında olan Bakan Çağatay Kılıç, müsabaka boyunca sporcularımıza büyük destek verdi.

Karşılaşmada masa tenisi erkekler takımımız Çin’i 2-1lik skorla yenerek bronz madalyanın sahibi olurken Bakan Çağatay Kılıç sporcularımızı tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç Olimpiyat Köyünde

Masa tenisi müsabakasının ardından, Olimpiyat köyüne de giden Bakan Çağatay Kılıç sporcularımızla yakından ilgilendi.

Olimpiyat köyünde yaptığı açıklamalarda Golbol'de finale kalan Golbol Kadın Milli Takımını final müsabakasında başarılar dileyen bakan Çağatay Kılıç, ‘’Biz onlara güveniyoruz inşallah altın madalya kazanacaklar. Daha önce yendikleri bir rakip ile karşılaşacaklar. Motivasyonları da gayet iyi durumda inşallah hayırlısı olacak.’’ ifadelerini kullandı

Paralimpik oyunlarını da değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç şu ifadeleri kullandı;

‘’Paralimpik oyunları da güzel gidiyor. Bir bronz madalya daha kazandık masa tenisinde. Önümüzde müsabakalar var. Madalya sayımızı artırırız diye ümit ediyoruz. Basketbolcularımızın da bir maçı olacak onlar da iyi mücadele verdi. Amerika’ya karşı ortaya konulan mücadele önemliydi. Genel anlamda iyi gidiyor. İnşallah daha da iyi şeyler olacak. Bu arada bayrağımızı,milletimizi temsil ettiklerinin bilincinde olarak onlar en iyi mücadelelerini ortaya koyuyorlar. Bu mücadelelerini madalya ile süsleyebilirler ise bizim için daha iyi olur. Onların ortaya koyduğu mücadele önemli olan. Kendilerini farklı noktada gören engelli vatandaşların motivasyonlarının artırılması açısından ve hayata bakışlarını daha olumlu kılmaları açısından güzel bir örnek oluyorlar’’

Bakan Çağatay Kılıç, 18 Eylül'de sona erecek oyunların sonuna kadar Rio de Janeiro kentinde kalarak sporcularımıza destek verecek.