BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN DERBİ ÖNCESİ DOSTLUK MESAJI

19 Kasım 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yarın oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde tribünde dostluk sahada fair play çağrısında bulunarak, "Bu önemli maçın Dünya'ya örnek olmasını diliyorum" dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe - Galatasaray maçı öncesinde taraflara dostluk çağrısında bulundu. Bu önemli maçın bir şölen havasında geçmesini dileyen Bakan Çağatay Kılıç, "Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak bu maçın Dünyaya örnek olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, yarınki derbinin Turgay Şeren Sezonu'nun adına yakışan bir havada geçeceğine inandığını dile getirdi. Bu önemli maçın sadece Türkiye'de değil yurtdışında da yakından takip edileceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Sahadaki mücadelesiyle, tribündeki dostluk görüntüsüyle her iki tarafta dünyaya 'işte bir derbİ maçı böyle olmalı' dedirtmeli. Burada her iki takımımızın futbolcularına, yöneticilerine ve taraftarlarına büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolumuzun iki güzide kulübü arasındaki 'ezeli rekabet, ebedi dostluk' ruhuna uygun geçeceğine inandığım yarınki karşılaşmada, 7 Ağustos'taki ' Yenikapı Ruhu'nun yeşil sahada da süreceğine inancım tam. İki takımımızın formalarının renkleri farklı olsa da üzerlerinde ay-yıldızlı bayrağımızın bulunduğu unutulmamalı. Yarınki derbinin, sporun ruhuna ve emekçini uygun olarak birlik, beraberlik içerisinde, centilmence ve dostça geçeceğine inanıyor, her iki Takımımıza da başarılar diliyorum."