BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN'DA GIDA FUARINA KATILDI

25 Kasım 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen Samsun Gıda Fuarı'nı ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindekiler daha sonra vatandaşlarla tramvaya bindi.

Bakan Çağatay Kılıç, Tekkeköy'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24-27 Kasım 2017 tarihleri arasında açık kalacak fuarda stant kuran firmaları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaret sırasında Haberaks Tv Canlı yayınına katılan Bakan Çağatay Kılıç, fuara 97 firmanın katıldığını bu firmaların bazılarının ulusal firmalar olduğunu belirterek, " Uzun zamandır başka şehirlerde yapılmak istenen bu fuar oralarda yapılamadı. Ama şu anda 97 stantla Samsunumuzda açılmış durumda. Samsunumuzun önemi buradan biraz daha iyi anlaşılıyor. Hayırlı olsun. Stantlardaki görevli arkadaşlarla görüştük. Hepsi gayet memnun. Tabi Samsun doğal bir tarım şehri. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile beraber yaptığımız bazı çalışmalar var. Bakanımız yeni çalışmalar içerisinde. İnşallah Bafra ve Çarşamba ovalarında hem hayvancılığın gelişmesi hem de süt üretiminin de değerlendirildiği bir planda geleceğe yürüyeceğiz." dedi.
Samsun'un bir çok alanda potansiyeli olan Karadeniz'in önemli kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun bir tarih kentidir. Samsun bir sanayi, tarım, spor, turizm kentidir. Dolayısıyla Samsun, birçok farklı sektörün, hizmet sektörünün de hayatta olduğu bir kenttir. Samsun hem Karadeniz Bölgesinde hem de Türkiye genelinde önemli bir yere sahiptir.  Bizim de memleketimizdir. Organizasyonları duyurmak önemli. Biliyorsunuz, 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatı olacak Samsun’da. Bunların hepsinin tanıtımı,  farklı sektörlerin tanınmasına, gelişmesine  katkı sağlayacak." diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç bir soru üzerine fuarın hafta sonunda daha yoğun ziyaretçi ağırlayacağını söyledi.
Bakan Çağatay Kılıç, fuar ziyaretinin ardından beraberindeki protokol üyeleriyle bir süre önce hizmete açılan Tekkeköy tramvay hattıyla yolculuk yaptı. Vatandaşların arasında Atakum ilçesine yolculuk yapan Bakan Çağatay Kılıç, bu sırada vatandaşlarla da sohbet etti. Bakan Çağatay Kılıç, programın sonunda Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası Tesisleri'nde Golf Federasyonu Yönetim Kurulunu kabul etti.​