BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: SARIKAMIŞ, ÇANAKKALE RUHU, ÖMER HALİSDEMİR'LER, FETHİ SEKİN'LER OLARAK ORTAYA ÇIKIYOR

08 Ocak 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Nasıl Sarıkamış’ta, Çanakkale'de ele ele yürüdüysek, yeri geldiğinde beraber şehit olduysak bugün işte o ruh, Ömer Halisdemirler ve Fethi Sekinler olarak ortaya çıkar. Çıkmaya da devam edecek. İki üç tane haine bu devleti, milleti, bayrağı verecek değiliz, vermeyiz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülkemizde terör estirerek milleti böleceklerini düşünenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını vurgulayarak, "Nasıl Sarıkamış’ta, Çanakkale'de ele ele yürüdüysek, yeri geldiğinde beraber şehit olduysak bugün işte o ruh, Ömer Halisdemirler ve Fethi Sekinler olarak ortaya çıkar. Çıkmaya da devam edecek. İki üç tane haine bu devleti, milleti, bayrağı verecek değiliz, vermeyiz." dedi
Bakan Çağatay Kılıç, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ile birlikte geldiği Kars'ta Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'na katıldı.
Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmasına tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyerek başladı.
"Milletleri millet yapan ortaya koydukları fedakarlıklarla, o fedakarlıkları hatırlayanlardır"
Sarıkamış’ta bu vatan için şehit olanları anmak konusunda bir dönem eksiklik yaşandığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Ama daha sonra bu millet kendi bağrından, özünden, değerlerinden ödün vermeyen duruşuyla gün geldi ki öyle bir kişiyi, temsilciyi en başına getirdi ki, tüm geçmişindeki ortaya konmuş olan duruşları ve tüm fedakarlıkları hatırlayıp onları bugünlere taşıyan bir liderimiz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve onun himayelerinde ecdadımızın ortaya koymuş olduğu şanlı direnişleri, duruşları ve fetihlerimizi hatırlamak, yad etmek konusunda inanıyorum ki, çok yol kat ettik. Daha hepsini tam olarak bitiremedik ama daha iyi bir noktadayız, inşallah daha iyi bir noktada olacağız. Böyle söylediğimiz zaman da bir kısım eleştirilerde şunu söylüyorlar; ‘neden hep bunları konuşuyorsunuz, hatırlıyorsunuz, dile getiriyorsunuz?’ Milletleri millet yapan ortaya koydukları fedakarlıklarla, o fedakarlıkları hatırlayanlardır. Eğer geçmişimizde yapılanları hatırlamazsak geleceğe yürüyemeyiz. Dolayısıyla bunları iyi anlamak, hatırlamak, değerlendirmek ve hissetmek gerekmektedir. " diye konuştu.
Ay Yıldızlı Bayrağın altında huzur ve onur içinde yaşamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bu çabamızdan da asla geri durmayacağız. Eğer bugün bazıları bizi bölebileceklerini, ayırabileceklerini düşünüyorlarsa, bu amaç uğrunda terör estirerek başarıya ulaşabileceklerini sanıyorsa çok büyük yanılgı içerisindeler. Bir zamanlar hep ‘acaba gençlerimiz ülke için ihtiyaç olduğunda görev başında olacaklar mı?’ diye sorulurdu. Dönemimizin gençleri sanki internete, sosyal medyaya çok yoğunlaşmış, acaba milli değerlerimiz konusunda yeterince hassas mı? Milli manevi değerlerimiz koruyacak noktada mı? diye soranlar oluyordu. Televizyonlarda hatırlarsanız tartışma programları olurdu. Ben hep şunu söylüyorum. Bu milletin değerlerin taşıyan, bu milletin evladı olan herkes, o gün geldiğinde dimdik ayakta durur, göğsünü siper eder." şeklinde konuştu.  
"15 Temmuz gecesi, bu milletin evlatları dünyaya demokrasi, hukuk, millet olma dersi verdi"
 
 
Gençlerin ve milletin 15 Temmuz'da hainlere ders verdiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi;
"Bizi birbirimize düşürmek, bölmek için bir hareket içerisine girdiler. Bunu da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine girerek yapmaya çalıştılar ki, Türkiye Cumhuriyetin vatandaşlarının ordusuyla olan bağını zayıflatmak için. Öncelikli hedeflerden birisi de buydu. Burada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde şehit olmuş bir kardeşimizin kayınpederi, diğeri de Genelkurmay’ın önünde şehit olmuş bir evladımızın annesi var. Biz şunu gördük ki, bu ülkenin evlatlarına ihtiyacı olduğu anda o milletin evlatları sağına soluna bakmadan Asım’ın Nesli olarak dimdik duruyorlar. Allah sonların hepsinden razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bir saniye tereddüt etmeden meydanlara çıktı bu millet. Onu da anlamadılar. Onu da bazıları manipüle etmeye çalıştı. Neymiş? Vatandaş sokağa çağrılır mıymış. Çağrılır tabi. O vatandaş ki göğsünde ve yüreğinde vatan aşkıyla yanıyor. Ve seçilmiş Cumhurbaşkanını bu hainlere yedirmeyeceğini haykırmak için çıkıyor. Seçilmiş hükümetini teslim etmeyeceğini haykırıyor. Ama bunu bazıları anlayamadı. Ama 15 Temmuz gecesi bu milletin evlatları yine tarihte olduğu gibi dünyaya demokrasi, hukuk, millet olma dersi verdi"
"Sarıkamış, Çanakkale ruhu, Ömer Halisdemir'ler, Fethi Sekin'ler olarak ortaya çıkıyor"
Ülkeyi bölmek isteyenlere  pabuç bırakmayacaklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bazıları çıktılar, uluslar arası uzantıları, şimdi böyle söyleyince de diyorlar ki paranoyaklık çerçevesinde yurt dışında bir şeyler arıyorsunuz. Kusura bakmayın da dünyanın en büyük demokrasisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerindeki seçimlere yurt dışından müdahale oldu diye ortaya bir takım iddialara atan bizler değiliz. Ama Türkiye’ye birileri müdahale etmeye çalışıyor dediğimiz zaman da kusura bakmayın ne dediğimizi iyi biliyoruz. Onlara da pabuç bırakmayız. Bu milleti öyle kurşunla, dolarla, ekonomiyle dize getiremezler. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap veren bu millet yine aynı şekilde elinde, evinde, kasasında ne kadar döviz varsa bozdurup Türk Lirasına çevirdi. Bunu anlayamıyorlar, algılayamıyorlar işte.  Diyorlar ki bu millet nasıl bu kadar kenetlenir? Bu millet kenetlenir. Çünkü, geçmişi de böyle. Nasıl Sarıkamış’ta ele ele, kol kola bir arada yürüdüysek, yeri geldiğinde beraber şehit olduysak bugün işte o ruh Çanakkale, Sarıkamış ruhu, Ömer Halisdemirler ve en yakın zamanda da Fethi Sekinler olarak ortaya çıkar. Çıkmaya da devam edecek. 2-3 tane haine biz bu devleti, milleti, bayrağı verecek değiliz ve vermeyiz." dedi.
"Gezi Olaylarında İstanbul’un duvarlarına, ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazanlar oldu. İşte bizim kavgamız bunlarla"
Bakan Çağatay Kılıç, Fethin öneminin iyi anlaşılması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti;
"Bizim geleneğimizde, inancımızda Fetih’in yeri çok önemlidir. Ama Fetih’in anlamını da iyi anlatmak lazım. Fetih’in anlamını iyi anlamak lazım. Fetih bir kılıçla bir cana kast etmek değildir. Fetih bir medeniyetin taşınmasıdır.Ben milletimizin, gençlerimizin bunu anladığını düşünüyorum ama, içimizde bazı hainler 2013’ün Haziran ayında Gezi Olayları olarak adlandırılan, bu ülkeye acılar yaşattırılmaya çalışılan senaryolar içerisinde yürürken duvarlara bir şeyler yazdılar. O bizi çok yaraladı. Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı da çok yaraladı. Ama hepsinden önemlisi bu milletin yüreğini yaraladı. O güzelim, medeniyetler şehrinin İstanbul’un duvarlarına, ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazanlar oldu. İşte bizim kavgamız bunlarla. Biz bunlarla mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Kim ne derse desin, ne yazarsa yazsın biz kendimizden eminiz. Onun için bu milletin evlatları, kahramanları her zaman var olacaktır."
"Bugün Ömerler, Fethiler yarın Ahmetler, Mehmetler…"
2023, 2053, 2071 hedeflerine milletçe hep beraber yürüyeceklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Bugün Ömerler, Fethiler yarın Ahmetler, Mehmetler… Ordusuna, askerine Mehmetçik diyen kaç millet var bu dünyada. O Mehmetçiği Peygamber Ocağı olarak adlandıran kaç millet var? Evlatlarına kına yakarak askere gönderen bu vatanın anaları gibi başka kim var? İzmir’de vatandaşları için kendini siper eden o polisimiz Elazığlı bir Kürt kardeşimizdir. Bizim aramızda ayrı gayrı yok. Bayrağımız Ay Yıldızlı Türk Bayrağıdır. Bu bayrağın altında bu devletle, bu milletle tek olarak yaşayacağız. Geleceğe de böyle yürüyeceğiz. 2023’e de böyle yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılında Allah’ın izniyle çok farklı yerlerde olacağız. 2053, 2071 hedeflerimize de ilerleyeceğiz. İnşallah gençlerimiz bizi oralara taşıyacak. Ama şunu unutmayalım; bir olacağız, beraber olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız, inşallah. Bu yolda Rabbim bize ne nasip etmişse biz de elimizden geleni ardımıza koymayarak inşallah bu yolda yürüyeceğiz." diye konuştu.
"Terör örgütlerinin hiçbirisine pabuç bırakmayız. Bir ölürüz, bin diriliriz"
Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı;
"Bizim çalışmalarımız, ortaya koyduğumuz çabalar ancak ve ancak bu bayrağı daha yüksek dalgalandırmak, bu milleti daha ileriye taşımak içindir. Başka hiçbir amacımız yoktur. Ne FETÖ hainlerine, ne PKK’ya, ne DAİŞ’e, D-HKPC’sine hiçbirisine pabuç bırakmayız. Bir ölürüz, bin diriliriz. Biz bir yere gitmiyoruz. Ama sizi o deliklerinize kadar kovalayacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın"
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ile gazilerin de katıldığı programda konuşmaların ardından Sarıkamış şehitleri anısına hazırlanan belgesel gösterildi. Duygusal anların yaşandığı programda, çeşitli ilahi ve türküler seslendirildi.