BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN İLHAN CAVCAV’IN EVİNE TAZİYE ZİYARETİ

22 Ocak 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 81 yaşında hayatını kaybeden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın evini ziyaret ederek eşi Nazan Cavcav'a taziyede bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hayatını kaybeden Gençlerbirliği Kulübü'nün efsane başkanı İlhan Cavcav'ın taziye evini ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç, ziyareti sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk sporuna büyük emekleri olan Cavcav'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Rabbim gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." dedi. 
“Büyük Bir Spor İnsanımızı Kaybettik”
Cavcav'ın Türk sporunun duayenlerinden olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Türk sporunun duayeni, çok büyük yetenekleri bulmuş yetiştirmiş, yöneticilik konusunda örnekler vermiş büyük bir spor insanımızı kaybettik. Ailesiyle görüştük, onların da tüm sevenlerine teşekkürleri var. Gerçekten çok büyük bir destek görüyorlar." diye konuştu. 
Başbakan Binali Yıldırım'ın telefonla aileyle görüştüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatlarını aldıklarını vurgulayan Bakan Kılıç, "Spor camiası olarak kendilerine destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. İnşallah ismi ilelebet Türk spor camiasında ve dünya sporunda yaşayacak." ifadelerini kullandı. 
Taziye Mesajı Yayımladı
Bakan Çağatay Kılıç , Türk İlhan Cavcav için bir de taziye mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk sporunun duayenlerinden, 1978 yılından beri başkanlığını yaptığı Gençlerbirliği Kulübü'ne ömrünü adayan İlhan Cavcav'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hastalığının son anına kadar spora hizmetini sürdüren, özverili ve çalışkan tutumuyla spor camiasında efsane olarak anılan Cavcav'ın emekleri ve katkıları daima saygı ve minnetle anılacaktır.
Kulüpler Birliği Onursal Başkanı da olan merhum İlhan Cavcav’a Allah’tan rahmet; ailesi, Gençlerbirliği ve futbol camiamıza baş sağlığı diliyorum”