BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ KAYSERİ'DE

08 Şubat 2017

Bakan Çağatay Kılıç "Rejim yerinde duruyor ama bunlar rejim ile yönetim sistemi arasındaki farkı bilmedikleri için onu da anlatmak, onlara bunun dersini vermek milletimize düşecek" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇağatayKılıç, anayasa değişikliği kanununa ilişkin, "Rejim yerinde duruyor ama bunlar rejim ile yönetim sistemi arasındaki farkı bilmedikleri için onu da anlatmak, onlara bunun dersini vermek milletimize düşecek." dedi.
Bakan Çağatay Kılıç ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığında gençlik kolları üyeleriyle bir araya geldi.
Bakan Çağatay  Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Kayseri'nin, ortaya koyduğu çalışmalarla birliği ve beraberliğiyle farklı profil çizen bir il olduğunu belirtti.
Kayseri'nin altyapısı, spor ve eğitim tesisleri, şehircilik anlamındaki gelişmesiyle farklı bir noktaya ulaştığını söyleyen Kılıç, kentin spor yatırımlarında çok iyi bir noktaya geldiğini, Erciyes'teki kayak tesisinin dünya standartında örnek bir tesis olduğunu ifade etti. Farklı illerden kayak tesisi ve kayak merkezi yapımına ilişkin kendilerinden destek istendiğini anlatan Kılıç, "Biz tabii elimizden geldiği kadar, bütçenin el verdiği imkanlar çerçevesinde mantıklı şekilde yatırım desteklerimizi veriyoruz. Ancak Kayseri'nin ortaya koymuş olduğu modelin tüm illerimize ve kayak tesisi isteyen tüm başkanlarımıza örnek olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunu bölgesel farklılık anlamında düşünmemek lazım. Bu ortaya konan çalışmaların getirisi de bellidir, gideri de bellidir. Bu noktada belli destekleri biz de sağlarız ama ortaya çıkan eser gerçekten önemli. Hakkari'de, Bingöl'de kayak tesisleri olduğunu biliyorsunuz. Onları da inşallah geliştireceğiz. Siz nasıl burada kayak yapıyorsanız oradaki gençlerimiz de Hakkari'nin, Bingöl'ün dağlarında kayak yapacak. Çünkü biz hep ne diyoruz, ülkemizin her yanı, her bölgesi yatırımlarla gençlerimizin kendilerini geleceğe hazırlamaları için imkan olarak hazırlanacak. Farklı noktalarda durup gençlerimizin geleceğini karartmak isteyen terör örgütlerine karşı bir olacağız, beraber olacağız. Onlara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Sporun bu açıdan baktığımızda gerçekten önemli bir yer tuttuğunu ve önemli bir araç olduğunu iyi bilmemiz gerekiyor."
Anayasa değişikliği kanunu
Anayasa değişikliği kanununa da değinen Bakan Çağatay Kılıç, bu noktaya nasıl gelindiğinin sırrının bundan 25-30 yıl öncesindeki siyasi gelişmelerde yattığını anlattı. 
Bakan Çağatay Kılıç, bugüne kadar muhalefetin hep engellerin yanında olduğunu, anayasa değişikliğini bir daha bu engellemeler yaşanmasın diye yapmak istediklerini söyleyerek, "Aslında birbiriyle uyum olmasın diye dizayn edilmiş olan sistemi, uyumlu ve hizmete yönelik olarak, millete hizmete yönelik olarak ama hesap verirliği de en üst seviyede olan bir sisteme döndürmek için yapıyoruz. Aksini iddia edenler doğru söylemiyor." dedi.
Rejimin değişmediğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Rejim yerinde duruyor ama bunlar rejim ile yönetim sistemi arasındaki farkı bilmedikleri için onu da anlatmak, onlara bunun dersini vermek milletimize düşecek. Bakın, 'Neden 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı veriyorsunuz' diye soruyorlar. 18 yaşındaki bir genç bile sizden daha fazla o meclisteki kürsünün anlamını bilir ve onu işgal etmenize izin vermez. Dolayısıyla zor olan seçmektir, seçilmek kolaydır. Bunu da aklımızdan çıkarmayacağız." ifadelerini kullandı.
 
Bakan Çağatay Kılıç, kendilerinin ikna odaları ile işi olmadığını çünkü insana değer verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"367 garabetini ortaya koyanlar Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzattığı zaman da onlara haddini bildiririz. Bugün 4 askerimiz şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şu anda teröre karşı ne kadar büyük bir mücadele verdiğinin en büyük örneğidir. Şu an dünya üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri kadar terörle mücadele veren başka bir silahlı kuvvet benim nezdimde, benim gözümde yok. Çok büyük bir mücadele veriyor. Hem emniyet teşkilatımız hem Türk Silahlı Kuvvetlerimiz. Ona dil uzatmaya kimsenin hakkı yok. Bir tane FETÖ'cü gitmiş, terörist Amerika'da mı bir yerde, dil uzatmış. Sen önce git de zihnindeki yapıyı temizle. 1 dolara verdiğin beynini geri al. Belki o zaman doğru düşünmeye başlayabilirsin."
Kayseri'ye müjdeler
Bakan Çağatay Kılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Kayak Merkezi'nde kuracağı yüksek irtifa kamp merkezinin belirli bir bölümünün yapımını üstlendiklerini, Başkan Mustafa Çelik ile bu konuda anlaştıklarını bildirdi.
Geleneksel sporlara da önem verdiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Bunların icra edilebileceği alanlara ihtiyaç var. Bu alanı da Kayseri Büyükşehir Belediyesinin vereceği bir arazi üzerinde biz inşa edeceğiz. Böylece geleneksel sporlarla ilgili cirit alanlarını, atlı okçuluk alanlarını Kayseri'de oluşturmuş olacağız. Bu da hayırlı, uğurlu olsun. Bunlar Türkiye'deki ilk tesisler." diye konuştu.
"Kendi ülkesine karşı dik duruş sergileyemeyenler var"
Bakan Çağatay Kılıç, gençleri 12 Şubat Pazar günü Erzurum'da başlayacak Avrupa Gençlik Kış Festivali'ne (EYOF) davet ederek, şunları kaydetti:
"Bazıları iyi niyetli değil maalesef. Diyorlardı ki 'EYOF iptal olacak. Niye? 'Türkiye'de güvenlik sıkıntısı var.' Doğru, birkaç ülke gelmeyeceğini beyan etti. Ben onlara mektupla gereken cevabı yazdım. Türkiye'de en az Paris kadar her şehrimiz güvenli. 2016 Avrupa Şampiyonası Paris'te yapıldı. Olağanüstü hal vardı. Şampiyonadan 5 ay önce 4 terörist canlı bomba kendini patlattı Paris'te. Hunharca bir katliam yaptılar. Bir tanesi Paris'te stadyumun kapısında patlattı kendini ve Fransa Cumhurbaşkanı o sırada stattaydı. Biz bunu lanetledik. Bunlar teröristtir diyoruz ama önüne arkasına bir şey eklemeden. Terörist teröristtir. Avrupa'da güvenlikle ilgili bir sıkıntı olduğunda şampiyonalar iptal edilmiyor ama bizim Türkiye'de... İçeriden de destekleyenler var maalesef. Biz bunu bu süreçte yaşadık. Kendi ülkesine karşı dik duruş sergileyemeyenler var. Onları da Allah'a havale ediyoruz."

Bakan Çağatay Kılıç Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ'nin 90. kuruluş yıl dönümü programına katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki daha sonra Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti iktidara geldikten sonra özel sektörün desteklenmesi ve itici gücü olması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Günümüzde gençlerin devlette iş bulma konusunda yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi;

"Özel sektör isteyen gençler de var ama hem ailelerin birçoğu hem de gençlerimiz devlet işi istiyor. Dünya ekonomisine yön veren, birçok yeniliği insanlığa kazandırmış olan ülkelerin şirketlerine baktığımız zaman özel sektör başı çekiyor. Çünkü araştırma ve geliştirmeye bu ülkelerde yeterince kaynak ayırılıyor. Gayrisafi milli hasılamızın yeteri kadarını Ar-Ge'ye ayırmadığımızı maalesef görüyoruz. Bunu artırmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki üretim araştırmadan geçmektedir. Araştırma ve geliştirmenizi dünya standartlarınıza getirmezseniz, patent konusunda eksik kalırsanız rekabet gücünüzü yeterince geliştiremezsiniz. Şunu da söylemem gerekiyor. Ar-Ge'ye yeteri kadar kaynak ayıramıyoruz ama önceki dönemlere göre çok çok iyiyiz. Ama yetmez, daha da ileri taşımamız gerekir."

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Bakan Çağatay Kılıç, halkın vereceği karara her zaman saygı duyduklarını, bundan sonra da bu çizgiden ayrılmayacaklarını sözlerine ekledi. Program sonunda bakanlar Çağatay Kılıç ve Özhaseki, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan pastayı birlikte keserek günün anısına fotoğraf çektirdiler.