BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA

05 Mart 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç "Sayın Deniz Baykal'ın gitmemiş olması önemli. Doğru karar vermiş. Yalnız ben başka bir yere takılıyorum. Neden 'Evet' fikrini ortaya koymuş olan bakan arkadaşımıza 'Salon yok' deniyor ama 'Hayır' duruşunu ortaya koymuş bir siyasiye 'Tamam buyur gel, salonda yap' diyor. Sizin çifte standardınızı da size göstereceğiz." dedi.

 Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Samsuna'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: , Hollanda ve Almanya'da referandum etkinliklerine izin verilmemesiyle ilgili olarak, Neden 'Evet' fikrini ortaya koymuş olan bakan arkadaşımıza 'Salon yok' deniyor ama 'Hayır' duruşunu ortaya koymuş bir siyasiye 'Tamam buyur gel, salonda yap' diyor. dedi

Samsun ziyaretinde AK Parti Samsun Gençlik Kollarınca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Genç Kürsü" programında "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu toplantıda gençlerle buluşan Bakan Çağatay Kılıç  Sosyal medyada CHP Gençlik Kollarının bir araya gelerek "Hayır" masası kurduğuna işaret ederek masadaki katılımcıların arasında 25 yaş altında gençlerin de olduğunu, buradakilerin kendilerine seçilme hakkının verilmesine "Hayır" dediğini belirtti.
AK Parti'nin gençlere siyasi yelpaze içinde yer alma şansı verdiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Seçilirsin seçilemezsin o ayrı bir şey ama aday olabilmek senin hakkındır. O diyor ki 'Yok benim hakkım değil.' Bunun da masasını kurmuş, 'Ben bunun karşısındayım' diye çok güzel bir şekilde propaganda yapıyoruz zannediyor. Kendi kendini inkar ediyor." dedi.
- "Onlar yanlı bir yargı istiyor"
Yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istediklerini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:
"Onlar diyor ki 'Bu tarafsız lafı nereden çıktı?' Yargının bağımsız ve tarafsız olmasında ne gibi bir beis, bir sıkıntı olabilir? Tamam bağımsız da zaten öyle yazıyordu, biz de tarafsızı ekledik. Tarafsız olması doğru değil mi? Biz mi acaba yanlış algılıyoruz? Tarafsız ve bağımsız olmasını istedik. Bunu söyledik diye ne diyorlar? 'Yargıya müdahale ediyorsunuz.' Bu da ilginç. Yargı tarafsız ve bağımsız olarak duruyor ancak adı HSYK değil de HSK olarak değişti. Yargının içine birtakım terör örgütleri unsurlarının sızmamasını sağlamak için şeffaflaştırmak için yaptığımız değişiklikler... Bunu istemiyor herhalde 'Hayır' diyenler. Onlar yanlı bir yargı istiyorlar. Şeffaf olmayan bir yargı istiyorlar. Herhalde bunu anlatıyorlar."
 
- "Sizin çifte standardınızı da size göstereceğiz"
 
Bakan Çağatay Kılıç, Almanya ve Hollanda'da referandum etkinliklerine izin verilmemesine de değinerek şunları söyledi:
 
"Hollanda Başbakanı bir açıklama yapmış demiş ki 'Türkiye'den gelecek olan siyasiler Hollanda'ya geldiklerinde halk oylamasıyla ilgili çalışma yapamazlar.' Nerede yapamazlar? 'Kamusal alanda yapamazlar.' Bakın biz demokrasi diyoruz, fikir özgürlüğü diyoruz, düşüncelerin ifadesi diyoruz. Avrupa değerlerinin bunun temelinde olduğunu söylüyoruz. Buyur Hollanda'nın Başbakanı... Ne diyor? 'Konuşamazsın' diyor. Göreceğiz bakalım, konuşabileceğiz mi, konuşamayacağız mı?  Almanya'da iki bakanımıza karşı yapılan haksızlık ama bu arada Sayın Deniz Baykal'ın gitmemiş olması önemli. Kendisine izin verdiler. 'Hayır' kampanyasını yapabilmesi için Baykal da dedi ki 'Ben gitmiyorum.' Doğru karar vermiş. Yalnız ben başka bir yere takılıyorum. Neden açıkça 'Evet' fikrini ortaya koymuş olan bakan arkadaşımıza 'Sen burada siyasetle alakalı olarak halk oylamasıyla ilgili olarak fikrini söyleyemezsin, salon yok' deniyor ama 'Hayır' duruşunu ortaya koymuş ve bu noktada bir propaganda yapacağını beyan eden başka bir siyasi 'Tamam buyur gel, salonda yap' diyor. Sizin çifte standardınızı da size göstereceğiz."
Bakan Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmak istenmesine yönelik eleştirilerine de cevap vererek "Milletin nüfus orantısına göre temsil olması gerekir. Parlamenter sistemi savunuyor ama parlamenter sitemin kökünü, ne yaptığını bilmiyor." görüşünü kaydetti.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplantının ardından bir taksi durağını ziyaret etti. Taksicilerle bir süre sohbet eden Kılıç, durakta çalan telefona bakarak istenilen yere taksi gönderdi. Telefonda Bakan Kılıç ile konuştuğuna inanamayan müşteri, bir süre şaşkınlığı gizleyemedi.