BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ AYDIN’DA

08 Mart 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kendilerini geliştirmeleri için gençlere ve sporculara imkan sağlamanın temel hedefleri olduğunu söyledi.

 Bakan Çağatay Kılıç, çeşitli temas ve toplantılara katılmak üzere gittiği Aydın’da ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç'a, Vali Ömer Faruk Koçak kentteki yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Burada 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkati çekti.

Bakan Çağatay Kılıç, "Vatandaşlarımız, halk oylaması yoluyla önümüzdeki süreçte Cumhuriyetimizin bundan sonraki yönetim modeli olarak bizim önerdiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi konusunda bir karar verecek, bu konuda çalışmalara devam ediyoruz" dedi.
Aydın'ın tarım ve turizmde önemli potansiyeli bulunduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Gençlerimizin ve sporcularımızın kendilerini geliştirmeleri için onlara imkan sağlamak bizim temel hedefimiz. Mahallelerde yer alan spor tesislerinin sayısını arttırıyoruz. Futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bir arada olduğu küçük spor kompleksleri yapıyoruz. Hedeflerimden biri de Aydın'a dört başı mamur bir gençlik kampını kazandırmak. Coğrafi yapısı, iklimi ve vatandaşların misafirperverliğiyle bir gençlik kampının burada çok verimli olacağı düşüncesindeyim. İl merkezinde olan stadyum bildiğim kadarıyla 8 bin kapasiteli. Tabii yılların getirdiği bir yıpranma söz konusu. Yerel dinamiklerin, spor tesislerinin düzenlemesi konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm dünyada bu iş böyle yapılıyor."
Ziyaret sırasında Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Bakan Çağatay Kılıç'a efe heykeli hediye etti.