BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ; "KILIÇDAROĞLU GİZLİ 'EVET'Çİ, ÇAKTIRMIYOR"

15 Mart 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir radyo programında 'Bu sistem gelirse cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden olur. Kıyamet o zaman kopar' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, zaten bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Kılıçdaroğlu gizli 'evet'çi, çaktırmıyor çünkü bu kadar güzel anlatılırdı" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen "Genç Kürsü" programı kapsamında "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Tartışalım" etkinliğinde gençlerle bir araya geldi.

Programda konuşan Bakan Çağatay Kılıç, halk oylaması sürecinde Türkiye'nin çok önemli bir siyasi dönemden geçtiğine işaret etti.
Anayasa değişikliği tekliflerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinden gerçekleştiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"Sayın Kılıçdaroğlu ne diyor? '15 yıldır iktidarsınız sizin önünüze engel çıkaran mı var? Yapsaydınız onu bunu.' Sayın Kılıçdaroğlu, sen herhalde Türkiye'de yaşamıyorsun. 367 garabetini kime çıkardılar? 27 Nisan e-muhtırası kime çıktı? Kapatma davası kime açıldı? Daha sonra yargı kullanılarak bir yargı darbesiyle kim götürülmeye çalışıldı. 15 Temmuz gecesi bu millete FETÖ terör örgütünün başını çektiği hainler darbe yapmaya kalktı. Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu zaman yürüyen merdivene tersten bindi, hatırlıyor musunuz? Herhalde Türkiye'yi görmüyordu başka yere bakıyordu."
Bakan Çağatay Kılıç, yaklaşık bir aydır vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini neden istediklerini gerekçeleriyle anlattıklarını anımsattı.
-
"Kılıçdaroğlu gizli 'evet'çi, çaktırmıyor"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir radyo programındaki sözlerine değinen Bakan Çağatay Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Ne dedi orada? 'Bu sistem gelirse cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden olur. Kıyamet o zaman kopar' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, zaten bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Kılıçdaroğlu gizli 'evet'çi, çaktırmıyor çünkü bu kadar güzel anlatılırdı. 7 seçim kaybedip hala koltukta oturan bir kişi, bir genel başkan. Ne diyor? 'Sistem tek adamlık getiriyor.' Mübarek sen o koltuğa oturdun kalkmıyorsun. Seçim kaybediyorsun gene oturuyorsun. 'Şu oyu alırsam bırakacağım' diyorsun onu da yapmıyorsun. Milletten yüzde 52 oy almış Sayın Cumhurbaşkanımız tek adam oluyor öyle mi? Geçin bunları."