BAKAN KILIÇ, KAPAKLI SAMSUNLULAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

15 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan adayı Ömer Karadeniz ile Kapaklı Samsunlular Derneği'ni ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yerel yönetimlerin önemine işaret ederek, "Biz şu anda yerel seçim çalışması yapıyoruz ama olay yerel seçim olmaktan çıktı fakat yerel seçim olarak bakarsak, Ak Parti belediyeciliğinin ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki sizler Ak Parti belediyeciliği ile tanışmak ve onunla yürümek istiyorsunuz. O zaman 30 Mart'ta sandıkta cevabı vereceksiniz" dedi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan adayı Ömer Karadeniz ile Kapaklı Samsunlular Derneği'ni ziyaret etti.
 
“30 MART’TA SANDIKTA CEVAP VERECEKSİNİZ”
Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, seçim çalışmalarına değinerek şöyle konuştu: 
"Biz şu anda yerel seçim çalışması yapıyoruz ama olay yerel seçim olmaktan çıktı fakat yerel seçim olarak bakarsak, Ak Parti belediyeciliğinin ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki sizler Ak Parti belediyeciliği ile tanışmak ve onunla yürümek istiyorsunuz. O zaman 30 Mart'ta sandıkta cevabı vereceksiniz." 
 
Hükümet olarak sorumluluklarına atıf yapan Bakan Kılıç, "Bizim merkezi hükümet olarak üstümüzde sorumluluklar var. Yerel yönetimin üzerinde sorumluluklar var ancak beraber olduğumuzda, koordineli bir şekilde bunu götürdüğümüz zaman, o zaman çok daha büyük başarılar elde ediyoruz. Çok daha güzel hizmetler yapıyoruz" diye konuştu.
 
"AK PARTİ HÜKÜMETİ HERKESE EŞİT DAVRANIYOR"
İller Bankası tarafından yerel yönetimlere ödenen katkı payının, eşit olarak ödendiğini hatırlatan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
 
"Hükümetlerimiz döneminde yerel yönetimlere iller bankasından bir katkı payı ödenir. İller bankasından ödenen katkı paylarındaki kesinti oranı belli bir miktarla sınırlandırılmıştır ve her belediye için eşittir. Yani AK Parti belediyeleri daha fazla alıyor diye bir şey yok. Bütün belediyeler eşit. Biliyorsunuz yaz döneminde hiç kesinti yapılmıyor bütün katkı payını alıyorlar. İşte bu Ak Parti hükümetlerinin ve Ak Parti belediyeciliğinin de farkı. Biz herkese eşit davranıyoruz ve herkesin kaynakları da eşit."
 
Yerel yönetimlere verilen kaynakların verimli bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizen Bakan Kılıç, "Verilen kaynaklardan yapılacak olan hizmetlerden sizler faydalanıyorsunuz ama verilen kaynağı verimli bir şekilde kullanmak, doğru şekilde kullanmak da gerekiyor.
Kullanmadığınız zaman da doğru belediyecilik yapamıyorsunuz. İşte biz belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini, hem Türkiye'de gösterdik hem dünyaya da örnek olduk. Ondan dolayı sizden rica ediyorum, 30 Mart'ta ilçenizi Ak Parti belediyesi ile tanıştırın" ifadelerini kullandı.