KILIÇDAROĞLU’NA TEK ADAM YANITI

26 Mart 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇağatayKılıç, "Yahu 7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan dünyadaki tek genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Türünün tek örneği olması hasebiyle tek adamdır. Recep Tayyip Erdoğan, genel seçim, yerel seçim, halk oylaması, bir de üzerine üstüne Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52 ile kazandı. Kim tek adam?" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, merkez İlkadım ilçesindeki Acem Tekkesinde esnaf ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

 
Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu eleştiren Kılıç, Avrupa'nın bazı ülkelerinde Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili halk oylamasının gündemi yoğun bir şekilde meşgul ettiğini bildirdi.
 
Kılıç, Avrupa kamuoyunda Türkiye'nin meselelerinin konuşulmamasını isteyenlerin diğer taraftan sürekli Türkiye'nin iç meselelerini konuştuğunu belirterek, "Siz sabah akşam Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve hükümeti hakkında konuşuyorsunuz. Sürekli orada manşetler atılıyor. Sürekli birtakım konular dile getiriliyor ve sürekli gündem Türkiye... Siz kendiniz Türkiye'yi konuşuyorsunuz sürekli." ifadesini kullandı.
 
Avrupa'da Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına diktatör benzetmesinde bulunulduğuna işaret eden Kılıç, "Siz bunu söylediğinizde Türkiye'de size karşı tepki olduğunu bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz. Siz bunu söylemekte serbestsiniz, biz size bununla alakalı olarak cevap verdiğimizde ne diyorsunuz? Alınganlık... Bize niye böyle diyorsunuz? Siz konuşuyorsunuz. Siz bize ağza alınmayacak kelimeler söylüyorsunuz. Siz bu ithamlarda bulunuyorsunuz. Ondan sonra neden cevap veriyorsunuz?" diye konuştu.
 
Kılıç, İsviçre'de bölücü terör örgütü tarafından yapılan etkinliğe değinerek, şu görüşlere yer verdi:
 
"İsviçre'de bir mitingde bir resim koydular. Ne diyorlar orada? Cumhurbaşkanımızın resmi yanında da bir silah işareti. Gördünüz mü? Orada ne yazıyor İngilizce, 'Erdoğan'ı öldür.' Bu nasıl bir yaklaşımdır? Bunun demokrasiyle fikir hürriyetiyle insanlıkla ne alakası var. Sonra çıkmış bize demokrasi dersi, hürriyet dersi vermeye kalkıyorlar. Haddinizi bilin. Bakıyorsunuz o resmin önünde toplanmış olan vatandaşlarla ilgili olarak ortada birtakım paçavralar var. Terörist başının resmi bir de terör örgütünün paçavraları var. İş meydana çıktı. Ondan sonra biz size 'siz terör örgütlerine destek veriyorsunuz, onlara alan açıyorsunuz' dediğimizde de 'niye bizi bunlarla itam ediyorsunuz' diyorlar."
 
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Bakan Kılıç, CHP'nin doğru olmayan bilgileri ortaya koyduğunu, cumhurbaşkanının meclisi fesih etme yetkisi olduğunu söylediklerini belirtti. Kılıç, "Meclisi bir kere fesih etmek diye bir şey yok. Yok ya böyle bir şey. Ne diyoruz? Erkenden bir şey olur da gitmek durumunda kalınırsa onunla alakalı bir yeniden seçim kararı alma yetkisi ama mecliste de aynı yetki var." ifadesini kullandı.
 
Kılıç, meclisin gücünü kaybettiği yönünde eleştiriler olduğuna değinerek, "Mecliste başkanlık divanının arkasında Gazi Mustafa Kemal'in bir söz vardır, 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.' Peki bunlar geçmiş yıllarda 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün Mecliste ve halk huzurunda milli iradenin sandıktan çıkan sonuca göre yaptılar mı? Hayır. Niye? Örnekleri var değil mi? Sizin sandıkta seçtiğiniz verdiğiniz oyla Meclise yansıyan farklı, hükümete yansıyan farklı. Bu mudur egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu? Hayır." diye konuştu.
 
Bakan Kılıç, Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in bir video yaparak internette yayınladığını anlattı.
 
Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Ne diyor biliyor musunuz? 'Hayır' diyor. Türkiye'deki demokrasiye sahip çıkın... Bak Sayın Özdemir, ben sana buradan sesleniyorum; sen Almanya'da seçilmiş bir milletvekilisin. Alman vatandaşlarının oylarıyla seçildin. Siz bize diyorsunuz ya kendi ülkenizde vatandaşlarınızla ilgili konulara girin. Ben de sana cevap veriyorum. Mecliste yaptığı konuşma hepimizin malumudur. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri geren, sıkıntıya sokan sözde Ermeni soykırımı tasarısıyla alakalı Alman Meclisinde yaptığın konuşmalar da çalışmalar da tüm dünyada malum. Videonda diyorsun ki 'Rahat olun biz sizi destekliyoruz.' Kendi kelimeleri. İşine bak. Git, Alman seçimiyle alakalı olarak Almanya'daki seçimlerle ilgili konuş. Onlarla ilgili konuş. Türkiye'ye karışma."
 
"Kim tek adam"
 Bakan Kılıç, Türkiye'de koltuk hırsı olanların olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 seçim kaybetmesine rağmen halen görevini sürdürdüğünü bildirdi.
 
"Yahu 7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan dünyadaki tek genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Türünün tek örneği olması hasabiyle tek adamdır." diyen Kılıç, şöyle devam etti:
 
"Recep Tayyip Erdoğan, genel seçim, yerel seçim, halk oylaması, bir de üzerine üstüne Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52'yle kazandı. Kim tek adam? 20 milyondan fazla seçmenin arkasında desteği var, gücü var. Sayın Kılıçdaroğlu sen kaç seçim kazandın? Sıfır. Girdiği her seçimde muhalif olup da ondan sonra koltuğunda oturan tek genel başkan. Ben CHP'li kardeşlerime üzülüyorum. CHP'ye oy veren kardeşlerimize üzülüyorum. Böyle bir genel başkana katlanmak zor iştir."
 
Kılıç, 15 Temmuz'da aziz milletin hainlere izin vermediğini ve darbeci hainleri tarihe gömdüğünü vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
"Şimdi diyorlar ki 15 Temmuz gecesinden sonra Türkiye'de olağanüstü hal ilan ettiniz, bu kadar, şu kadar memur çıkardınız. Almanya eskiden batı ve doğu olarak ikiye ayrılmıştı. Sonra birleştiler. Birleşince ne oldu? Batı Almanya doğu Almanya diye birleşince Federal Almanya Cumhuriyeti tek ama şimdi iki unsur var. Doğu Alman tarafından görev yapmış memurlardan 500 binden fazla memurun işine son verdiler. Göreve başlatmadılar. Niye biliyor musunuz? Avrupa Birliği Müktesebatında da var, Avrupa Müktesebatında da var. Devlet çalışan memurundan kendisine sadakati arar. Şimdi ne diyor Almanya? Ben bunların bize sadakat göstereceğinden emin değilim. İşine son veriyor. 500 binden fazla. Ülkesine ihanet eden, darbe yapmaya kalkanların, sivil masum vatandaşlara silah çekenlerin yanında olanları biz nasıl tutacağız bu devlette? Herhalde ki işine son vereceğiz ama hukukla. Biz hukukla yapıyoruz."