"İZMİR SPORTİF ANLAMDA DAHA FAZLA SESİ DUYULMASI GEREKEN BİR ŞEHİR”

04 Nisan 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İzmir, gerçekten sportif anlamda Türkiye'de daha fazla sesi duyulması gereken bir şehirdir, sadece Türkiye'de değil, uluslararası anlamda da" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir’in, sportif anlamda Türkiye'de de uluslar arası anlamda da daha fazla sesinin duyulması gereken bir şehir olduğunu söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, İzmir programı kapsamında Altınordu'nun Torbalı'daki Metin Oktay Tesisleri'ni ziyaret etti. Burada Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve 14 yaş altı takımı oyuncuları tarafından karşılanan Kılıç, oyuncularla tek tek tanışarak, Özkan'dan tesisler hakkında bilgi aldı.
Bakan Çağatay Kılıç, 17 yaş altı takımının antrenmanını takip edip, 3 penaltı atışı kullandı. Atışlardan birini golle sonuçlandıran Bakan Çağatay Kılıç'a, Altınordu'nun Alt Yaş Milli Takımları'nda mücadele eden 32 futbolcunun imzasının bulunduğu forma hediye edildi.
Daha sonra Konak Meydanı'na geçen Bakan Çağatay Kılıç, meydandaki çocuklarla fotoğraf çektirip, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı makamında ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, çıkışta bir engelliyle sohbet ederek, satranç seti hediye etti.
Daha sonra İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nda (İZVAK) kentteki spor kulüplerinin başkanları ve yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kulüp başkanlarıyla yaptıkları toplantıda İzmir'deki yerel ölçekte hayata geçirilecek, adımları atılan, kazmaları vurulan ancak sonra durdurulan projelere devam etme konusunda iradelerini ortaya koyduklarını belirtti.
İzmir'de yapılacak statlar
Kulüp temsilcileriyle futbol statlarının inşaatları ile ilgili son durumu değerlendirdiklerini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"Bu kararlılığımızı bir kez daha dile getirdik. Teknik konuların dışında yapılacak çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlemesi, bunların önünde engel oluşturulmaması konusundaki ortak fikir paylaşıldı. Şu anda devam edecek Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statlarının değerlendirmelerini yaptık. Alsancak Stadı için 28 Nisan ihale günüdür. Burada tarihinden gelen yapısını ve tarihinden gelen önemini ileriye taşıyacak yeni bir spor tesisinin kazandırılması üzerine bina ettik çalışmalarımızı. Sadece futbola değil, aynı zamanda farklı branşlara ve aynı zaman bizim bürokrasimizin de hizmet alanı olarak kullanabileceği toplu bir alan dizayn edildi."
Karşıyaka ve Göztepe statları
Bakan Çağatay Kılıç, Karşıyaka Stadı'nın temelinin atıldığını, belli bir noktaya getirildiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerin altında olup da görülmeyen bir çok imalatlar hayata geçirildi, ciddi bir çalışma zaten yapıldı. Göztepe ile alakalı olarak, yapılan yeni çalışmalar özellikle mimari alanda ortaya konan yeni projeler, tekrar masaya yatırıldı ve kararlılıkla yol yüründü. Önümüzdeki dönemler içerisinde hızlı bir şekilde İzmir'de bu güzel tesisleri ve İzmir'in spor tarihine yakışır bir şekilde geleceğe taşıyacak tesisleri İzmir'e kazandırılması konusunda kararlılığımızı bir kere daha gündeme getirdik. Yarın sayın Başbakanımız da İzmir milletvekilidir aynı zamanda, İzmir'de olacaklar. Bu konulara ilgili kendisiyle bir çok kereler görüştük, kendilerinin talimatları oldu ve bu şekilde ilerledik. İnşallah önümüze engel çıkmadığı sürece, kısa sürede toparlayacağız."
Sportif yatırımlar
İzmir'de olimpik bir havuz projesinin devam ettiğini, bunu İzmir'e kazandırma noktasında son noktaya geldiklerini ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e kazandırılması konusunda talimatları olduğu bir spor salonu ile ilgili yoğun bir mesai harcadıklarını anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Biz, bazı kesimlerin algı olarak ortaya koymaya çalıştıkları algının aksine İzmir'deki spor yatırımları konusunda çok yol kat etmek istedik, bununla ilgili adımları attık, kararlı bir şekilde attık. Önümüze bir takım engeller çıktı, şimdi onlar, inanıyorum ki tekrarlanmayacak. Kararlığımız daha da artmış durumda. Çünkü biz vatandaşına hizmet eden bir siyasi gelenekten geliyoruz."
Bakan Çağatay Kılıç, olimpik yüzme havuzunun Atatürk Stadı'nın etrafında bulunma ihtimalinin çok yüksek olduğunu, salonu da şehrin farklı bir bölgesinde yapma düşüncesi taşıdıklarını aktardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım gibi kendilerinin de kararlı bir şekilde yollarına devam ettiklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Yolumuza yürüyerek değil, koşarak devam edeceğiz. İzmir, gerçekten sportif anlamda Türkiye'de daha fazla sesi duyulması gereken bir şehirdir, sadece Türkiye'de değil, uluslararası anlamda da. İnşallah bunun altyapısıyla alakalı Türkiye'nin geri kalanında nasıl bunu başardıysak, Türkiye'de altyapının devrimini sessizce inşa ettiysek, İzmir'de de bunu başaracağız" diye konuştu.
İzmir'in inşaatlar için iklim avantajının bulunduğunu ve 12 ay çalışılabileceğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, bu nedenle stat inşaatlarının 400 gün civarında tamamlanabileceğini anlattı.

Bakan Çağatay Kılıç, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve STK temsilcileriyle bir araya geldi

Kentteki programı kapsamında Konak ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Bakan Çağatay Kılıç, eşi Eda Kılıç ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir kafeteryada oturdu, Kordon’a giderek, bir süre İzmir Körfezi’ni izledi.

Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra Atatürk Stadı Hakem Seminer Salonu’nda İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti iktidarı olarak 15 yılda amatör sporlara ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bu alanda önemli atılımlar olduğuna dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, tüm Türkiye'de bu yatırımlar büyük bir hızla sürerken İzmir'de bir takım engellemelerle karşılaştıklarını anlattı.

Bakan Çağatay Kılıç, tüm engellemelere rağmen İzmir'de Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statlarını yapmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, "Türkiye’de bir çok ilimizde ve bölgemizde inşa ettiğimiz ve hizmete sunduğumuz statların yanında İzmir’de sürekli bir takım engellerin çıkartılması sonucu bir türlü yol alamadık. Bunda bizim iktidar olarak bir eksiğimiz yok. Bir kere İzmir’deki statlarla alakalı talepler kentten geldi. Konsensüsten gelen talepler.. Bu birlikteliklere karşı İzmir’de bir takım ters sesler çıkıyor. Yeni bir sürece girdik, Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statlarına karşı biz eskisinde daha da kararlı bir şekilde yürüyoruz. Alsancak için 28 Nisan’da ihaleye çıkıyoruz. Yeni yapılacak statların tribün altlarına amatör sporlar için salonlar yapacağız. Bir de 'Alsancak’ı yıkıyorlar, yerine AVM yapacaklar' dediler. Bunu ortaya atanlar özür dilemeli, doğru olmayan şeyleri ortaya atarak insanları yanıltmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç'ın İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri buluşmasına AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya da katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonundaki "Genç Kürsü" etkinliğinde üniversite öğrenceleriyle bir araya geldi.