“1,5 YILDA 1800 MAHALLE TİPİ SPOR TESİSİ YAPTIK”

12 Nisan 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son 1,5 yıl içinde futbol, basketbol ve voleybol branşının yapıldığı 1800 "mahalle tipi kompleksler" inşa ettiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son 1,5 yıl içinde futbol, basketbol ve voleybol branşının yapıldığı 1800 "mahalle tipi kompleksler" inşa ettiklerini söyledi.

Çekmeköy'de Alemdağ Kültür Merkezi'nde amatör kulüpler yöneticileri ve sporcularıyla bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son 15 yılda çok büyük atılımlar gerçekleştirdiği belirtti.
Yapılan spor tesislerinin sayısının hızla attığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Son 1,5 yıl içinde, 35'e 50 metre halı saha yanında basketbol ve voleybol sahası yer alan 'mahalle tipi kompleks' olarak adlandırdığımız 1800 tesis yaptık. Bu tesislerin 920'si bitti, geri kalanın inşası devam ediyor. Bunların inşası da yaz döneminde bitecek. Okul tatilinde Türkiye'nin dört bir yanında bu tesisler hizmette olacak. Aileler, çocuklarının spor ve sosyal aktiviteler içinde olduğunu görebilecek. Gençler bu tesisleri kullanabilecek" ifadelerini kullandı.
Çekmeköy'de bulunan statla ilgili konuşan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu stat bakanlığımızca inşa edilmiş. O stadın da toparlanması lazım. İnşallah onu da bu yaza yetiştireceğiz" diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Çekmeköy'de binicilik kulüplerinin çok olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Binicilik bizim hem geleneksel hem de ulusal ve uluslararası alanda çok daha fazla sporcunun olması gereken bir branşımız. Binicilik kulüplerinin ayrı şekilde desteklenmesi için bir çalışma başlatacağız. Kendim de binici olduğum için biraz bu işleri bilirim. Binicilik gerçekten çok farklı bir branştır. Ata sporumuz olduğunu da düşünürsek, bunu farklı noktalara taşımamız gerekiyor. İnşallah bunu da Çekmeköy'de başarırız."
Daha fazla çalışmayla daha iyi noktalara gelineceğini aktaran Bakan Çağatay Kılıç, "Önceki yıllarda zor ve dar şartlar olduğunu bilirseniz şu anda gelinen noktayı çok iyi anlarsınız. En büyük şansımız Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi. Burada bulunan küçük kardeşlerimiz önümüzdeki dönemlerde ülkemizi daha fazla temsil edecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Çağatay Kılıç, organizasyonda kulüplerin yöneticileri ve sporcularının sıkıntılarını da dinleyerek sohbet etti.