BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ A HABER’DE SPOR GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

12 Nisan 2017

Bakan Çağatay Kılıç, geçmişte yaşanan bazı eksiklikler ve olumsuzlukları gidererek Formula 1 heyecanının yeniden Türkiye’de yaşanacağını bildirdi. Almanya’da Borussia Dortmund - Monaco maçı öncesi yaşanan terör saldırısını da kınayan Bakan Kılıç, Olimpik Lyon – Beşiktaş maçı öncesi Fransız yetkililerle görüşerek, takımımızın güvenliğinin sağlanması noktasında garanti vermelerini istediğini söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçmişte yaşanan bazı eksiklikler ve olumsuzlukları gidererek Formula 1 heyecanının yeniden Türkiye’de yaşanacağını bildirdi. Bakan Çağatay Kılıç, yarın oynanacak Olimpik Lyon – Beşiktaş maçı öncesi Fransız yetkililerle görüşerek, takımımızın güvenliğinin sağlanması noktasında garanti vermelerini istediğini söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, A Haber canlı yayınında spor gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
“Formula 1 yeniden Türkiye’ye gelecektir”
Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Formula 1’in yeni CEO’su Chase Carey'i kabulünde kendisinin de hazır bulunduğunu hatırlatarak, “Daha önce Formula 1’i Bernie Ecclestone yönetmişti. Onun döneminde dünya çapında baktığımızda Formula 1’de bir yorulma yaşanıyordu. Bu Türkiye’ye has olan bir şey değil sadece. Formula 1’in genel anlamda yönetimi iyi değildi. Bu iyi olmayan yönetiminden dolayı bizde de bazı sıkıntılar yaşanmıştı” dedi.
İki aydır Formula 1’in uluslararası bir grubun yönetimine geçtiğini, yeni yönetimin de Türkiye’de yeniden Formula 1’in düzenlenmesi konusunda bir isteği olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle dedi:
“Sayın cumhurbaşkanımızın talimatları oldu, sayın başbakanımızın da bu kabulden sonra bir talimatları oldu. Hem Türkiye’nin şartlarına uygun bir şekilde düzenlenmesi noktasında hem de Formula 1’in en iyi şekilde Türkiye’de yapılması noktasında ümit ediyorum ki Formula 1 yeniden Türkiye’ye gelecektir. O geçmişteki eksiklikler ve bazı yaşanan olumsuzlukları gidererek, İstanbul Park’taki o heyecanı daha üst seviyede yaşayabileceğimiz bir organizasyonu gerçekleştireceğiz.” 
“Teröre karşı hep beraber mücadele etmek zorundayız”
Almanya’da dün Borussia Dortmund - Monaco maçı öncesi yaşanan terör saldırısını kınadı. Bakan Çağatay Kılıç, saldırı sonrası olayla ilgili bilgi aldığını dil getirirken, “Çünkü malum bizim de orada oynayan futbolcu kardeşlerimiz var. Bunun haricinde de bir spor müsabakası öncesi vatandaşların durumu ile ilgili bilgi aldık. Çok şükür çok ciddi bir yaralanma olmadığını öğrendik” dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, dünyanın her yerinde maalesef böyle terör saldırıları olabildiğini kaydederek, “Bu saldırıyı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bunlar insanlık dışı saldırılardır. Bunlar, katillerin, terör örgütlerinin yaptığı saldırılardır. Bunlara karşı beraber mücadele etmek durumundayız. Yani Türkiye’de olduğu zaman böyle, Fransa’da olduğu zaman şöyle, Almanya’da olduğu zaman böyle olmaz. Bunun ‘ama’sı yok. Saldırı nerede olursa olsun teröre karşı beraber durmak zorundayız” diye konuştu.
“Beşiktaş’ın güvenliği konusunda Fransız yetkililerden garanti istedim”
Bakan Çağatay Kılıç, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın Beşiktaş’ın Fransa’da Olimpik Lyon ile karşılaşacağını hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Ben oradaki resmi makamlarla temasa geçip takımımızın güvenliğinin en üst seviyede sağlanıp onlardan bu noktada garanti vermelerini istedim. Onlar da yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını bildirdiler. Çünkü teröre karşı ancak beraberce ‘dur’ diyebiliriz. Biz Türkiye’ye gelen misafirlerimizi nasıl en güvenli şekilde ağırlıyorsak ki; yakın zamanda Erzurum’da EYOF 2017’de ağırlamıştık. Bu yaz da inşallah İşitme Engelliler Olimpiyatı nedeniyle Samsun’da ağırlayacağız. Aynı şekilde Fransız yetkililerinin de güvenliği sağlayarak, takımımızı ve taraftarlarımızın en iyi şekilde ağırlanmasını bekliyoruz.”