BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN AVRUPAYA UYARI: "ÇİFTE VATANDAŞLIĞI İPTAL ETMEKTEN BAHSEDİYORLAR; DİKKAT EDİN, BUNLAR DOĞRU İŞLER DEĞİL"

22 Nisan 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Avrupa’dan birileri diyor ki 'hayır' diyenlerin de hakkının korunması lazım. Siz işinize bakın. Önce ülkelerinizde yaşayan vatandaşlarımızın haklarına dikkat edin. Oturma izinlerini, çifte vatandaşlığı iptal etmekten bahsediyorlar. Bundan bahsedenlerin ne kadar demokrat olduklarını gördük. Dikkat edin, bunlar doğru işler değil. Yanlış işler" dedi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 16 Nisan referandumu sonrasında Samsun’da ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretinde bulundu. Kavak'ta partilerle bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç, Samsunlulara halk oylamasına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Bakan Çağatay Kılıç, “Yoğun tempo içerisinde, gece gündüz demeden, özellikle kadın kollarımız ve gençlerimiz kapı kapı gezdiler. Kavak’ta çok şükür güzel bir sonuç aldık. Samsun genelinde de çok güzel bir sonuç aldık. Şunu bilin tüm Türkiye Samsun’u konuşuyor. Bu anlamda başımızın dik bir şekilde mecliste, bakanlar kurulunda, MKYK’da başımızın dik yürümesinden dolayı hepinizden Allah razı olsun. Bunu siz başardınız. Tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

"Ülkemizde gözlemcilik yapanlar siz önce hangi paçavra ile resim çektirdiğinize bakın"
Halk oylamasında Türk milletinin sandığa giderek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine "evet" dediğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "YSK’da itirazlar reddedilmiştir. YSK’nın kararları yoruma açık değildir. Vatandaşımızın sandıkta verdiği cevap açık ve nettir. Demokrasilerde yüzde 50’nin üzerindeki kararlarla bu iş kapanmıştır. Geçmişte yapılan referandumlara bakalım. Halk oylaması sonucunda siyasi yasağı olanların yasağı, çok az bir farkla kaldırıldı. Yasağı kalkanlar Başbakan, Cumhurbaşkanı, parti genel başkanı oldu. Çok az fark diye kimse demesin. Sonuç ortadadır. ABD’de, İngiltere’de, Fransa’da örnekleri var. Ülkemizde gözlemcilik yapanlar siz önce hangi paçavra ile resim çektirdiğinize bakın.  Terör örgütünün paçavrasını almış resim çektiriyorsun sonra Türkiye’ye gelip tarafsızım gözlemcilik yapacağım diyorsun. Hadi canım sen de. Üzücü olan da şudur; bunların yanına takılan bir ana muhalefet var. Sandıktan çıkan sonucu tanımıyorum diyerek vatandaşa hakaret eden ana muhalefetin de bunların peşine katılmasına şaşırmamak gerek.”
"Millete göbeğini kaşıyan adam gözüyle bakmayı bırakın artık"
Referandumun ardından 'AK Parti öz eleştiri yapmalıdır' diyenlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç şunları söyledi;
"Biz öz eleştirimizi yaparız. Bunu söyleyenler siz kendi özeleştirinizi yapın. Siz bu işin neresinde durdunuz? Sandıkta sonuç belli. Millete göbeğini kaşıyan adam gözüyle bakmayı bırakın artık. Bu millete güvenin. Bu millet feraset sahibidir. Bu millet aziz bir millettir. Bu millet kararını vermiş 15 Temmuz gecesi de FETÖ Terör Örgütünün başını çektiği darbecileri deliklerine sokmuştur. Bunu da söylemeyenlerin kusura bakmasınlar şöyle bir aynaya baksınlar sizim yanımıza yanaşmasınlar. FETÖ Terör Örgütüdür diyemeyenlerin bizim yanımızda yürüyecekleri yol yoktur. FETÖ Terör Örgütüdür. Bizim terör örgütleri ile mücadelemiz her zaman olduğu gibi sonuna kadar kararlı bir şekilde devam edecektir."
"Yaptığımız işlerde ayrım yapmıyoruz"
AK Parti olarak hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç; "Bugüne kadar AK Parti'ye oy verenlere hizmet ettik, vermeyenler hizmet etmedik diye bir ayrım mı oldu? Yaptığımız işlerde ayrım yapmıyoruz. Bundan sonra da böyle olmayacak. Çünkü biz bu milletin geleceğe taşınması için emek sarf edeceğiz. Gidip de vatandaşlık hakkını kullanan fikrini ortaya koyan oy kullanan, kullanmayan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
"Çifte Vatandaşlığı iptal etmekten bahsediyorlar; dikkat edin, bunlar doğru işler değil"
AGİT raporunu da eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, "Avrupa’dan birileri diyor ki Hayır diyenlerin de hakkının korunması lazım. Siz işinize bakın. Biz neleri korumamız  gerektiğini gayet iyi biliriz. Siz önce kendi ülkelerinizde yaşayan bizim vatandaşlarımızın haklarına dikkat edin. Oturma izinlerini, çifte vatandaşlığı iptal etmekten bahsediyorlar. Bundan bahsedenlerin ne kadar demokrat olduklarını gördük. Hani demokrasi vardı? Ben buradan onlara sesleniyorum. Dikkat edin, bunlar doğru işler değil. Yanlış işler. Nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın terörün her türlüsünü de lanetliyoruz. Bizim terörle, teröristlerle işimiz olmaz. Bizim huzurla, birlik beraberlikle, güzel işlerle işimiz olur." ifadelerini kullandı. 
"Milletle beraber olmayan, bu milletin değerlerini kabul etmeyenler başarıya ulaşamaz" 
Seçimin bittiğini, milletin sonucu belirlediğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Önümüzdeki dönemde yapılacak daha çok işimiz var. Bizim 2023’te dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz var. Yoğun çalışacağız. İşimiz çok. Kafa bulandırmaya çalışanlar var. Bizim milletimiz bu insanlara prim vermez. Milletle beraber olmayan, bu milletin değerlerini kabul etmeyenlerin başarıya ulaşma ihtimali yoktur. Çok emek verdiniz, çaba sarf ettiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ama bizde bir söz vardır; ‘durmak yok yola devam’" dedi.