BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ŞANLIURFA’DA

06 Mayıs 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Son dönemde ciddi başarılar elde ettik, inşallah birçok branşta başarılarla sportif anlamda yolumuza devam edeceğiz." dedi.

 Çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.  Bakan Çağatay Kılıç, Şanlıurfa Valiliği ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte gençlere ve sportif tesislere son 2 yılda 1 milyon liradan fazla yatırım yaptıklarını ifade etti.

Atatürk Barajı kıyısına, bölgeye hitap edebilecek kapasitede büyük bir kamp merkezinin kurulmasının planlandığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, özellikle su sporlarına yönelik özel çalışmaların yapılacağını dile getirdi.
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin farklı branşlarda önemli başarılara imza attığını vurgulayarak şöyle devam etti:
"Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ciddi başarı gösteren güreş takımımız, altın madalya aldı, iki bronz madalyamız var. Kadınlar kategorisinde de altın madalya aldık. Bugün de grekoromen takımımız mindere çıkıyor onları da yakından takip ediyoruz. Eskrim ve bilardo da önemli bir başarı elde ettik. Karatede de devam eden Avrupa Şampiyonası var, orada da milli takımlarımız büyük başarıların peşinde. Önümüzde İslam Oyunları var, kardeşlerimiz hazırlık içerisindeler. Yelkencilerimiz de güzel başarılar elde etti. Son dönemde ciddi başarılar elde ettik, inşallah birçok branşta başarılarla sportif anlamda yolumuza devam edeceğiz."
"Şanlıurfa’da yurt ihtiyacı yok"
Şanlıurfa’da üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacının giderildiğini ve şu anda herhangi bir ihtiyacın olmadığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Kredi Yurtlar Kurumu olarak Şanlıurfa’da hayata geçirdiğimiz yurtlarla gördüğümüz kadarıyla yüksek öğrenimde barınma konusunda herhangi bir eksiğimiz yok. Şu anda uzun süre hizmet veren ama halen hizmet verebilecek durumda olan yurtlarımızı yenileme çalışmalarına başlayabiliyoruz. Şanlıurfa Kredi Yurtlar Kurumunun yatırımları konusunda iyi bir noktada olan bir ilimiz. Gençlik projeleri kapsamında Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları projelere 1 milyon 200 bin liradan fazla bir destek sağladık. Bu artarak devam edecek. Türkiye’nin belki de en genç illerinden biri olması nedeniyle bizim yatırımlarımızın en yoğun olduğu illerin başında geliyor" ifadelerine yer verdi.
"Şanlıurfa teröre prim vermez"
Şanlıurfa’nın devletinin yanında olan ve teröre asla prim tanımayan bir il olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "16 nisan referandumuyla, ülkemizin geleceğinin, yeni hükümet sisteminin desteklenmesi konusunda Şanlıurfa gerçekten çok büyük bir destek verdi. Şanlıurfa halkına çok teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın yatırımlar konusundaki talimatlarını almış durumdayız. Gece gündüz çalışıyoruz. Sayın başbakanımızın bu noktada takipleri var. Şanlıurfa aynı zamanda siyasette en üstte temsil edilen illerden birisi. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yoğun bir çalışması var. Şanlıurfa ile ilgili bizi ne kadar yoğun bir şekilde takip ettiğini de sizlere hatırlatmak istiyorum. Şanlıurfa’da ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast edenlere asla fırsat verilmeyen bir ilimizdir. Bununla ilgili de Şanlıurfalı kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum. Şanlıurfa ülkemizin birliğine kast edenlerin tutunamadıkları, yer bulamadıkları özellikle devletinin, bayrağının yanında durmuş olan Şanlıurfa’nın da bu anlamda çok ayrı bir yeri vardır" şeklinde konuştu.
Vali Güngör Azim Tuna da ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Bakan Çağatay Kılıç'a, Balıklıgöl tablosu hediye etti. Ziyarete TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin de eşlik etti.  Bu arada Bakan Çağatay Kılıç, tarihi Balıklıgöl yerleşkesini de ziyaret ederek, balıklara yem attı.