GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

15 Mayıs 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın öncülüğündeki, Bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç ‘’ Aziz Atatürk, bu vatanın hürriyeti için mücadele ateşini Samsun'da yaktığınız günün hatırasını, bütün coşkusu ve ihtişamıyla ruhumuzda yaşatıyoruz” dedi.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Gençlik Haftası, yurt genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

 Anıtkabir’deki törene, Bakan Çağatay Kılıç, Bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler katıldı. Heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi.
Bakan Çağatay Kılıç’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet fotoğraf çekiminden sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir özel defteri’ni imzalayan Bakan Çağatay Kılıç, deftere şunları yazdı:
 “Aziz Atatürk, bu vatanın hürriyeti için mücadele ateşini Samsun'da yaktığınız günün hatırasını, bütün coşkusu ve ihtişamıyla ruhumuzda yaşatıyoruz. Büyük milletimizle omuz omuza yürüttüğünüz istiklal mücadelesinin eşsiz mirasına ve milli değerlerimize gençlerimiz en iyi şekilde sahip çıkacaktır. Böylesi bir gençliğin iradesi ve tükenmeyen gayreti ile Türkiye'mizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin aydınlattığı geleceğe taşıyacağız. Manevi huzurunuzda bulunduğumuz hususi gün vesilesiyle sizi, silah arkadaşlarınızı, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun."”