BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ GENÇLERLE BİRLİKTE TBMM BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

18 Mayıs 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde 81 il ve KKTC’den gelen temsilci gençler ve sporcularla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen gençlik temsilcileri ve sporcular, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası  kutlamaları çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti.  

TBMM Tören Salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Bakan Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde belki de en önemli duraklardan birisinde olduklarını dile getirerek, "Gazi Meclisimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Meclisin içindeyiz." dedi. 
TBMM'nin, 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye, devlete ve tüm değerlere ihanet eden ve FETÖ'cülerin başını çektiği darbecilerin saldırısına uğradığını ve tam anlamıyla gazi olduğunu anlatan Bakan Çağatay Kılıç, gençlere seslenerek, "15 Temmuz gecesi, bu gazi Meclise, yüce Meclise yapılan saldırının izlerini görün ve bunların bir daha yaşanmaması için ne kadar çok çalışmamız gerektiğini hatırlayın." diye konuştu. 
Meclis Başkanı Kahraman'ın, o gün, milletvekilleriyle birlikte en dik duruşu sergilediğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhuyla geleceğe yürümekte kararlı olduğunu vurguladı.
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün Meclis Genel Kurul salonunda yazılı olduğuna dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Bu aziz millet 16 Nisan günü yapılan halk oylamasıyla, bu sözün tam anlamıyla yerine gelmesi için de kararını vermiştir." dedi.
Referandum ile gençlerin milleti temsilen Mecliste bulunmalarının önündeki her engelin kaldırıldığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin bunu en iyi şekilde kullanacağına inandığını söyledi.
Bakan Çağatay Kılıç, "Şunu unutmayalım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim ilk devletimiz değildir ama Allah'ın izniyle son devletimiz olacaktır ve ilelebet payidar olacaktır. İşte içinde bulunduğumuz TBMM, bunun en önemli teminatlarından birisidir. Meclisimiz her zaman dünyadaki saygın yerini ve dünyadaki meclisler arasındaki ayrıcalıklı yerini ilelebet korumaya devam edecektir." diye konuştu.
Kabulde yaptığı konuşmaya "Merhaba gençler." diye başlayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, "En gençlerinizden biriyim. İnsan yaşlılığını kabul etmez. Mühim olan ruhun genç olması." ifadesini kullandı.
"İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır. Öğrenmeyi bırakan insan 80'inde de olsa 20'sinde de olsa yaşlıdır." sözünü anımsatan Kahraman, "Öğreneceğiz, öğrenmeye devam edeceğiz. Hangi yerde, hangi noktada, hangi yaşta olursak olalım." diye konuştu.
Kurtuluş Savaşı sırasında devleti yok etmek isteyenlere karşı milletin bir bütün olarak bir araya geldiğini ve buna fırsat vermediğini hatırlatan Kahraman, bunda emeği geçen herkesten Allah'ın razı olmasını dileyerek, bütün şehitleri minnetle ve şükranla andıklarını söyledi.
Türkiye'nin, köklü bir maziye sahip büyük ve güçlü bir devlet olduğunu belirten Kahraman, tarihe sahip çıkılması ve kimlik şuurunun bilinmesi gerektiğini kaydetti. Kahraman, "Milli şuurumuz olacak. Milli bütünlüğümüz olacak. Tarihimizi bileceğiz. Kendimiz olacağız. Biz olmalıyız. Kimliğimizle, mazimizle, inancımızla biz kendimiz olacağız. Fotokopi, mukayyit, taklitçi değil. Bir cihan devletinin varisiyiz, gelişiyoruz. Daha ötelere gideceğiz." görüşünü dile getirdi.
Ülkenin, 15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Kahraman, o gün kendi iradesiyle Meclisi açtığını anlattı. "Kaptanlar gemilerini terk etmezler, fareler terk eder. Benim milletim fare değil." diyen Kahraman, darbe girişimine karşı Meclisteki siyasi partilerin bir bütün halinde olduğunu ve demokrasinin özümsendiğinin bütün dünyaya gösterildiğini belirterek, ülkenin daha da ileri gideceğini vurguladı.
Kahraman, "Bizim Kurtuluş Savaşımızı yöneten başta Mustafa Kemal, silah arkadaşları, onunla beraber Samsun'a çıkan 19 subay, Anadolu'daki birçok kumandanımız ve bütün bir halkımız emperyalizme karşı durdu ve cihan devletinin devamı olarak devam ediyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Gençlerden Ecdada Mektup, 15 Temmuz Şehitlerine Mektup" yarışmasında 13-17 yaş kategorisinde birinci olan Abdullah Selman Pullu, 18-21 yaş kategorisinde birinci olan Keremhan Yaman ve 22-29 yaş kategorisinde birinci olan Ayşenur Karasu kürsüye çıktı. Karasu'nun mektubunu okumasının ardından, birinci olan gençler mektuplarını TBMM Başkanı Kahraman'a hediye etti.
Programın sonunda, Kahraman ve Bakan Çağatay Kılıç, gençler ve sporcularla birlikte Meclis Şeref Kapısı önündeki merdivenlerde toplu fotoğraf çektirdi.