BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ŞIRNAK’TA

23 Haziran 2017

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a giden Gençlik ve Spor bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bölücü terör örgütü katil bir örgüttür, taşerondur, maşadır ve aynı zamanda özellikle tüm bölgenin değerleriyle, inancıyla, gelenek ve görenekleri ile kavgalıdır" diye konuştu.

 Şırnak temaslarına Valiliği ziyaret ederek başlayan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin dışından getirilip Şırnak’a belediye başkanı yaptırılan, Türkiye'nin hiçbir tarafını bilmeyen, ondan sonra gidip çukur kazdırıp belediyenin bütün imkanlarını da çukur kazmak için de kullanan hainlerin en büyük dersini Şırnak halkının verdiğini söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’de bölücülüğün, ayrımcılık ve insanca yaşamanın önüne engel koymaya çalışan herkesin karşısında bu millettin duruşunun çok sağlam olduğunu dile getirirken, “Bölücü terör örgütü katil bir örgüttür, taşerondur, maşadır ve aynı zamanda özellikle tüm bölgenin değerleriyle, inancıyla, gelenek ve görenekleri ile kavgalıdır. Ne inancımız ile barışıktır ne kardeşliğimizi bilmektedir. Onların kuklası olan, onlara karşı sesini çıkartamayan, onların varlık sebebinden dolayı var olmak için ortada gezinen kendine sözde milletvekili diyen, bir siyasi parti olduğunu söyleyen o maşalar gelmişler, Meclis Genel Kurulunda yalanlar söylemişlerdir" şeklinde konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Halı sahalar, spor salonları kim yapıyor bunları? Bunları, o hainlerin itham ettikleri ve bu milletin öz be öz devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devleti yapıyor ve bunu şuanda yöneten siyasi iktidar yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları açıktır, Sayın Başbakanımızın direktifleri nettir, biz milleti ile devleti ile barışık bir yapıdayız. Bizim hiç kimse ile kavgamız olamaz. Hepimizi yaratan Allah aynı Allah'tır. Dolayısıyla bizim kimsenin inancıyla, kimsenin yaşantısıyla kavgamız olmaz. Biz severiz yaratılanı, yaradandan ötürü anlayışıyla yol yürürüz. Yürümeye devam edeceğiz. Hizmetlerimiz devam edecek." 
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada ise Şırnaklı vatandaşların terörle ve 15 Temmuz'da FETÖ ile mücadelede büyük başarılar elde ettiğini belirterek, "Biliyorum terör örgütü sizi çok tehdit etti. Hani çok demokratlar ya. Hep yalan bunlar. Bir tanesi kaçıp gitti niye kaçıp gitti? Ya yurt dışından buraya getirip belediye başkanı yaparlar sonra da gidip çukur açıyorlar ya da burada bir iş yapıp bir yerleri karıştırıyorlar, ihanet ediyorlar, sonra da kaçıyorlar. Nereye kaçarsan kaç bulacağız seni" ifadelerini kullandı.
Çocuklar ve gençlerden yoğun ilgi
Bakan Çağatay Kılıç, kendisine ilgi gösteren Şırnaklı çocuklarla da yakından ilgilenerek, onlara eşofman, futbol topu ve satranç takımı hediye etti. 
Şırnak Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, Şırnak’ta hizmete açılan spor tesislerinde de incelemelerde bulundu.
Şırnak’ta sporcularla yakından ilgilenerek, onlarla sohbet eden Bakan Çağatay Kılıç, çocuklarla basketbol da oynadı.
“Sadece 33 tesis için 2 milyon, olimpik havuz için 4 milyon TL harcadık”
Bakan Çağatay Kılıç, iftarda ise sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve şehit aileleri ile bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada, kentte yeniden imarın yanında spora da ağırlık verileceğine işaret ederek, son 1,5 yıl içerisinde 33 sahanın hizmete açıldığını anlattı. Bakan Çağatay Kılıç, hizmetlerin tüm hızıyla devam edeceğini belirterek, “Biz gençlerimizi sporla buluşturacağız. Hizmetler, bu evlatlarımız en iyi şekilde okusun, spor alanında gelişsin diye yapılıyor. Sadece 33 tesis için 2 milyon, olimpik havuz için 4 milyon lira harcadık. Devletimizin yaptığı hastane, yollar, okullar onları saymıyorum bile. Bunlar sizlerin vergileriyle hazineden sizlere hizmet olarak geri dönüyor" diye konuştu.