“İNŞALLAH SAMSUN'DA BUGÜNE KADAR ALDIĞIMIZ EN FAZLA MADALYAYI ALACAĞIZ''

17 Temmuz 2017

Samsun'da 18 Temmuz’da başlayacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin Oyunlarda 294 sporcu ile mücadele edeceğini belirterek, "İnşallah Samsun'da bugüne kadar aldığımız en fazla madalyayı alacağız, temennimiz bu" dedi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da 18 Temmuz Salı günü başlayacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin 294 sporcu ile mücadele edeceğini belirterek, "İnşallah Samsun'da bugüne kadar aldığımız en fazla madalyayı alacağız, temennimiz bu" dedi. 

Bakan Çağatay Kılıç, oyunlar öncesinde Samsun'da bir otelde basın toplantısı düzenledi.
Konuşmasına geçen yıl 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yaptığı darbe girişimini hatırlatarak başlayan Bakan Çağatay Kılıç, darbe girişiminden 3 gün sonra Samsun’da “1 yıl kala” organizasyonuna imza attıklarına işaret etti.
Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile halkımız meydanlara indi ve bu alçakları, beyinlerini 1 dolara o Pensilvanya'daki şeytana satmış olan hainleri tarihe gömdü, gök kubbeyi başlarına geçirdi" diye konuştu.
15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu oyunların Samsun ve Türkiye'nin elinden alınması için çok uğraşıldığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şunları aktardı:
"Oyunları Türkiye'den alıp başka bir ülkeye verme konusunda da çok az kalmıştı, başarmak üzereydiler. Çok şükür ki öyle olmadı. Onun için gerçekten çok büyük mücadele verilerek bu organizasyonun Samsun'da ve Türkiye'de kalması sağlandı. Onun için Samsunlu hemşehrilerimden ricam oyunlara özellikle kendi sporcularımıza destek olun. Ev sahipliğimizi en iyi şekilde yapalım."
"Türkiye olarak 294 sporcu ile mücadele edeceğiz"
Samsun'un çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, oyunlara 97 ülkeden 3 bin 100 sporcunun katılacağına işaret ederek, "Türkiye olarak 294 sporcu ile mücadele edeceğiz. İnşallah Samsun'da bugüne kadar aldığımız en fazla madalyayı alacağız, temennimiz bu" ifadelerini kullandı.
Bakan Çağatay Kılıç, olimpiyatlarda çok sayıda gönüllünün de görev yapacağını dile getirerek, "37 farklı ülkeden bin 500 gönüllümüz var. Bu gönüllülerin içinde de 500 işitme engellimiz var. Samsun'daki otellerde doluluk oranı yüzde 90'dır. Yer kalmadığı için komşu illerde ve ilçelerde yer bulabiliyorlar" açıklamasında bulundu.
Bakan Çağatay Kılıç, 18 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek açılış törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılacağını sözlerine ekledi.