KILIC'TAN 29 EKİM MESAJI

29 Ekim 2017

Kılıç; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum dedi.

 Gençlik Spor Eski Bakanı ve Samsun Mv Akif Çağatay Kılıç'ın 29 Ekim Mesajı:

98 yıl önce Samsun’da yakılan hürriyet meşalesinin aydınlattığı kutlu yürüyüşün, 29 Ekim 1923’te Ankara’da, Cumhuriyetimizin ilanıyla hedefe ulaşmasının 94. yıl dönümünü kutluyoruz.

Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen, istiklalini ve istikbalini her daim canının üzerinde tutan büyük Türk Milleti, dün hangi ruh ve inanç ile Cumhuriyeti tesis etmiş ise, bugün de aynı vecd ve ruh ile ülkesine, devletine ve istiklaline sahip çıkmaktadır.

Aziz milletimizin bu inanç ve coşkusu, AK Parti iktidarlarının millet sevdası ve hizmet aşkı ile bir araya geldiğinde tüm dünyanın gördüğü; ezberleri bozan, muhtaç olmayan, alnı açık ve başı dik bir Türkiye Cumhuriyeti’dir. Necip milletimizle 15 yıllık yol arkadaşlığımız, 2023’te Türkiye’nin dünyada lider ülke olmasıyla taçlanacaktır. Bu inanç bizlere, Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü kutlarken, bir yandan da Cumhuriyetimizin 100. yılına bir adım daha yaklaşmış olmanın heyecanını yaşatmaktadır.

15 Temmuz 2016’da maruz kaldığımız hain darbe girişiminden demokrasimiz güçlenerek, millî birliğimiz artarak çıktığımızda, Türk Milleti’nin sarsılmaz vatanseverliğinin karşısında hiçbir gücün duramayacağı tüm dünyaya bir kez daha haykırılmıştır.

Bugün tankı durduran, ülkeyi geçilmez, demokrasiyi sarsılmaz kılan ruhun; Çanakkale’yi geçilmez kılan, Samsun’da bağımsızlık ateşi yakan, Sarıkamış’ta geri dönmeyen ve “Ya istiklal ya ölüm” diyerek Cumhuriyeti kuran ruhtan bir farkı yoktur. İşte bu ruh Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacak, ülkemizin Türk Milleti’nin son devleti olarak ebediyen yaşamasını sağlayacaktır.

Bu inançla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olma üzere, milli mücadele yolunda kahramanlık gösteren tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor; Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü en kalbî duygularımla kutluyorum.

Akif Çağatay KILIÇ

AK Parti Samsun Milletvekili